Samsung Galaxy Fold kommer att lanseras i Indien, blir dyrare

Samsung Galaxy Fold var inte redo för lansering och företaget rusade med det, medger vd DJ Koh

“Eftersom Galaxy Fold inte kommer att tillverkas i Indien blir det dyrare att köpa hĂ€r”

Samsung har officiellt bekrÀftat att dess hopfÀllbara smartphone, Galaxy Fold, kommer att finnas att köpa i Indien. Ett faktiskt datum gavs inte, men var sÀker, mÀnniskor i Indien kommer att kunna fÄ tag pÄ den nya tekniken. Galaxy Fold Àr den första hopfÀllbara telefonen frÄn Samsung och har en 4,6-tums omslagsskÀrm och en 7,6-tums skÀrm pÄ insidan. Den drivs av Snapdragon 855-processorn, som Àr kopplad till 12 GB RAM, 512 GB lagringsutrymme och ett 4,380 mAh batteri.

Under det indiska tillkÀnnagivandet av den nya Samsung Galaxy S10-serien tidigare idag, bekrÀftade företaget att Galaxy Fold ocksÄ kommer till landet. DJ Koh, VD och koncernchef för Samsungs IT- och mobilkommunikationsavdelning, meddelade detsamma vid evenemanget. Han uttalade följande nÀr han pratade med utvald mediepersonal i New Delhi:

”Den indiska marknaden Ă€r, sa jag tydligt, den viktigaste marknaden – inte bara investeringar och allt, mitt lĂ„ngsiktiga Ă„tagande Ă€r mot marknaden. Varför ska jag inte leverera min senaste teknikinnovation pĂ„ den hĂ€r marknaden? Ja, det kommer jag att göra. ”

Han gav ingen information om prissĂ€ttning eller det exakta datumet nĂ€r Samsung planerar att starta telefonen. Han nĂ€mnde dock att telefonen skulle tillverkas i Indien, men inte kommer att anvĂ€nda logotypen “Made in India”. Företaget planerar att tillverka alla enheter i en enda anlĂ€ggning eftersom det kommer att finnas begrĂ€nsade mĂ€ngder av telefonen till försĂ€ljning. PĂ„ grund av detta kan telefonen prissĂ€ttas mer i Indien.

Samsung Galaxy Fold-kamera

NÀr Samsung presenterade Galaxy Fold förra mÄnaden meddelade den att telefonen kunde förbestÀllas i april till ett pris av $ 1980. Det Àr ungefÀr 1,40,000 Rs i indisk valuta och det kan sluta kosta mer efter skatt och andra avgifter. Vi förvÀntar oss att telefonen lanseras i Indien tillsammans med andra regioner. Förutom att bekrÀfta att Galaxy Fold kommer till Indien, uppgav Koh ocksÄ att Galaxy S10 5G kommer nÀr tiden Àr rÀtt.

FrÄn och med nu har Indien inte riktigt infrastrukturen för 5G-aktiverade enheter. Det kommer att hÀnda sÄ smÄningom och Samsung arbetar redan med flera operatörer för att pÄskynda processen.