Samsung Galaxy Fold med hopfällbar skärm, sex kameror och $ 1 980-prislapp

Samsung Galaxy Fold var inte redo för lansering och företaget rusade med det, medger vd DJ Koh

“Galaxy Fold levereras med dubbla sk√§rmar, inklusive en 7,3-tums sk√§rm med surfplatta och ett anpassat operativsystem med App-kontinuitetsfunktion”

Samsung har lanserat sin efterlängtade vikbara telefon, Galaxy Fold, vid Galaxy S10-evenemanget i San Francisco. Till skillnad från förra årets utvecklarkonferens, såg Unpacked-evenemanget Galaxy Fold avtäckt i all sin glans, med företaget som beskriver dess specifikationer och funktioner för fansen. Som tillkännagavs i november kommer världens första vanliga hopfällbara telefon med två skärmar Рen stor 7,3-tums Infinity Flex-skärm och en liten 4,6-tums Cover Display. Den drivs av premium 7 nm octa-core chipset parat med en jättestor 12 GB RAM. Dessutom tillåter den stora inre skärmen köpare att aktivt använda upp till tre appar samtidigt.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold-pris

Galaxy Fold har prissatts till $ 1 980 (~ Rs 1 47 000), vilket gör den till den dyraste Samsung-smarttelefonen någonsin och bland de dyraste vanliga telefonerna hittills. Handenheten är tillgänglig för försäljning från och med den 26 april i USA och andra utvalda marknader. Säljaren har inte bekräftat tillgängligheten i Indien ännu. Den finns i fyra färgalternativ: svart, rymdsilver, blått och grönt, med företaget som tillåter användare att anpassa färgen på gångjärnet också.

galaxveck

Samsung Galaxy Fold-specifikationer

Samsung Galaxy Fold har en tjock kropp tack vare sk√§rmen som viks som en bok. Handenheten har b√∂jda h√∂rn och ett g√•ngj√§rn i mitten av ‘ryggen’ f√∂r att st√§nga den. Samsung h√§vdar att g√•ngj√§rnet kan √∂ppnas och st√§ngas hundratusentals g√•nger. Den 7,3-tums inf√§llbara Infinity-sk√§rmen verkar kant-till-kant med ett sk√•r i det √∂vre h√∂gra h√∂rnet. Sk√§rmen f√§lls in√•t f√∂r att avsl√∂ja 4,6-tums omslagssk√§rm som delar stora ramar och tar upp cirka 3/4 av framsidan.

galaxveck

Med tanke p√• det kommer Galaxy Fold f√∂rinstallerat med ett anpassat operativsystem (med hj√§lp fr√•n Android-teamet) och funktioner som “App Continuity” s√• att du kan √∂ppna plocka upp en app p√• vilken sk√§rm som helst, oavsett var den var √∂ppen. Operativsystemet till√•ter ocks√• anv√§ndare att ha tre separata appf√∂nster √∂ppna samtidigt n√§r enheten √§r i surfplattel√§ge. Dessa funktioner kommer att bli standard med n√§sta version av Android eftersom Google vill ha fler vikbara telefoner p√• marknaden.

galaxveck

Hela installationen drivs av dubbla batterier som utgör imponerande 4,380mAh cellkombinationer. På prestandafronten sägs telefonen drivas av 7nm chipset (som borde vara Snapdragon 855) ihop med 12 GB RAM och 512 GB lagring (UFS 3.0).

I optik, Galaxy Fold sport trippel bakre kameror. Installationen inkluderar en 16-megapixel Ultra Wide Camera med f / 2.2, en 12-megapixel vidvinkelkamera med Dual Pixel AF, OIS och f / 1.5-2.4 bländare, och en 12-megapixel telefoto-shooter med PDAF, OIS, F2.4, 2X optisk zoom. För selfies får den större skärmen dubbel 10-megapixel bred sensor (f / 2.2) + 8-megapixel RGB-djupgivare (f / 1.9), medan den mindre Cover Display har en enda 10-megapixel (f / 2.2) kamera som kommer i spel när Samsung Galaxy fälls ihop.