Samsung Galaxy Fold-tillgänglighet på marknader utanför USA tillkännagavs; förbeställning börjar från 26 april

Samsung Galaxy Fold upptäckt med en person som reser i Delhi tunnelbana

‚ÄĚGalaxy Fold √§r Samsungs f√∂rsta foldable display-smartphone med en stor 7,3-tums sk√§rm i obruten form ‚ÄĚ

Samsung har meddelat tillgänglighetsuppgifterna för sin ultrapremie Galaxy Fold-smartphone utanför USA. Handenheten med den vikbara skärmen introducerades förra månaden tillsammans med flaggskeppet Galaxy S10-serien. Chaebol har nu bekräftat att handenheten kommer att finnas tillgänglig för försäljning på 15 europeiska marknader, inklusive Storbritannien från och med den 3 maj, med sin förbeställning från 26 april. Galaxy Fold kommer att säljas med en ultra-premium prislapp på £ 1 799 (~ Rs 1,64,000), medan det i Europa kommer att finnas tillgängligt för 2000 EUR (~ Rs 1,55,000).

Galaxy-Fold

Intresserade köpare kan fånga Galaxy Fold i Space Silver, Cosmos Black, Martian Green och Astro Blue färgalternativ från Samsung online och butiker samt från EE. Som ett tidigt erbjudande kommer handenheten att levereras med ett par trådlösa Galaxy Buds (recension), ett skyddande Kevlar-fodral och ett års skadeskydd genom Samsung Care +. I USA släpps handenheten den 26 april.

Galaxy-Fold

Utöver detta lyckades chefredaktör för XDA-utvecklare Mishaal Rahman att komma i kontakt med Galaxy Folds tidiga adopterare och känna till deras erfarenhet. Enligt en sådan testare drivs handenheten av Snapdragon 855 SoC och prestanda är något som liknar Exynos Galaxy S10 + -smartphone, men med lite hicka. Batteriets livslängd sägs vara bra och växlingen mellan den stora vikbara skärmen till den mindre skärmen fördröjs något, ibland pausad medan webbsidor återges i Chrome-webbläsaren. Medan spel går ganska smidigt på enheten, anpassar sig de flesta appar inte automatiskt till förändringen i skärmupplösning.

Vi förväntar oss att lära oss mer om enheten när och när den börjar levereras. Under tiden här är en sammanfattning av Galaxy Fold: s specifikationer: telefonen levereras med en 7,3-tums hopfällbar Infinity flex-skärm, en 4,6-tums omslagsskärm, 12 GB RAM, 512 GB (UFS 3.0) lagring och trippelkameror på baksidan, dubbla kameror ovanpå den större skärmen och en enda 10-megapixel selfie-shooter på framsidan när Samsung Galaxy fälls in. På programvarans front kör handenheten Android Pie-baserad OneUI ur lådan.