Samsung Galaxy Folds bristfÀlliga design kan korrigeras tack vare dessa nya patent

Samsung Galaxy Folds bristfÀlliga design kan korrigeras tack vare dessa nya patent

“Var och en av de tre nya patenten presenterar en lösning pĂ„ bristerna i Samsung Galaxy Folds vikningsmekanism“

Inför slÀppet den 26 april skickade Samsung ut det första partiet av Galaxy Fold-enheter till mediepublikationer för utvÀrdering. TyvÀrr var det inblandat i en kontrovers, dÀr den vikbara telefonens gÄngjÀrnsdesign orsakade en utbuktning pÄ skÀrmen, böjningsmekanismen bröt det flexibla kretskortet och slutligen mellanrummet mellan skÀrmen och gÄngjÀrnet orsakade skrÀp under OLED-panelen. PÄ grund av dessa tre stora designproblem Äterkallade Samsung alla enheter och försenade lanseringen pÄ obestÀmd tid. Men under de senaste veckorna har Samsung publicerat tre separata patent avseende vikbar telefonteknik. Vid noggrann observation presenterar vart och ett av dessa patent lösningar pÄ bristerna i Galaxy Fold, enligt en rapport frÄn Pricebaba.

Felaktig gÄngjÀrnsdesign

Samsung Hinge-patent

Som nÀmnts ovan Àr en dÄlig gÄngjÀrnsdesign av Galaxy Fold den frÀmsta orsaken till att Samsung pausar Galaxy Fold-utgÄvan. Medan gÄngjÀrnet vaggar metallfogar för mer enkel öppnings- och stÀngningsmekanism. Granskare rapporterade att de började mÀrka en utbuktning pÄ skÀrmen nÀrmare gÄngjÀrnet bara tvÄ dagar efter anvÀndning. Det Àr inte klart vad det exakta problemet kan vara, men det Àr mest frÄn en skadad intern komponent frÄn böjningen. För att fixa detta, som Pricebaba anteckningar, Samsungs senaste patent presenterar en enkel design bestÄende av ett flerleds gÄngjÀrn tillverkat av flera sammankopplade trapetsformade block som Àr anslutna med stift, som en motorcykelkedja. Denna design gör det möjligt för gÄngjÀrnet att fÀllas och vikas ut utan att komplicera de inre delarna.

Samsung gÄngjÀrn patent-2

Patentet beskriver de trapetsformade blocken kan tillverkas av aluminium eller höghÄllfast plast med belÀggningsmaterial som silikon eller polyuretan för att bli av med bullret och smidigare övergÄng. De trapetsformade blocken bestÀller hur lÄngt den hopfÀllbara displayen böjs innan de sammanlÄsande blocken gÄr ihop. Detta fungerar ocksÄ som ett lager som begrÀnsar böjningen.

Frakturerad flexibel kretskort

Samsung PCB Patent

Det felaktiga och komplicerade gÄngjÀrnet pÄ en hopfÀllbar telefon med rörliga delar kommer troligen att misslyckas och skada skÀrmen frÄn insidan. FÀllmekanismen kan bidra till de brutna kretskorten (PCB) i Galaxy Fold. Detta kan ocksÄ vara kÀllan till damm eller skrÀp som misslyckades pÄ skÀrmen frÄn insidan. Samsung lÀmnade dock in patent för en ny flexibel PCB-design. Detta syftar till att förbÀttra komponenternas hÄllbarhet, Pricebaba rapportinformation. Det nya flexibla kretskortet kan böjas eller vridas i valfri vinkel, vilket eliminerar eventuella skador. Den nya PCB-designen innefattar S-formade sicksackmönster som liknar en telefonsladd.

SkrÀp

Samsung skrÀp

Inmatning av damm och frĂ€mmande partiklar frĂ„n gĂ„ngjĂ€rnsgapet kan vara en viktig orsak till de trasiga skĂ€rmarna pĂ„ Galaxy Fold. Displayen började ocksĂ„ flimra nĂ€r granskarna försökte dra av den skyddande filmen som applicerades ovanpĂ„ skĂ€rmen. Detta bevisar att Samsung Galaxy Fold-skĂ€rm inte Ă€r helt hĂ„llbar och behöver ett ordentligt skyddande lager för att hĂ„lla den funktionell. Helt uppenbart kan försegling av hela chassit förhindra att skĂ€rmen skadas. Enligt Pricebaba-rapporten lĂ€mnade Samsung in ett patent som beskriver ”vikbara displayenheter” med ”inkapslingsskikt” som kan förhindra intrĂ€ngning av damm och frĂ€mmande partiklar. Det beskriver dock inte hur Samsung skulle uppnĂ„ vattentĂ€tning eftersom det inte Ă€r begrĂ€nsat till en enda enhet. Patenten beskriver olika kombinationer av material som kan tĂ€ta upp den flexibla skĂ€rmen sĂ„vĂ€l som hela den vikbara enheten.