Samsung Galaxy M10 recension: gör ett kraftfullt krav pÄ mindshare i det prisvÀrda segmentet

Samsung Galaxy M10 recension: gör ett kraftfullt krav pÄ mindshare i det prisvÀrda segmentet

Expertbetyg
3,5 / 5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Minimalistisk design Bra skÀrmkvalitet AnstÀndigt batteribackup Nackdelar Saknar fingeravtryckssensor Högtalarens prestanda Àr genomsnittlig

“Galaxy M10 kĂ€nns otroligt lĂ€tt i handen eftersom telefonens kropp huvudsakligen Ă€r gjord av plast”

Det har gĂ„tt en tid sedan Samsung senast introducerade en ny smarttelefonserie, men för att börja 2019 med ett definierande uttalande har det sydkoreanska varumĂ€rket nu avslöjat inte en utan tvĂ„ telefoner frĂ„n sitt helt nya ”Galaxy M‘intervall. I den hĂ€r recensionen kommer vi att gĂ„ igenom den mer prisvĂ€rda varianten av de tvĂ„ – Galaxy M10, och lĂ„ta dig veta om företaget Ă€r redo att ta sig an Xiaomi och Realme i det hĂ€r prisklassen eller inte.

Design och display

För bara tvÄ Är sedan skulle vi ha varit extremt liberala med vÄr utvÀrdering av en smarttelefons design i budgetprisklassen. Men mobiltelefoner som lanserades i ett överkomligt prisintervall förra Äret höjde ribban för denna kategori. NÀr det gÀller Galaxy M10 Àr en av de viktigaste designhöjdpunkterna det faktum att den anvÀnder en Infiniti V-skÀrm, vilket Àr Samsungs term för ett vattendroppskÄr. VarumÀrket verkar ha hoppat över spÄrvagnsvagnen helt och hoppat direkt pÄ denna senaste modefluga. Telefonens kropp Àr huvudsakligen gjord av plast, vilket ser bra ut men lockar nÄgra skrap efter regelbunden anvÀndning. Vi gillade telefonens byggkvalitet och kan garantera att den inte ser billig ut.

samsung_galaxy_m10_review_story1

Den mest anmÀrkningsvÀrda skillnaden jÀmfört med M20 Àr att Galaxy M10s baksida inte har en fingeravtryckssensor. Nu kan visserligen bristen pÄ en fingeravtryckssensor visa sig vara en dealbreaker för vissa anvÀndare, men för att kompensera för detta erbjuder varumÀrket en ansiktslÄsningsfunktion. Vi kommer att diskutera prestanda för denna sÀkerhetsfunktion i detalj senare.

samsung_galaxy_m10_review_story2Med en look som pÄminner om ASUS ZenFone Max Pro M2 (recension), har Galaxy M10 en dubbel kameramodul pÄ baksidan som ligger lÀngst upp till vÀnster i vertikal orientering, med en LED-lampa precis nedanför för att hjÀlpa till i svagt ljus betingelser. Telefonens ram Àr ganska tunn och rymmer volymvippan och strömbrytaren pÄ höger sida.

samsung_galaxy_m10_review_design12LÀngst ner pÄ telefonen hittar du ljuduttaget och mikro-USB-laddningsporten. SIM-kortplatsen finns till vÀnster. Galaxy M10 levereras med ett trippelfack som har en sÀrskild kortplats för microSD-kortet.

samsung_galaxy_m10_review_story6 Utan att slösa bort mer tid, lĂ„t oss diskutera skĂ€rmen pĂ„ Galaxy M10. Galaxy M10, precis som sina syskon, kommer med en Infinity-V-design som inte skiljer sig mycket frĂ„n vattendroppskĂ„ran som finns pĂ„ flera andra Android-telefoner. Bottenramen Ă€r dock ganska tjock. Mellan den övre och nedre ramen hittar du en 6,22-tums HD + -skĂ€rm som ser levande ut frĂ„n början. NĂ€r det gĂ€ller hackdesignen har vi kommit till en punkt dĂ€r de flesta telefoner har nĂ„gon form av hack. Om du har problem med detta designval kan du vĂ€lja ‘Dölj kameranalternativet frĂ„n avsnittet HelskĂ€rmsappar i instĂ€llningarna.

samsung_galaxy_m10_review_story3 Om vi ​​pratar om skĂ€rmkvaliteten specifikt, trots att de har lĂ„g upplösning, gjorde panelen oss inte alls besvikna. Texten verkade skarp och fĂ€rger dök ut i de flesta anvĂ€ndningsfall. Även den maximala ljusstyrkan pĂ„ skĂ€rmen var tillrĂ€ckligt bra för utomhusbruk. De smala ramarna ger dig en heltĂ€ckande tittarupplevelse. HĂ€r Ă€r en nĂ€rmare titt pĂ„ telefonen.

Samsung Galaxy M10 Design Gallery

Kameror

Samsung Galaxy M10 levereras med en dubbelkamerainstÀllning pÄ baksidan, bestÄende av en primÀr 13MP snapper med f / 1.9 blÀndare och en vidvinkel 5MP sensor med f / 2.2 blÀndare. PÄ framsidan har telefonen en 8MP-enhet för att klicka pÄ selfies och videosamtal. Innan vi dyker in i kamerans prestanda vill vi ge dig en kort översikt över standardkameraappen. HÀr fÄr du möjlighet att klicka pÄ bilder i antingen vanligt lÀge eller vidvinkellÀge.

samsung_galaxy_m10_camera1samsung_galaxy_camera2samsung_galaxy_m10_camera3

Samsung har ocksÄ inkluderat Live Focus-lÀget, som i huvudsak lÄter dig klicka pÄ bilder med bokeh-effekt. Man bör komma ihÄg att det hÀr lÀget endast fungerar för mÀnniskor, nÀr telefonen kan kÀnna igen ett ansikte i ramen. Galaxy M10 kÀmpar för att upptÀcka konturerna bra men fÄr jobbet gjort vid de flesta tillfÀllen. Du kan ocksÄ vÀlja att klicka pÄ bilder i Panorama, med klistermÀrken eller i skönhetslÀge. Om du vill justera ISO-nivÄn och vitbalansen innan du klickar pÄ bilder finns det ett Pro-lÀge som lÄter dig göra just det.

samsung_galaxy_m10_mall1samsung_galaxy_m10_mall2samsung_galaxy_m10_mall3

Samsung Mall-appen Àr ocksÄ integrerad i kameraprogrammet och anvÀndare kan antingen klicka pÄ bilder av produkten de vill söka och köpa eller vÀlja en bild frÄn galleriet för att börja handla. Efter att ha anvÀnt den hÀr funktionen under en tid kan vi sÀga att nÄgot distinkta produkter definitivt ger bra sökresultat men i mÄnga fall kan appen inte kÀnna igen varumÀrkena och de specifika produkterna pÄ ett tillförlitligt sÀtt.

samsung_galaxy_m10_review_design3Vi flyttade till kamerans prestanda och testade Galaxy M10s snappers i olika instÀllningar för att förstÄ sensorerna bÀttre. Nu klarar den dubbla kamerainstÀllningen pÄ telefonen att fÄnga detaljer mycket bra och hjÀlpte oss att ta nÄgra bra bilder. TyvÀrr Àr det dynamiska omfÄnget som kameramodulen erbjuder inte sÄ bra. Det finns en anmÀrkningsvÀrd skillnad mellan bilderna som tagits med HDR pÄ och av, vilket du kan se frÄn golvet i restaurangbilden i kameraprovgalleriet inbÀddat nedan. Det fanns dock en synlig fiskeögoneffekt i bilderna som tagits med vidvinkellÀget. Vi skulle ha uppskattat om telefonen skulle ha hanterat vidvinkelbilderna som Galaxy A7 (2018) (recension), som visade en mycket subtil fiskögoneffekt, men tyvÀrr var det inte fallet.

Samsung Galaxy M10 kameraprover

Om vi ​​pratar om bilderna som tagits i svagt ljus, visade sig bilderna vara korniga. Men pĂ„ den positiva sidan var bilderna som tagits av Galaxy M10 i svagt ljus bĂ€ttre Ă€n de flesta andra telefoner i detta prisklass. Med telefonen kan du spela in videor i upplösning upp till 1080p och kvaliteten pĂ„ dessa videor Ă€r inte heller dĂ„lig. Selfie-kameran pĂ„ Galaxy M10 lyckas ta nĂ„gra detaljerade bilder men vi tyckte inte att den var lika imponerande som den som hittades pĂ„ Realme 2 (recension) och Xiaomi Redmi Note 5 (recension).

HĂ„rdvara och mjukvara

Galaxy M10 drivs av varumÀrkets oktakÀrniga Exynos 7870-chipset, klockat pÄ 1,6 GHz. Det finns tvÄ konfigurationer tillgÀngliga för handenheten, dvs 2 GB RAM med 16 GB lagring och 3 GB RAM med 32 GB lagring, vÄr granskningsenhet Àr den senare. Det inbyggda lagringsutrymmet kan utökas upp till 512 GB via ett microSD-kort. Nu nÀr vi har specifikationerna Ät sidan, lÄt oss prata om verkliga prestanda. Under den tid som vi tillbringade med Galaxy M10 mötte vi inga problem med stammar eller fördröjningar nÀr vi vÀxlade mellan apparna eller navigerade genom anvÀndargrÀnssnittet. För en budgettelefon frÄn Samsung Àr detta en imponerande bedrift.

samsung_galaxy_m10_review_story7Som vi gör med de flesta telefoner, oavsett prisklass, spelade vi PUBG Mobile pÄ telefonen för att ta reda pÄ hur det hanterar det grafiskt krÀvande spelet. Som standard föreslog spelet lÄga grafikinstÀllningar för telefonen, vilket knappast var en överraskning. För att vara rÀttvis hade vi realistiska förvÀntningar frÄn telefonen innan vi hoppade in i spelet eftersom den hÀr handen inte först och frÀmst tillgodoser spelpubliken. Vi stod inför nÄgra stammarproblem i spelet men vi kan fortfarande sÀga att det till stor del var spelbart. För att uttrycka det enkelt, om du bara vill spela ett avslappnat spel PUBG Mobile, kommer du inte att bli missnöjda med den prestanda som erbjuds av Galaxy M10, men du bör leta efter andra alternativ om du gillar spel pÄ din telefon.

Appladdningstider Àr i allmÀnhet inte sÀrskilt imponerande, men i denna prisklass kommer detta att betraktas som nickande. Vi bör dock nÀmna att vi var sÀrskilt besvikna över högtalarens prestanda som luren erbjuder.

Efter att ha diskuterat hÄrdvaran Àr det dags att kasta lite ljus pÄ programvaran som driver Galaxy M10. Om du förvÀntade dig att telefonen skulle ladda Samsungs One UI, bör vi informera dig omedelbart att det inte Àr fallet. Galaxy M10 kör Android 8.1 Oreo-baserat Experience 9.5 anvÀndargrÀnssnitt ur lÄdan. Samsung har utan tvekan kommit lÄngt de senaste Ären nÀr det gÀller att avveckla sin plattform och dess Experience UI Àr nÀrmare Android-grÀnssnittet Àn nÄgonsin tidigare.

samsung_galaxy_m10_review_story5Det betyder att du kan komma Ă„t applĂ„dan genom att helt enkelt svepa antingen nedĂ„t eller uppĂ„t frĂ„n startskĂ€rmen, anvĂ€nda funktionen med flera fönster genom att trycka pĂ„ alternativet frĂ„n de senaste apparna och hĂ„lla en ikon för att fĂ„ tillgĂ„ng till snabba Ă„tgĂ€rder. Samsung har fortfarande nĂ„gra nya och gamla funktioner i Ă€rmarna för att se till att grĂ€nssnittet har nĂ„got extra att erbjuda över lagergrĂ€nssnittet. Till exempelLĂ„sskĂ€rmshistorierMed funktionen kan anvĂ€ndare upptĂ€cka nya berĂ€ttelser varje gĂ„ng de tar upp sin telefon. Vi upptĂ€ckte att eftersom vi hade aktiverat ansiktslĂ„sningsalternativet, var den hĂ€r funktionen lite blinkande för oss … men en dynamisk lĂ„sskĂ€rm Ă€r dock en intressant idĂ©. Dessutom kan anvĂ€ndare ocksĂ„ vĂ€lja kategorierna för dessa berĂ€ttelser om de vill se berĂ€ttelser av en viss genre.

samsung_galaxy_m10_software1samsung_galaxy_m10_software_2samsung_galaxy_m10_software3

Sedan finns det nÄgra förinstallerade appar frÄn Microsoft, Google och naturligtvis Samsung. Game Launcher-funktionen, som du kanske redan vet, tjÀnar till att förbÀttra din spelprestanda genom att dölja meddelandebannrar och fördela telefonens resurser till spel, om du vÀljer att göra det. NÀr vi kom till ansiktslÄsningsfunktionen som vi kort nÀmnde i designavsnittet fungerade upplÄsningsmetoden helt bra för oss. Det tar dock lite mer Àn en sekund att lÄsa upp, vilket inte Àr dÄligt men lÄngsammare Àn vissa andra telefoner pÄ marknaden. Det finns ocksÄ en trevlig animeringseffekt runt hackomrÄdet sÄ snart du lÄser upp telefonen.

Sammantaget finns det bara en handfull förinstallerade appar och alla kan antingen inaktiveras eller avinstalleras. Det rena grÀnssnittet ser definitivt lovande ut och ska fungera bra pÄ lÄng sikt.

Batteri

JÀmfört med Galaxy M20, som rymmer ett massivt 5.000 mAh batteri, anvÀnder Galaxy M10 en mindre 3.400 mAh cell. SÄ hur översÀtts detta till verklig anvÀndning?

samsung_galaxy_m10_review_story8

För att sÀtta saker i perspektiv lyckades M10 hÄlla i ungefÀr en dag vid vanlig anvÀndning, vilket inte Àr dÄligt. I vÄrt HD-videoslingtest varade Galaxy M10 i cirka 17 timmar, vilket borde vara tillrÀckligt för de flesta anvÀndare.

Dom

Samsung har inte lanserat mÄnga prisvÀrda telefoner under det senaste förflutna, och Galaxy M10 ser ut som en solid intrÀde pÄ marknaden under 10 000 Rs. Telefonen erbjuder en bra skÀrm, anstÀndig kameraprestanda och en tillfredsstÀllande batteribackup, vilket Àr nÄgra av de mest tilltalande funktionerna för alla potentiella kunder. Emellertid kommer Galaxy M10 att gÄ upp mot sÄdana som Realme 2 (recension) och Xiaomi Redmi 6 (recension), som bÄda ocksÄ Àr övertygande erbjudanden i detta prisklass. Trots nÄgra mindre problem kan vi sÀga att Galaxy M10 tummen upp frÄn vÄr sida och Àr vÀrt en titt för varumÀrkesmedvetna köpare.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Minimalistisk design Bra skÀrmkvalitet AnstÀndigt batteribackup

Nackdelar

Saknar fingeravtryckssensor Högtalarens prestanda Àr genomsnittlig

Foton av Raj Rout