Samsung Galaxy M10 vs Realme 2: intensifierar kategorin sub-Rs 10k

Samsung Galaxy M10 vs Realme 2: intensifierar kategorin sub-Rs 10k

“Galaxy M10 Ă€r Samsungs försök att Ă„terta sin andel i segmentet under Rs 10k”

Med ankomsten av Samsungs Galaxy M-sortiment har budgetmarknaden för smarttelefoner i Indien plötsligt fÄtt ett skott i armen. Bland de tvÄ nya telefonerna som lanserades av den sydkoreanska jÀtten Àr Galaxy M10 (recension), som har prissat ganska ganska aggressivt, till 7 990 Rs för sin basvariant. Det betyder att Realme 2 (recension), som kostar 9,499 Rs, mÄste kÀnna vÀrmen just nu. NÀr allt kommer omkring har Samsung packat en extremt attraktiv uppsÀttning funktioner med sitt nya erbjudande. SÄ om du Àr splittrad mellan vilka av dessa tvÄ smartphones du ska gÄ till, Àr denna jÀmförelse för dig.

Design och display

Huvudskillnaden mellan designen för dessa tvÄ telefoner Àr i hackavdelningen. Samsung Galaxy M10 har utrustats med en liten droppskÀrning ovanför sin nya Infinity-V-skÀrm. I motsats till det, tar Realme 2 ett iPhone-liknande brett hack som tar mycket bort frÄn den visuella upplevelsen frÄn panelen. Som sagt, bÄda telefonerna erbjuder en ramlös, helskÀrmsupplevelse.

samsung_galaxy_m10_review_design5

PÄ baksidan av M10 hittar du ett polykarbonatskal, en dubbla kamerainstÀllning och en liten högtalargaller. Den bakre ytan pÄ Realme 2 Àr ocksÄ upptagen av dubbla kameror, men den har ocksÄ fördelen med en fingeravtrycksskanner, som Samsung-enheten inte gör. En annan fördel den har jÀmfört med M10 Àr att den har en blank blank yta applicerad pÄ plastytan, vilket ger den ett attraktivt utseende.

Realme 2 91mobiles recensioni 0014

3,5 mm-uttag och mikro-USB-portar finns pÄ bÄda dessa telefoner. Enheterna tar till och med sÀrskilda microSD-kortplatser, sÄ att du kan anvÀnda tvÄ SIM-kort samt ett microSD-kort samtidigt. TFT-skÀrmen pÄ Samsung Galaxy M10 mÀter 6,22 tum och har en upplösning pÄ 1,520 x 720 pixlar, medan Realme 2 har en 6,2-tums IPS LCD-skÀrm med samma upplösning.

HĂ„rdvara och mjukvara

samsung_galaxy_m10_review_story7

Att driva Galaxy M10 Àr en 14nm Exynos 7870-chipset, som levereras med en 1,6 GHz oktakÀrnprocessor och en Mali-T830 MP1 GPU. Handenheten levereras med 2 GB eller 3 GB RAM respektive 16 GB eller 32 GB lagringsutrymme. Realme 2 Ä andra sidan körs pÄ 14nm Snapdragon 450 SoC, som har en 1,8 GHz oktakÀrnprocessor och en Adreno 506 GPU. Basmodellen erbjuder 3 GB RAM-minne och 32 GB lagringsutrymme, medan den avancerade varianten levereras med 4 GB RAM-minne och 64 GB lagringsutrymme.

Realme 2 91mobiles recensioni 0013

En ny mjukvaruupplevelse har debuterat med M-serien, kallad Samsung Experience 9.5. PĂ„stĂ„s vara en ” mjukare och snabbare UX ”, det ser helt annorlunda ut Ă€n företagets One UI. Det erbjuder ansiktslĂ„sning, medan dess andra höjdpunkter inkluderar Samsung Max för att spara data, Samsung Mall för AI-baserad shopping och en speciell live-tapetupplevelse som Ă€ndrar bakgrunden varje gĂ„ng du klickar pĂ„ strömbrytaren. Denna programvara Ă€r baserad pĂ„ Android 8.1 Oreo, men en uppdatering till Pie kan distribueras i augusti.

Realme 2 kör ColorOS 5.2, som ocksÄ Àr baserad pÄ Android 8.1 Oreo. Denna programvara har olika intressanta funktioner som ansiktslÄsning, dubbla appar, ett smart körlÀge, möjligheten att dölja hacket och mer. Och framför allt fÄr du ocksÄ alla de knick-knacks som kinesiska ROM-skivor Àr kÀnda för att erbjuda.

Kamera och batteri

samsung_galaxy_m10_review_design3

Den dubbla kameran i Galaxy M10 inkluderar en 13MP primÀr shooter och en 5MP sekundÀr sensor, som fungerar som en ultrabred kamera och en djupsensor. Detta gör att den kan erbjuda vidvinkelbilder och liveportrÀtteffekter, vilket verkligen Àr vÀrt att uppskatta. Dess frÀmre kamera Àr en 5MP-sensor. Realme 2: s bakre kamerainstÀllning innehÄller en 13MP + 2MP-kombination, som bara erbjuder stÄende effekter. Och dess frÀmre kamera Àr en 8MP-enhet, som Ätföljs av olika AI-skönhetsfunktioner.

Galaxy M10 levereras med ett 3.400 mAh batteri inuti, medan Realme 2 döljer en ganska stor 4,230 mAh cell i kroppen. TyvÀrr saknar bÄda dessa telefoner stöd för snabb laddning.

Avslutande tankar

Samsung har imponerat pÄ alla med sin nya M-serie, och det verkar som om hÄrd konkurrens finns för etablerade smartphones i detta prisklass. M10 erbjuder helt klart otroligt vÀrde för pengarna för potentiella köpare, och medan detsamma Àr fallet med Realme 2, Àr det prissatt högre jÀmfört med Samsungs erbjudande. SÄ valet mellan de tvÄ Àr ganska tydligt. Tycker du inte?