Samsung Galaxy M20 vs Realme 2 Pro: kraftfulla medelklasskämpar med vattendroppar

Samsung Galaxy M20 vs Realme 2 Pro: kraftfulla medelklasskämpar med vattendroppar

“B√•de Realme och Samsung riktar sig mot ungdomar med sina erbjudanden”

Nu är det två telefoner som verkligen motiverar en detaljerad jämförelse. Båda är mycket attraktiva telefoner med specifikationer som överstiger vad du normalt skulle få i denna prisklass. Priset på Samsung Galaxy M20 (recension) börjar på Rs 9 990, och enheten har en helskärmsfascia och kraftfulla interna enheter. Realme 2 Pro (recension) har å andra sidan ett startpris på 13 990 Rs, och det erbjuder också samma två aspekter. Så om du är förvirrad mellan vilka av dessa som är ett bättre köp, så är här en jämförelse mellan Samsungs Galaxy M20 och Realme 2 Pro.

Design och display

Samsung-Galaxy-M20-recension-91mobiles-11_thumb.jpg

B√•da dessa telefonernas frontpaneler √§r v√§ldigt identiska. Deras helsk√§rmsfascia har droppsk√§rningar p√• toppen och hakor l√§ngst ner. Baksidan av Galaxy M20 √§r gjord av ett polykarbonatmaterial som √§r glansigt och smidigt att r√∂ra vid. √Ąnd√• tar den inte den glasliknande glansen som uppvisas av Realme 2 Pro: s bakre plastskal, som ges till den med en 5-skikts lamineringsteknik. B√•da dessa telefoner har dubbla kameror och fingeravtrycksskannrar p√• baksidan, medan de h√•ller sina h√∂gtalargaller, USB-portar (Type-C f√∂r Samsung-telefon och mikro-USB Realme-erbjudanden) och 3,5 mm-uttag i nedre √§ndarna.

Med Galaxy M20 har Samsung introducerat en ny skärm som heter Infinity-V, som hänvisar till skärmens daggdroppskaraktär. Detta är en 6,3-tums TFT-panel med en upplösning på 1 080 x 2 340 pixlar. Skärmen på Realme 2 Pro tar också samma storlek och upplösning, men den är av LCD-typ.

Hårdvara och mjukvara

Realme 2 Pro recension 08

Dessa telefoner har gått till mellan 14nm chipsets och respektabla mängder RAM. Galaxy M20 levereras med en 1,8 GHz oktakärnig Exynos 7904-processor som är ihopkopplad med en Mali-G71 MP2 GPU. 3 GB RAM-varianten av den här telefonen levereras med 32 GB lagringsutrymme, och 4 GB RAM-versionen erbjuder 64 GB lagringsutrymme. Realme 2 Pro har kraftfullare Snapdragon 660-chipset i sitt hjärta. Den levereras med en 2 GHz-oktakärnig CPU och en Adreno 512 GPU. Både 4 GB och 6 GB RAM-modeller levereras med 64 GB lagringsutrymme, men det finns också en 8 GB RAM-variant som erbjuder en enorm 8 GB RAM. Och dessa telefoner erbjuder också dedikerade microSD-kortplatser.

Galaxy M20 har infunderats med den nya Samsung Experience UI. Det Android Oreo-baserade gränssnittet är snabbt och smidigt gränssnitt och erbjuder bland annat funktioner som ansiktslåsning. Kommer till Realme 2 Pro, kör den Android Oreo-baserade ColorOS 5.2-programvaran. Ett antal AI-baserade fotograferingsfunktioner och till och med en ansiktslåsningsfunktion finns i den, förutom multitasking med delad skärm, ett förbättrat spelläge, appgenvägar och gestnavigering.

Kamera och batteri

Samsung-Galaxy-M20-recension-91mobiles-01_thumb.jpg

Galaxy M20s bakre kamerainställning innehåller en 13MP f / 1.9 snapper och en 5MP ultra vidvinkelsensor. Det här är en ganska nyhet i denna prisklass, och om du undrar kan telefonen fortfarande erbjuda ett liveporträttläge. Dess främre kamera är en 8MP-enhet. Däremot har Realme 2 Pro en 16MP-kamera med ett f / 1.7-objektiv och en 2MP djupgivare på baksidan, som är tänkt att erbjuda ett stående läge. Dess selfiespel är dock mycket bättre än Samsungs handenhet, eftersom Realme-telefonen levereras med en 16MP-kamera på framsidan.

Samsung Galaxy M20 är den obestridda vinnaren i batteriavdelningen tack vare införandet av en 5.000 mAh-cell. Och tack vare sin Type-C-port kan den också erbjuda 15W snabb laddning. När det gäller Realme 2 Pro kommer den med ett 3500 mAh batteri som bara levererar 10W snabb laddning.

Avslutande tankar

Realme 2 Pro recension 04

När det gäller prissättning kan du säga att 4 GB RAM-versionen av Samsung Galaxy M20 Рsom kostar 12 990 Rs Рär den verkliga konkurrenten till Realme 2 Pro, som ger dig tillbaka 13 990 Rs för 4 GB RAM-versionen. Det är uppenbart att båda smarttelefonerna utmärker sig i olika avdelningar, så det handlar verkligen om vad du vill ha från din enhet. Galaxy M20 är främst avsedd för dem som vill ha en lång batteritid och erbjuder också bra kameraprestanda. Realme 2 Pro är en snygg telefon med bra selfie-funktioner och bättre prestanda. Så vilken skulle du gå för? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.