Samsung Galaxy M20 vs Realme U1: förstÀrka mellanklassen

Samsung Galaxy M20 vs Realme U1: förstÀrka mellanklassen

“Samsung Galaxy M20 Ă€r Samsungs vapen mot att de kinesiska varumĂ€rkena dominerar budgetsegmentet”

Galaxy M20 (recension) har lanserats av Samsung för att tÀvla mot de olika kinesiska telefonerna som dominerar budgetens smarttelefonsegment. En av dem Àr Realme U1 (recension), som ser ut att imponera köpare med sin högupplösta selfie-kamera och andra beundransvÀrda specifikationer. De tvÄ telefonerna sitter i samma prisfÀste, men de skiljer sig helt frÄn varandra om du tittar nÀrmare pÄ dem. Undrar du hur? LÀs vidare för att ta reda pÄ det i en detaljerad jÀmförelse mellan Samsung Galaxy M20 och Realme U1.

Design och display

Samsung-Galaxy-M20-recension-91mobiles-11_thumb.jpg

Samsung Galaxy M20 har ett bakre skal av polykarbonat med en blank yta. Realme U1 anvÀnder ett bakre skal av plast som har 13-skikts laminerad teknik för att fÄ det att se ut som glas. PÄ framsidan av Galaxy-enheten finns en Infinity V-skÀrm, ett namn som Samsung har gett för sina vattendroppspÄr. Det betyder att bÄda telefonerna har utskÀrningar som gör att de kan erbjuda helskÀrmsfascier med minimal ram.

Andra saker som Àr vanliga mellan de tvÄ inkluderar hörlursuttag, dubbla bakre kameror, fingeravtrycksskannrar pÄ baksidan och 6,3-tums full HD + -skÀrmar. M20 har dock en stor fördel i form av sin USB Type-C-kontakt som gör att den kan erbjuda snabbare laddning Àn den mikro-USB-standard som finns pÄ U1.

HĂ„rdvara och mjukvara

Galaxy-enheten körs pÄ 14nm 1,8 GHz octa-core Exynos 7904-processor tillverkad av Samsung. Denna montering stöds av en Mali-G71 MP2 GPU. Att köra showen pÄ Realme U1 Àr Mediateks Helio P70 SoC, som erbjuder fördelarna med en 2,1 GHz oktakÀrnprocessor och en Mali-G72 MP3-grafikenhet. BÄda dessa telefoner levereras med 3 GB eller 4 GB RAM, vilket Àr ihopkopplat med 32 GB respektive 64 GB lagringsutrymme. BÄda dessa telefoner stöder ocksÄ microSD-kortplatser.

Realme U1 Fiery Gold 14

Galaxy M20 kör den nya Samsung Experience 9.5 UI, som ser ganska annorlunda ut jÀmfört med företagets One UI. Den levereras inte med nÄgon annan uppblÄsningsvara Àn vissa förinstallerade Microsoft-appar. Programvaran Àr baserad pÄ Android 8.1 Oreo, men det finns en möjlighet att en pajuppdatering utfÀrdas i augusti. Realme U1 anvÀnder OPPOs ColorOS 5.2, baserat pÄ Android 8.1 Oreo. Denna programvara Àr bekant för de som har anvÀnt nÄgon kinesisk ROM tidigare. Dess funktioner inkluderar gestnavigering, ett spellÀge, delad skÀrm multitasking, ansiktslÄsning och andra.

Kamera och batteri

Samsung-Galaxy-M20-recension-91mobiles-07_thumb.jpg

Den bakre kamerainstÀllningen pÄ Samsung Galaxy M20 bestÄr av en 13MP f / 1.9 huvud snapper och en ultra vidvinkel 5MP f / 2.2 sekundÀr snapper. Detta lÄter dig inte bara klicka pÄ ultrabreda bilder utan ocksÄ fÄnga tÀt bokeh i dina portrÀtt. Den frÀmre kameran pÄ den hÀr telefonen Àr en 8MP-sensor. Realme U1: s bakre kamerainstÀllning innehÄller en 13MP f / 2.2-huvudsensor och en 2MP f / 2.4-djupsensor. Ett portrÀttlÀge finns ocksÄ hÀr, förutom flera AI-baserade egenskaper som portrÀttbelysning och mer. Den frÀmre kameran pÄ U1 Àr en jÀttestor 25MP upplösning.

BrÀnsle för den nya Samsung Galaxy M20 Àr en kraftfull 5 000 mAh-cell. Dessutom drar den nytta av 15 W stöd för snabb laddning tack vare sin USB Type-C-port. Batteriet ombord pÄ U1 Àr en 3500 mAh-enhet, som stöder 10W snabb laddning.

Avslutande tankar

Galaxy M20 Àr ett solidt erbjudande för mÀnniskor som vill köpa prisvÀrda smartphones pÄ den indiska marknaden. Realme U1 har ocksÄ en stor uppsÀttning specifikationer, men det tilltalar mer den selfie-galna publiken. LÀgg till det faktum att Samsung har behÄllit startpriset som Rs 10,999 för sitt erbjudande, och M20 kommer sÀkert att vara ett bÀttre val bland de tvÄ om du vill ha en bra allround-smartphone med bra kameror, utmÀrkt batteritid, en bra display och en beundransvÀrd prestanda.