Samsung Galaxy M20 vs Redmi Note 6 Pro: Kan den koreanska jätten störta Xiaomi i mellanslagssegmentet?

Samsung Galaxy M20 vs Redmi Note 6 Pro: Kan den koreanska jätten störta Xiaomi i mellanslagssegmentet?

“Galaxy M-serien fr√•n Samsung √§r designad f√∂r √•rtusenden och levereras med Infinity-V-sk√§rmen, men kan den ta p√• sig budgeten, Redmi Note 6 Pro?”

Med Galaxy M-serien har Samsung underlåtit för den enorma pressen som kinesiska tillverkare sätter på sin verksamhet och deras kraftfulla men ändå prisvärda smartphones. Galaxy M10 (recension) och Galaxy M20 (recension) är de främsta exemplen på företagets vilja att gå in i kampen med återupplyst entusiasm, och det betyder bara goda nyheter för konsumenterna. Men med en prislapp på Rs 10,999 för 3GB RAM-modellen och Rs 12,999 för 4GB RAM-varianten riktas Galaxy M20 helt och hållet mot Xiaomis Redmi Note 6 Pro (recension), som börjar vid Rs 13,999. Undrar vilken som är bättre bland de två? Låt oss ge dig en grundlig jämförelse för att göra det lättare för dig.

Design och display

Samsung-Galaxy-M20-recension-91mobiles-11.jpg

Samsung-telefonen har byggts på en enkel designritning. Dess mest intressanta egenskap är dess skärm med tårfall. Detta gör att den kan erbjuda en helskärmsfrontyta med minimala ramar. I enlighet med företagets displaynomenklatur kallas denna panel en Infinity-V-skärm. Det är en 6,3-tums TFT-skärm med full HD + -upplösning. Som sagt, skärmen på Redmi Note 6 Pro tar ett mycket större hack som hindrar dess helskärmsambitioner. Denna 6,26-tums IPS LCD-skärm erbjuder också full HD + upplösning. Det bakre skalet på Galaxy-enheten är byggt av polykarbonatmaterial, men det erbjuder en blank yta. Redmi-handenheten har en metallglaskonstruktion i jämförelse.

Xiaomi-Redmi-Note-6-Pro-FI 15

Dubbla kameror går på baksidan av Galaxy M20 och Redmi Note 6 Pro, men båda tjänar olika syften, som vi kommer att prata om senare. Båda dessa telefoner har hörlursuttag och bakmonterade fingeravtrycksläsare. En fördel som Samsung-enheten har över Redmi-telefonen är dess införlivande av en USB Type-C-port, vilket gör att den också kan erbjuda snabbare laddningshastigheter. Men Note 6 Pro har en överhand i selfie-avdelningen tack vare sina dubbla främre kameror. I motsats till det har M20 bara en enda kamera på framsidan

Hårdvara och mjukvara

Exynos 7904-chipset har gått in i Samsung Galaxy M20, bestående av en 1,8 GHz oktakärnprocessor och en Mali-G71 MP2 GPU. Du kan köpa den här telefonen med 3 GB RAM och 32 GB lagringsutrymme eller 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. Å andra sidan körs Redmi Note 6 Pro på Snapdragon 636-chipset, med en 1,8 GHz oktakärna SoC och en Adreno 509 GPU. Enheten har en bättre basmodell i form av en 4 GB RAM-version med 64 GB lagringsutrymme. Dess andra variant erbjuder 6 GB RAM-minne, men samma mängd lagring. Inte överraskande tar båda telefonerna microSD-kortplatser.

Samsung-Galaxy-M20-recension-91mobiles-01.jpg

Samsung-enheten har välsignats med det nya användargränssnittet Samsung Experience 9.5. Detta är typ av en nedtonad version av One UI, men gränssnittet skiljer sig ganska från tidigare Samsung-telefoner. Det är annars inte uppblåst, men levereras verkligen med Microsoft-appar. Programvaran är Android 8.1 Oreo-baserad, men ett rykte hade nyligen föreslagit att en Pie-uppdatering kommer att utfärdas för den i augusti. Redmi Note 6 Pro har uppdaterats till MIUI 10. Det betyder att den nu har nya funktioner som ringsignaler med naturtema, en uppdaterad meny för nyligen, nya gränssnittsändringar, ett bild-i-bild-läge, autofyllstöd och mer.

Kamera och batteri

Xiaomi-Redmi-Note-6-Pro-91mobiles-02.jpg

Galaxy M20s bakre kamerainst√§llning best√•r av en 13MP f / 1.9-huvudkamera och en ultra vidvinkel 5MP f / 2.2-kamera. Detta √§r en v√§lkommen f√∂r√§ndring, s√§rskilt eftersom de flesta telefoner fr√•n detta segment v√§ljer att anv√§nda den andra kameran endast f√∂r st√•ende l√§ge. Om du undrar finns ocks√• ett portr√§ttl√§ge p√• sin telefon. Samma kan s√§gas om Redmi Note 6 Pro’s bakre kameror, som inkluderar en 12MP f / 1.9 huvudkamera och en 5MP f / 2.2 djupavk√§nnande enhet. Den fr√§mre kameran p√• Samsung-enheten √§r en 8MP-enhet, och n√§r det g√§ller Xiaomi-telefonen √§r det en 20MP + 2MP-kombination p√• fascia. Den f√∂rra levererar ett programvarubaserat portr√§ttl√§ge, medan det senare naturligtvis kan tillhandah√•lla det p√• grund av n√§rvaron av dubbla kameror.

Galaxy-handenheten vinner h√§nder ned i batteriavdelningen p√• grund av sin 5 000 mAh-cell. Det har 15W snabb laddning f√∂r det ocks√•. Redmi Note 6 Pro’s 4000 mAh batteri √§r fortfarande ganska imponerande, men dess snabba laddning √§r begr√§nsad till 10W.

Avslutande tankar

I form av M-serien har Samsung levererat de perfekta telefonerna som behövs för att den ska vinna marknadsandelen tillbaka på budgetsmarknaden för smarttelefoner, som för närvarande domineras av sådana som Xiaomi, Honor och Vivo. Med Galaxy M20 erbjuder varumärket en elegant enhet med respektabla interna enheter, fantastiska kameror och utmärkt batteritid. Och även om det är exakt de områden där Redmi Note 6 Pro utmärker sig, fungerar priserna på Samsung Galaxy M20 till sin fördel.