Samsung Galaxy S10 5G enligt uppgift plÄgas av anslutningsproblem

Samsung Galaxy S10 5G enligt uppgift plÄgas av anslutningsproblem

“Galaxy S10 5G i Sydkorea stĂ„r inför problem med att flytta frĂ„n 5G till LTE-nĂ€tverk”

Förra veckan lanserade Samsung Galaxy S10 5G i Sydkorea till ett startpris pÄ 1220 dollar. Detta Àr den första kommersiellt tillgÀngliga 5G-smarttelefonen i vÀrlden och lovade att leverera flammande snabba nedladdningshastigheter. De första anvÀndarna som köpte den nya telefonen klagar dock över anslutningsproblem, lÄngsam datahastighet och andra problem. Vissa anvÀndare klagar ocksÄ pÄ att de inte kan byta frÄn 5G till LTE-nÀtverk.

Enligt en ny rapport frĂ„n Business Korea Ă€r en av huvudfrĂ„gorna med den nya Galaxy S10 5G dess oförmĂ„ga att ge bra 5G-anslutning. AnvĂ€ndare stĂ„r ocksĂ„ inför ett problem med att byta nĂ€tverk. De som försöker byta till ett 4G LTE-nĂ€tverk frĂ„n ett oanvĂ€ndbart 5G-nĂ€tverk stĂ„r till exempel inför stĂ€ndig frĂ„nkoppling. Även efter att ha startat om sin enhet skulle telefonen inte ansluta till ett 4G-nĂ€tverk eller fortsĂ€tta att koppla bort.

Samsung Galaxy S10 5G i bilder25

Galaxy S10 5G-kunder stÄr inför dessa problem i alla operatörer i Sydkorea. Samsung slÀppte en programuppdatering efter att anvÀndarna började klaga pÄ det hÀr problemet, men det har inte hjÀlpt pÄ nÄgot sÀtt. De flesta anvÀndare stÄr fortfarande inför problem nÀr de byter till 4G-nÀtverk, Àven efter installation av uppdateringen. 5G till 4G-övergÄngen bör vara sömlös, men sÄ Àr inte fallet. Telefonen har en 4G-antenn och en 5G-antenn, sÄ nÀr det Àr dÄlig 5G-anslutning bör den automatiskt vÀxla till 4G. DÀrför verkar det som ett mer problem med en ofullstÀndig 5G-infrastruktur Àn sjÀlva telefonen.

Men bÄde Samsung och telekommunikationsverket i Korea har pekat fingret pÄ varandra. Medan Samsung skyller pÄ telefonerna, sÀger den senare att de inte har sett nÄgra problem med anslutning. Transportörer som LG U +, KT, SK Telecom och andra förnekar problem frÄn deras sida. Samsung sÀger att det har inkluderat all programvara för enkel nÀtverksövergÄng och anslutning.

I slutet av dagen verkar det som om problemet för nÀrvarande ligger i 5G-anslutningen. Det ÄterstÄr att se om den Àr redo för vanlig anvÀndning Ànnu. NÀtverket verkar inte vara optimerat och det kan vara orsaken till alla signaldroppar, dÄlig data, fördröjning i nÀtverksigenkÀnning och mer.