Samsung Galaxy S10 5G uppnÄr 2,7 Gbps hastigheter i Korea, sÀger SK Telecom

Samsung Galaxy S10 5G uppnÄr 2,7 Gbps hastigheter i Korea, sÀger SK Telecom

“SK Telecom, operatören som samarbetar med Samsung för att fĂ„ Galaxy S10 5G, erbjuder 5G och LTE-aggregering för att ge extremt snabba nedladdningshastigheter”

Samsung Galaxy S10 5G har förstÄeligt sett ett stort intresse sedan det blev en av de första vanliga 5G-smarttelefonerna som tillkÀnnagavs pÄ de globala marknaderna. Medan hÄrdvaran redan finns hÀr verkar dock nÀtverken ta lÀngre tid att tillhandahÄlla effektiv bandbredd som skulle underlÀtta höghastighetsinternet. Nu verkar den koreanska teleoperatören SK Telecom ha hittat ett svar med operatörsaggregering.

Samsung Galaxy S10 5G i bilder26

Enligt en ny rapport har SK Telecom redan testat sina 5G-nÀtverkshastigheter pÄ Samsung Galaxy S10 5G, dÀr den implementerade bÀraraggregering för att aggregera eller sammanföra bandbredd frÄn sina LTE- och 5G-spektra. Detta kombinerar som ett resultat bandbredd pÄ 1,5 Gbps frÄn 5G-spektrumet och 1,15 Gbps frÄn LTE-spektrumet. Med Galaxy S10 5G utrustat med ett gigabit-klassmodem som Àr kompatibelt med operatörsaggregering lyckades SK Telecom hÀmta nedladdningshastigheter pÄ 2,6 Gbps pÄ den mobila enheten, vilket Àr ett ganska landmÀrke.

Som referens motsvarar en nedladdningshastighet pÄ 2,6 Gbps att ladda ner en 2 GB-film i HD-upplösning pÄ bara sex sekunder och en VR-video med 10 GB filstorlek tar bara 30 sekunder. SK Telecom har ocksÄ meddelat att efter lanseringen kommer hastigheten att öka till 2,7 Gbps senare i Är. Operatörsaggregering anses vara nödvÀndig teknik som inte bara förbÀttrar den totala nÀtverkshastigheten utan ocksÄ nÀtverkets övergripande kvalitet och latens. Med aggregering Àr en stor fördel anvÀndningen av oanvÀnt spektrum, vilket hjÀlper operatörer att tillhandahÄlla bÀttre nÀtverkskvalitet, sÀrskilt i trÄnga omrÄden.

Samsung Galaxy S10 5G i bilder22

Med 5G fortfarande i början bör nÀtverkskvaliteten inte vara ett problem eftersom en stor del av spektrumet ska förbli ledigt och nedladdningshastigheter och övergripande data- och röstkvalitet bör vara bra. Det Àr först nÀr nÀtverket börjar se trÀngsel i storstadsomrÄdena, sÄ kommer vi att börja se nyttan av tekniker som transportöraggregering. Sydkorea har skjutit upp sin kommersiella 5G-lansering pÄ grund av att tjÀnsten Àr för dyr för allmÀnheten.

Med nÀstan $ 60 (cirka 4200 Rs) per mÄnad för den genomsnittliga 5G-prenumerationsplanen Àr det fortfarande ganska dyrt för tillfÀllet. Men nÀr 5G-nÀtverk fÄr grepp, kommer priserna sÀkert att sjunka avsevÀrt.