Samsung Galaxy S10 fÄr 3/10 reparationsbarhet frÄn iFixit

Samsung Galaxy S10 fÄr 3/10 reparationsbarhet frÄn iFixit

“Samsung Galaxy S10 och S10 + anvĂ€nder alltför starka lim inuti och en glasplatta, som kan splittras nĂ€r telefonen demonteras.”

Samsung Galaxy S10 och S10 + har slÀppts genom iFixit slÀgga, och resultaten Àr mer eller mindre i linje med vad vi förvÀntade oss. De flesta senast flaggskeppssmartphoner har faktorer som minskar deras reparerbarhet, och Galaxy S10-duon verkar inte vara annorlunda. Som sagt, det finns en blandning av det goda och det dÄliga, och Àven om Galaxy S10 bara har lyckats fÄ poÀng pÄ tre av tio, Àr det inte en sÀrskilt komplicerad enhet att reparera.

Samsung Galaxy S10 + nedbrytning 4

Enhetens tÄrar gudar berÀttar att montering av komponenter i Samsung Galaxy S10 och S10 + Àr ganska enkla, i den meningen att de anvÀnder enhetliga Philips-skruvar, och en enda, kompatibel skruvmejsel rÀcker för att gÄ igenom det första demonteringsjobbet. Galaxy S10 och S10 + har mer sammansatt inredning Àn budgeten S10e, vilket gör det till en svÄrare skugga att utföra reparationer. Det som blir svÄrare vid reparationer Àr anvÀndningen av glas Àven pÄ baksidan, vilket gör oavsiktliga skador och sprickor mer troliga vid demontering och Ätermontering.

Samsung Galaxy S10 + nedbrytning 3

iFixit konstaterar att borttagningen av fingeravtryckssensorn frÄn baksidan till en pÄ displayen har hjÀlpt till att underlÀtta öppningen av bakpanelen, vilket skulle hindras av en ansluten flexkabel i tidigare Samsung-flaggskepp. Den interna sensorn kommer dock med sina egna problem. Andra anmÀrkningsvÀrda faktorer inkluderar nÀrvaron av vÀrmeavledande grafitkuddar pÄ undersidan av bakpanelen, som Àr pÄ plats för att förmodligen hÄlla den totala vÀrmen för trÄdlös laddning och omvÀnd laddning i schack. Detta kan dock (och kommer troligen) att pÄverka batteriets livslÀngd pÄ lÄng sikt, och anvÀndningen av tvÄ glaspaneler pÄ telefonen gör att reparationsförmÄgan blir Ànnu svÄrare.

Samsung Galaxy S10 + nedbrytning 2

Medan det inre limet fortfarande Àr mycket starkt, rÀknar iFixits nedrivningsfördelar att det Àr mindre envis Àn tidigare. Medan hörlursuttaget och mÄnga andra komponenter Àr modulÀra Àr nu USB-C-porten lödda pÄ moderkortet, vilket ocksÄ begrÀnsar reparationslÀttnaden. Det största hindret Àr dock hur ultraljudsfingeravtryckssensorn Àr monterad, vilket gör skÀrmreparationer nÀstan omöjliga att göra utan att orsaka nÄgon form av skada. Batterireparationer, Àven om de inte Àr lika djÀvulska, Àr fortfarande en hÄrd kamp.

Samsung Galaxy S10 + nedbrytning 1

Sammanfattningsvis erbjuder Samsung Galaxy S10 och S10 + nÄgra bra element nÀr det gÀller reparationsförmÄga och kan demonteras med relativt lÀtthet. AnvÀndningen av starkt lim pÄ batterier med metallramen, den lödda laddningsporten, den interna fingeravtryckssensorn och den tunna Infinity-skÀrmen gör det mycket svÄrt för reparationer av skÀrmar och batterier. Det Àr dÀrför lite av en blandad vÀska, vilket ger Samsungs flaggskepp en ganska lÄg poÀng.