Samsung Galaxy S10-kameror förklarade: en nÀrmare titt pÄ bildfunktionerna i alla fyra modellerna

Samsung Galaxy S10-serien erbjuder: alla fördelar frÄn Airtel, Jio och Vodafone

“Samsung Galaxy S10-serien kulminerar med totalt sex kameror i Galaxy S10 5G, och hĂ€r Ă€r vad de alla kombinerar för att göra”

Samsung Galaxy S10-serien (första intryck) Ă€r nu officiell, komplett med fler kameror Ă€n vad du hade bett om. Det finns totalt fyra varianter – “budget” Galaxy S10e (första intryck), standard Galaxy S10, mer premium Galaxy S10 + (första intryck) och den ganska exklusiva Galaxy S10 5G. Det mest prisvĂ€rda partiet, Galaxy S10e, börjar pĂ„ $ 750 (ungefĂ€r 53 400 Rs), vilket Ă€r mycket. Men för alla dessa dollar fĂ„r du ocksĂ„ en hel del deg, Ă„tminstone med dubbla bakre kameror.

Medan Galaxy S10-serien har mycket att göra för det, Àr kamerorna i de fyra enheterna den verkliga affÀren. Med flera linser, olika sensorstorlekar och Samsungs mycket förbÀttrade bildprocessorer och kameraapp, har Galaxy S10-smarttelefonerna en mÄngsidig bildkraft för att behaga mÄnga fotografer. Men vad skulle du exakt fÄ med dessa enheter pÄ kamerans framsida? LÄt oss ta en djupgÄende titt pÄ kamerorna i var och en av varianterna.

Samsung Galaxy S10e

FrĂ„n och med Samsung Galaxy S10e fĂ„r handenheten bara en dubbelkameraenhet pĂ„ baksidan, vilket till synes Ă€r övervĂ€ldigande för en flaggskeppsenhet. Telefonen har en 12 MP, 1 / 2,55 ″ -typssensor med 1,4 ”m pixelstorlek och Dual Pixel fasdetekterings autofokus. Detta kombineras med ett 26 mm (motsvarande 35 mm) med 77 graders synfĂ€lt, optisk bildstabilisering och f / 1,5-2,4 variabel blĂ€ndare. Medan denna primĂ€ra snapper sjĂ€lv lĂ„ter tillrĂ€ckligt mĂ„ngsidig, fĂ„r den vidare en 16MP sekundĂ€r sensor med 1,0 ”m pixelstorlek, som Ă„tföljer en ultravidvinkel f / 2.2-lins med 123 ° synfĂ€lt och optisk stabilisering.

Samsung Galaxy S10e 24

Samsung har inte redogjort för arbetsmekanismen för Galaxy S10: s kameror, men enligt hur Samsungs track record i avbildningsavdelningen kommer den ultravidvinkelsensorn möjligen att fungera tillsammans med den primÀra sensorn, lÀgga till fÀrg- och ljusdata för att förbÀttra lÄg ljuskÀnslighet och brusprestanda. BÄda sensorerna fÄr Dual Pixel autofokuspixlar, som anvÀnder hela sensoromrÄdet för att underlÀtta fokuseringen. Detta ger ytterligare kamerans spÄrning av liveobjekt, som tillsammans med den nya Exynos 9820 / Snapdragon 855-processorn, bör ge en riktigt snabb shooter.

Samsung Galaxy S10e 09

PĂ„ framsidan sitter en enda 10MP-sensor med 1,22 ”m pixelstorlek och autofokuspixlar med dubbelpixeldetektering, parat med ett f / 1.9-objektiv med ett 80-graders synfĂ€lt. De bakre kamerorna möjliggör ocksĂ„ funktioner som HDR10 + videoinspelning, 4K-filminspelning vid 60fps, 1080p filminspelning vid 240fps och 960fps super slow motion-fotografering vid 720p. Även om det Ă€r ganska imponerande, handlar det fortfarande bara om vad du kan förvĂ€nta dig av en smartphone av dess storlek.

Samsung Galaxy S10

StandardutgÄvan av Galaxy S10 Àr förmodligen det som kommer att sÀlja mest, eftersom den försöker hitta en balans mellan alla tillgÀngliga funktioner och priset. NÀr det gÀller kameror innehÄller den exakt samma kamerainstÀllning som Galaxy S10e, med tillÀgg av en tele-kamera pÄ baksidan. Den hÀr kameran anvÀnder en 12MP-sensor med 1,0 ”m pixelstorlek, ihop med en 52 mm (motsvarande 35 mm) f / 2,4-teleobjektiv med 45 ° synfÀlt. Detta ger Galaxy S10 upp till 2x optisk zoom, samt möjligheten att öka synfÀltet för fotografier nÀr du fotograferar landskap. Alla andra fotograferings- och videografiska förmÄgor, inklusive selfie snapper-funktionaliteten, förblir desamma.

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 +

Med tanke pĂ„ den begrĂ€nsade produktionskörningen av Galaxy S10 5G-varianten kommer Samsung Galaxy S10 + att vara det faktiska flaggskeppet för de flesta regioner. Samsungs premium-headlining-smartphone har totalt fem kameror – tre pĂ„ baksidan och tvĂ„ pĂ„ framsidan. Detta innebĂ€r att Galaxy S10 + fĂ„r exakt samma bakre bildinstĂ€llningar och funktioner som Galaxy S10. FramifrĂ„n Ă„tföljs 10MP-kameran av en 8MP RGB-djupmĂ€tande bildsensor med 1,12 ”m pixelstorlek och AF / 2.2 vidvinkelobjektiv med ett 90-graders synfĂ€lt.

Samsung Galaxy S10 +

Galaxy S10 + kan ocksÄ spela in och strömma 4K-videor med 30 bilder per sekund frÄn sin frÀmre kamera, vilket Àr en extra förmÄga jÀmfört med S10e och S10. Detta kan göra det till ett kraftfullt verktyg för videobloggare. Det Àr viktigt att notera att den sekundÀra frÀmre kameran Àr en enhet med fast fokus, som lÀggs till för att ge funktioner som lutningsoskÀrpa pÄ bakgrunder, bÀttre fÀrger och ljusdetaljer för konferenser i svagt ljus och till och med fokusretuschering.

Samsung Galaxy S10 + 09

Samsung Galaxy S10 5G

Även om det inte Ă€r helt relevant för den indiska marknaden just nu, innehĂ„ller Galaxy S10 5G en hĂ€pnadsvĂ€ckande sex kameror. Den bakre bilduppsĂ€ttningen innehĂ„ller de tre kamerorna, som liknar dem pĂ„ S10 och S10 +, tillsammans med en extra 3D-flygtid (ToF) djupavkĂ€nningsenhet. Den hĂ€r tillagda sensorn hjĂ€lper bakgrundsfokusgradienter, samt skalar rum och mĂ€ter motivets djup för att förbĂ€ttra smartphonens fotograferingsprestanda. Du kommer ocksĂ„ att kunna fĂ„ bokeh-effekten i videor med djupskytten. Dessutom kommer den att kunna lĂ€gga till förstĂ€rkt verklighet frĂ„n den bakre kameran, vilket ger Galaxy S10 5G möjligheten till förbĂ€ttrade AR-funktioner.

Samsung Galaxy S10 Family 03

FramifrÄn, medan 10MP primÀra frÀmre kamerainstÀllningen bibehÄlls, ersÀtts 8MP RGB-enhet med fast fokus ocksÄ med en 3D ToF-sensor. Detta kommer att tjÀna ett liknande syfte, samtidigt som Galaxy S10 5Gs frÀmre kamera har mer avancerade funktioner. Intressant nog, medan Samsung lÀtt kunde ha anvÀnt ToF-sensorn för att lÀgga till avancerade ansiktsupplÄsningsförmÄgor a la Apples Face ID, beslutade det att hoppa över funktionen till förmÄn för en ultraljud, fingeravtryckssensor pÄ skÀrmen som anvÀnder ljudvÄgor utanför det mÀnskliga ljudomrÄdet för att identifiera unika fingeravtryck. Det kommer dock att hjÀlpa till att fokusera pÄ videor och lÀgga till funktioner som ett virtuellt mÀtverktyg om du verkligen behöver en. Du fÄr ocksÄ AR Emoji med Galaxy S10 5G och Galaxy S10 +, vilket Àr ett snyggt tillskott i dagens tid.

Samsung anvÀnder ocksÄ algoritmer för artificiell intelligens för berÀkningen pÄ sin Galaxy S10-firmware för att öka potentialen för telefonens fotografiska prestanda. De flera kamerorna kan fungera individuellt, sÄvÀl som i kombinationer med varandra, för att producera en serie bilder som en AI-algoritm vÀljer den bÀsta bilden. Det finns ocksÄ flera former av bokeh som erbjuds för bÄde Galaxy S10 + och Galaxy S10 5G, inklusive spin och zoom bokeh, för att simulera specifika Lomography-konstlinser. De tvÄ flaggskeppen inkluderar ocksÄ integrerade selektiva fÀrgfotograferingslÀgen, med hjÀlp av ISP. Ytterligare detaljer om Samsungs One UI-optimeringar med avseende pÄ dess kamera har inte gjorts tillgÀngliga Ànnu, men vi förvÀntar oss att grÀva lÀngre in i det under de nÀrmaste dagarna, och naturligtvis sÀtta telefonerna pÄ test för att berÀtta allt om deras bildförmÄga. .