Samsung Galaxy S10-modeller fĂ„r ett dedikerat “nattlĂ€ge” i kameraprogrammet

Samsung Galaxy S11 har enligt uppgift 64MP bakre kamera

“De senaste justeringarna och uppdateringarna ger smĂ„ men viktiga förbĂ€ttringar av Samsungs smarta smartphones.”

Samsungs Galaxy S-sortiment av flaggskeppssmartphones har förbÀttrats stadigt under de senaste Ären, men Samsung (och mÄnga anvÀndare) tror att det finns utrymme för förbÀttringar. Som ett resultat finns det en mÀngd firmwarejusteringar som rullas ut, som syftar till att förfina den totala upplevelsen. Den första av de tvÄ Àr en firmwareuppdatering frÄn Samsung, som introducerar ett manuellt distribuerbart nattlÀge i kameran pÄ Galaxy S10, istÀllet för att enbart förlita sig pÄ algoritmen för att göra det.

Bright Night-lÀget i Galaxy S10 var hittills bara kontrollerbart automatiskt och skulle aktiveras beroende pÄ det tillstÄnd du fotograferade i. SjÀlva lÀget var nÄgot förvirrande eftersom avsaknaden av ett manuellt nattlÀge nÄgot begrÀnsade anvÀndbarheten av kameraappen. Den senaste uppdateringen ger den hÀr funktionen som en fristÄende funktion som kan aktiveras manuellt, helt enkelt genom att svepa genom flera lÀgen i Galaxy S10-kameraprogrammet.

Samsung-Galaxy-S10-recension-91mobiles-22.jpg

Den andra förfiningen kommer i form av en app som löser ett problem som möjligen har plÄgat anvÀndare av Samsung Galaxy S-serien under lÄng tid. Edge Touch-funktionen, som tar fram en genvÀgspanel med appar och kontakter, riskerar ofta att bli utplÄnad av misstag, med anvÀndaren som inte menar att svepa igenom alternativen. Om du har haft samma problem har Samsung en officiell lösning pÄ den med Edge Touch-appen. NÀr din telefon Àr lÄst kan Edge Touch-appen konfigureras för att inaktivera delar av den böjda kantskÀrmen för att förhindra oavsiktliga beröringar.

Förutom att blockera vissa delar kan andra omrÄden konfigureras manuellt eller automatiskt som greppzoner dÀr beröring av kantpanelen inte leder till att en app startas av misstag. Lösningen fungerar enligt uppgift för nÀstan alla anvÀndare som har provat det och verkar vara ett smutsigt sÀtt att lösa detta ganska besvÀrliga, ergonomiska problem. Förutom den manuella konfigurationen av block- och greppomrÄden kan anvÀndare ocksÄ vÀlja det automatiska optimeringslÀget, vilket kan konfigurera skÀrmens kant enligt förinstÀllningarna.