Samsung Galaxy S10-modeller sÀljer ut Galaxy S9-serien i USA under lanseringsveckan

Samsung Galaxy S11 har enligt uppgift 64MP bakre kamera

“De senaste smarttelefonerna frĂ„n Samsung har Snapdragon 855-chipset och en hĂ„lskĂ€rm”

En ny rapport frÄn forskningsföretaget Counterpoint sÀger att den nya Samsung Galaxy S10-serien lyckades sÀlja 16 procent fler enheter under den första försÀljningsveckan i USA, jÀmfört med Galaxy S9-serien 2018. Av den senaste S10-trioen, Galaxy S10 + sÄlde det högsta antalet enheter, medan standard S10 kom pÄ andra plats och S10e sÄlde minst. Det var dock tack vare S10e-försÀljningen att Samsung lyckades den totala ökningen pÄ 16 procent.

Enligt Counterpoint var den totala försÀljningen av Galaxy S10 och Galaxy S10 + inte sÄ mycket högre jÀmfört med Galaxy S9 och S9 +. Det mesta av ökningen beror pÄ tillÀgget av den mindre Galaxy S10e, som förmodligen Àr en av de bÀsta smÄ telefonerna som finns pÄ marknaden idag. Företaget tror att försÀljningen av Galaxy S10 kan hjÀlpa Samsung att bli nummer ett i USA sedan 2017. Det förvÀntar sig att Samsung kommer att leverera över 40 miljoner enheter i S10-serien i Är.

Galaxy S10e

Galaxy S10e

Premium-smarttelefonmarknaden i USA leds för nÀrvarande av Apple men det kan förÀndras snart. Apples senaste iPhones har inte gÄtt bra i landet, med förutspÄdd försÀljning att vara mycket under förvÀntningarna. Jeff Fieldhack, forskningschef pÄ Counterpoint Research uppgav:

”USA Ă€r en nyckelmarknad för Samsung, eftersom det Ă€r hĂ€r majoriteten av premium-smartphonesna sĂ€ljs. Galaxy S10e kanibaliserar inte Ă€ldre modeller som Galaxy S8 eller Galaxy S9. Det hjĂ€lper faktiskt Samsung att fĂ„ andelar. ”

Counterpoint-forskning arbetar ocksÄ med en rapport för att se om den nya Galaxy S10-försÀljningen berodde pÄ att kunderna bytte över frÄn Apple-enheter. Denna rapport bör vara klar nÀr Apple slÀpper sin resultatrapport för andra kvartalet senare i mÄnaden. Den nya Galaxy S10-serien erbjuder mycket mer Àn vad Apple har att erbjuda med iPhone XS och XR. Du fÄr fler kameror, mer skÀrm med tunnare ramar, bÀttre skÀrmar, större batteri och mycket mer.