Samsung Galaxy S10 recension: det mellersta barnet du inte bör ignorera

Samsung Galaxy S11 har enligt uppgift 64MP bakre kamera

Samsung och Apple har följt varandras fotspår under en längre tid. När Samsung introducerade den superstora noteringsserien lanserade Cupertino-jätten en storskärmad telefon i plusstorlek (efter att ha tagit sin egen söta tid) med iPhone 7. Så det är ingen överraskning att se Samsung släppa tre iterationer av sin senaste S10 flaggskepp, på samma sätt som förra årets iPhone XS (recension), XS Max (recension) och XR (recension). Och precis som den 11: e generationens iPhone får inte grundstenen i Samsungs flaggskeppsserie РS10 (första intryck) mycket uppmärksamhet framför den mer laddade S10 + (recension) och den prisvärda S10e (recension). Men Samsung Galaxy S10 bör inte ignoreras, och om du vill veta varför jag sa vad jag sa, läs vidare.

Specifikationer en överblick

Visa
Storlek 6,1 tum
Upplösning 1440 x 3040 pixlar
Prestanda
CPU Dubbel kärna, 2,73 GHz + Dubbel kärna, 2,31 GHz, Samsung Exynos 9 Octa
Bagge 8 GB
Lagring
Internt minne 128 GB
Externt minne Upp till 512 GB
Batteri
Kapacitet 3400 mAH, Li-ion, ej avtagbar
Kamera
Primär kamera 12 MP
Sekundär kamera 10 MP
Anslutning
Nätverksstöd Dual SIM 4G
Andra alternativ Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS
Andra
Batterikapacitet 3400
Operativ system Android 9.0 Pie

Vad är skillnaden

Med tanke på att Samsung Galaxy S10 inte är mycket annorlunda än dess större syskon, förutom storlek, batterikapacitet och selfieskyttar, kommer denna recension främst att fokusera på dessa viktiga skillnader.

När det gäller storlek verkar S10 perfekt balanserad mellan den stora S10 + och den kompakta S10e. Det är varken för stort eller för litet, vilket gör det enkelt att använda ensam, men erbjuder ändå tillräckligt med skärmfastigheter för att njuta av multimediainnehåll. Varumärkets implementering av stanshålsskärmen, hårfästet kantar upp och de tunna ramarna längst ner hjälper också oerhört.

Samsung Galaxy S10 recension - 91mobiler 02

Skärmen är ganska uppslukande tack vare användningen av en Dynamic AMOLED-panel, som mäter 6,1 tum diagonalt och bär QHD + -upplösning med ett bildförhållande på 19: 9. Den HDR10 + -kompatibla skärmen erbjuder imponerande bilder och med tanke på att varumärkets Super AMOLED redan var bäst i branschen, tar den här upplevelsen till en helt ny nivå.

Samsung Galaxy S10 recension - 91 mobiler 13

Som jag nämnde i min recension av Honor View 20 är hålskärmen personligen ett bättre sätt att uppnå en helskärmsfascia. Stanshålet är inte lätt att ignorera som sådant, men det ger minimalt hinder för innehållet du läser eller tittar på. Jag gillar också det faktum att det finns en liten animation runt stanshålet varje gång du använder ansiktslåsning eller front shooter på Galaxy S10e. Naturligtvis kan du också använda ultraljud fingeravtrycksläsare för att låsa upp enheten, vilket fungerar bra de flesta gånger.

Stanshålet rymmer en enda 10-megapixel selfie snapper, till skillnad från dess större syskon som levereras med en ytterligare 8MP djupsensor. Men annars får du samma, snygga selfies i normala scenarier.

Samsung Galaxy S10 selfie-prover

Med den mindre storleken på Galaxy S10 kommer en mindre batterikapacitet på 3.400 mAh. Tack vare optimeringarna lyckas dock enheten hålla till slutet av dagen och sedan lite mer. Du kan fylla på handenheten helt från 10 procent batteri på cirka en timme med den medföljande adaptern. Tillsammans med möjligheten att ladda trådlöst får du också Wireless PowerShare-funktionen för att möjliggöra omvänd trådlös laddning för kompatibla enheter.

Samsung Galaxy S10 skärmdumpar - 91 mobiler 09

Vad är detsamma

Om du tittar förbi dessa skillnader delar S10 många likheter med S10 +. Designmässigt hittar du samma IP68-certifierade glas-sandwich-konstruktion som Samsungs flaggskepp har erbjudit ett tag nu. Medan min granskningsenhet kom i en elegant svart nyans kan du också välja mer fantastiska färgalternativ som vitt och blått. Som med andra glastelefoner lockar Galaxy S10 många fingeravtryck och är också hal, så det är trevligt att få ett transparent fodral i lådan. Knappen och portplaceringen är också desamma Рoch den goda nyheten är att Bixby-knappen nu kan bytas om, och du kan fortfarande hitta det bra oljekontakten på 3,5 mm längst ner.

Samsung Galaxy S10 designgalleri

Precis som S10 +, har Samsung Galaxy S10 också tre bakre kameror med en 12-megapixelsensor som erbjuder dubbla bländare mellan f / 1,5 och f / 2,4 tillsammans med en 12-megapixel teleobjektiv och en 16MP ultrabred sensor. Som nämnts i vår recension av S10 + är det senaste flaggskeppet från den sydkoreanska jätten en kapabel skjutare i alla möjliga situationer. Bilderna är skarpa och återger mättade färger, som ser ganska tilltalande ut för ögonen. Med detta sagt kan bilderna inte matcha Googles Pixel 3 när det gäller den övergripande kvaliteten och även om den AI-baserade Scene Optimizer är bra är det inte det bästa AI-förbättrade läget jag har stött på. Nu ska jag låta bilderna prata.

Samsung Galaxy S10-kameraprover

Inuti Galaxy S10 fästs varumärkets interna Exynos 9820 SoC. Till skillnad från andra flaggskeppsuppsättningar, av vilka de flesta använder 7nm-tillverkningsprocess, tillverkas Samsungs chip med en 8nm-process men det erbjuder också en tri-klusterarkitektur precis som Snapdragon 855. Med en maximal klockhastighet på 2,73 GHz kan Samsung SoC för att hantera allt som kastas på det, och multitasking är också smörjigt, tack vare 8 GB RAM. Under min recension visade inte smarttelefonen något spår av fördröjning och spelupplevelsen var också trevlig. Spela titlar som PUBG och Asfalt 8: luftburet var en glad affär med fantastisk grafik, allt tack vare Mali-G76 MP12 GPU. Telefonen brukar bli lite varm efter långa spelsessioner.

Samsung Galaxy S10 recension - 91 mobiler 12

Min enda oro i prestationsavdelningen √§r hur S10 skulle g√• i l√•ngvarig anv√§ndning, eftersom Samsung-smartphones √§r √∂k√§nda f√∂r att sakta ner √∂ver tiden. Men med enheten som k√∂r det helt nya anv√§ndargr√§nssnittet √§r jag hoppfull om att f√∂retaget har bearbetat den biten. Medan jag √§r p√• det √§mnet √§r det v√§rt att n√§mna att det nya gr√§nssnittet baserat p√• Android 9.0 Pie √§r visuellt tilltalande och ganska minimalistiskt ocks√•. Borta √§r de janky animationerna och gl√§nsande ikonerna, och i deras plats hittar du funktionella UI-element. Ett anv√§ndargr√§nssnitt g√∂r det ocks√• l√§ttare att anv√§nda enh√§nt eftersom saker som meddelanden, uppringare osv. √Ėppnar sig l√§ngst ner. Du kan ocks√• aktivera gestbaserad navigering fr√•n inst√§llningarna – √§ven om anv√§ndningen inte √§r s√• enkel som den borde ha varit.

Samsung Galaxy S10 skärmdumpar - 91mobiler 05 Samsung Galaxy S10 skärmdumpar - 91 mobiler 06 Samsung Galaxy S10 skärmdumpar - 91 mobiler 07

På lagringssidan av saker kommer Galaxy S10 med 128 GB minne ombord. Efter att ha redovisat operativsystemet och andra resurser erbjuder enheten ~ 110 GB utrymme för installation av appar och lagring av personliga filer. Du kan också utöka den ytterligare upp till 512 GB med hjälp av ett microSD-kort.

Samsung Galaxy S10 skärmdumpar - 91mobiler 02

Dom

I ett nötskal, om min erfarenhet av Samsung Galaxy S10 är något att gå med, skulle jag säga att enheten förtjänar mer uppmärksamhet än den får. Men i slutändan kokar allt ner till priset, och det är där saker blir leriga. Ser du, Galaxy S10 är prissatt till Rs 66,900, och i år, med lanseringen av en prisvärd variant i form av S10e, kan man få en liknande flaggskeppsupplevelse för Rs 55,900. Sedan finns det toppen av berget S10 +, som har en prislapp på 73 900 Rs.

Samsung Galaxy S10 recension - 91 mobiler 34

Det som inte hjälper S10: s fall är konkurrensen. Och även om man kan ignorera Pixel 3 XL (recension) som även om det är den perfekta pocket shooter, Googles erbjudande är inte en all-smartphone, det är svårt att inte nämna den snart kommer att lanseras Huawei P30 Pro (första intryck). Med fyrbaksidekameror och förstklassiga specifikationer kommer det att ge en tuff utmaning för S10-trion, men vi vet inte vad den prissätter för närvarande.

Samsung Galaxy S10 recension - 91mobiler 22

Men om du är död på att köpa ett Samsung-flaggskepp i år, så kommer jag att bryta ner valen: S10e är den mest prisvärda, men om du vill köpa den, köp den sedan för sin kompakta storlek , för du skulle behöva kompromissa med vissa aspekter som dubbla bakre kameror istället för en trippelkamerainstallation och ett mindre batteri. S10 + å andra sidan är en bra smartphone, men den kan vara för stor för vissa, och den är också prissatt på den högre sidan. Det lämnar oss med Galaxy S10, som sitter perfekt i mitten och även om den missar sekundärdjupskameran på framsidan och drivs av en 3400 mAh-cell (istället för att 4,100 mAh-batteriet driver sitt större syskon), det levererar en kraftfull flaggskeppsupplevelse.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Underbar skärm och snygg design Kraftfull hårdvara Kapabla kameror Dagslång batteritid

Nackdelar

Inte tillräckligt differentierad jämfört med S10e och S10 + Gestnavigering är inte helt användarvänlig

Foton av Raj Rout