Samsung Galaxy S10-serien telefoner är extremt ömtåliga, avslöjar dropptest

Samsung Galaxy S10-serien telefoner är extremt ömtåliga, avslöjar dropptest

“En droppe fr√•n en h√∂jd p√• till och med 1 fot kan vara d√∂dlig f√∂r Galaxy S10-trion i glas, visar videon”

Samsung är känt för att göra några av de vackraste flaggskeppssmartphonerna i branschen och Galaxy S10 har fått mycket beröm för sin premiummetallglasbyggnad och fantastiska nya färger. Dessutom kommer alla tre av Samsungs Galaxy S10-flaggskeppstelefoner med samma byggkvalitet, vilket är bra att vända på huvudet men tydligen inte så bra för hållbarhet. Det är åtminstone det som har avslöjats i ett dropptest på YouTube-kanalen SquareTrade och resultaten är inte så bra. Samsungs billigaste Galaxy S10e börjar på $ 750.

I dropptestet testades alla tre modellerna och medan ingen av dem överlevde utan krossat glas fanns det olika grader av skador på modellerna. Fallprovet utfördes från en fot över marken och upprepades inte efter ett fall. Galaxy S10e drabbades värst eftersom testet rapporterade knäckt fram och bak, hörnskador, skärmlöshet och funktionsfel efter fallet. Galaxy S10, i jämförelse, gick bättre, med en sprucken skärm och hörnskador som fortfarande inte ska tas lätt ersättare är inte särskilt överkomliga. Galaxy S10 + gjorde inte heller bra eftersom den hade alla S10e-skador, förutom skärmfunktionen som förblev intakt.

Slutsatsen av recensionen är att Samsung Galaxy S10-serien inte är mer hållbar än Galaxy S9 eller iPhone X, vilket underlämnade till ett liknande öde i sina respektive tester. Med det sagt är det värt att notera att varje droppe och fall är olika och att resultat från ett enda test på YouTube inte nödvändigtvis simulerar enhetens verkliga hållbarhet. Med tanke på den känsliga naturen hos dessa förstklassiga glasbyggtelefoner är det bäst att man tar största försiktighet i hanteringen och skyddet av denna $ 1000-investering.