Samsung Galaxy S10-sortimentet gÄr i produktion, men 5G-varianten kan försenas: rapport

Samsung Galaxy S10-sortimentet gÄr i produktion, men 5G-varianten kan försenas: rapport

“Trots att den inte redan har varit i massproduktion förvĂ€ntas 5G-versionen av Samsung Galaxy S10 lanseras under första halvĂ„ret 2019, med Verizon och AT&T.”

Samsungs Galaxy S10-flaggskepps smarttelefonserie har enligt uppgift gÄtt in i massproduktion innan den presenterades vid Samsungs vÀrldsmöte före mobilen i Barcelona den 20 februari. Rapporten kommer via InvesterarenKÀllor för leveranskedjan, som har avslöjat för publikationen att standardvarianterna av Samsung Galaxy S10-serien har gÄtt i massproduktion i Samsungs fabrik i Vietnam frÄn och med den 25 januari.

Den pÄstÄdda 5G-varianten av Samsung Galaxy S10 försenas dock nÄgot och kommer sannolikt inte att lanseras omedelbart efter MWC 2019. I rapporten anges att medan Samsung Galaxy S10 5G kommer att tillkÀnnages tillsammans med resten av sortimentet, Àr dess lanseringsdatum. kommer att skjutas tillbaka med nÄgra mÄnader, möjligen för att effektivisera produktions- och monteringslinjerna. Galaxy S10 5G kommer att finnas pÄ mycket fÀrre marknader Àn Galaxy S10 +, vilket innebÀr att företaget möjligen prioriterar standardvarianterna.

Samsung Galaxy S10_5K_3

Den frĂ€msta anledningen till detta Ă€r en lĂ„ngsam, gradvis utbyggnad av 5G-nĂ€tverk och bristen pĂ„ chipsets som underlĂ€ttar 5G-anslutning. FrĂ„n och med nu har endast Qualcomm Snapdragon 855 och Huawei HiSilicon Kirin 980 valfria, kompletterande 5G-modem som underlĂ€ttar nĂ€tverksbandbredder pĂ„ upp till 2,0 Gbps, och vĂ€ldigt fĂ„ nationer kommer att ha den nödvĂ€ndiga nĂ€tverksinfrastrukturen som möjliggör 5G-anslutning. Även inom detta Ă€r det mycket debatt om att förfina smarttelefondesigner pĂ„ grund av specifika antennkrav – bĂ„de sub-600MHz och millimetervĂ„g 5G-spektra krĂ€ver att antenndesigner Ă€r mer uttalade, pĂ„ grund av vilken inledande 5G-antagande kan vara lĂ„ngsam.

Samsung Galaxy S10-sortimentet förvĂ€ntas introduceras i tre trim – ingĂ„ngssegmentet Galaxy S10E, Galaxy S10 och Galaxy S10 +. Smarttelefonen Ă€r instĂ€lld pĂ„ att drivas av Samsung Exynos 9820 eller Qualcomm Snapdragon 855 SoC, tillsammans med upp till 12 GB RAM, 1 TB lagring, tre bakre kameror, ett 4000 mAh batteri och upp till 6,4-tums helskĂ€rmsdisplay med en stanshĂ„l med dubbel frontkamera.