Samsung Galaxy S10 ‘Tap to Wake’ -fel orsakar batteridrĂ€nering, klagar anvĂ€ndare

Samsung Galaxy S10 'Tap to Wake' -fel orsakar batteridrÀnering, klagar anvÀndare

“AnvĂ€ndare av Samsung Galaxy S10 och S10 + har klagat pĂ„ en ganska frustrerande bugg som aktiverar skĂ€rmen oregelbundet”

Samsung Galaxy S10 (första intryck) och Galaxy S10 + har enligt uppgift ett ganska irriterande fel som regelbundet tappar batteriets uthĂ„llighet. AnvĂ€ndare av det senaste Android-flaggskeppet i USA har tagit sig till det officiella Samsung-forumet och Reddit för att klaga pĂ„ det hĂ€r problemet, dĂ€r en firmwarefel korrelerad med funktionen ‘Tap to Wake’ pĂ„ Samsung Galaxy S10 och Galaxy S10 + leder till att enheten vaknar upp plötsligt och upprepade gĂ„nger, Ă€ven nĂ€r de placeras i vĂ€skor och fickor.

Samsung-Galaxy-S10-Plus-feat

Detta leder i huvudsak till att de drabbade enheterna aktiverar skĂ€rmen Ă€ven nĂ€r de placeras i fickorna. Även om detta i sig Ă€r en orsak till batteriets urladdning förvĂ€rras situationen av fingeravtryckssensorn pĂ„ displayen, som försöker verifiera ytan i kontakt upprepade gĂ„nger och sedan sĂ€tter upp en lĂ„sskĂ€rm nĂ€r de maximala misslyckade försöken har överskridits. I vissa fall aktiveras kameran och eftersom den upptĂ€cker mörka omgivningar förbereder den sig för att ta svagt ljus och förbrukar Ă€nnu mer batteri.

FrÄn och med nu verkar problemet vara specifikt för Samsungs amerikanska firmware för Galaxy S10 och S10 +, eftersom det inte verkar ha pÄverkat anvÀndare utanför USA. Det kan ocksÄ vara ett problem med nÀrhetssensorn i specifika satser av enheten som har distribuerats i USA, eftersom mÄnga anvÀndare i Samsung USA-forumet har uppgett att medan de har samma firmwareversion som de som berörs, deras enheter verkar fungera bra.

Samsung-Galaxy-S10-Plus-feat2

Samsung har hittills inte erkĂ€nt detta som ett utbrett problem med varken firmware eller sensorn, Ă€ven om en hel massa anvĂ€ndarklagomĂ„l har dykt upp pĂ„ bĂ„de det officiella forumet och pĂ„ Reddit. Företagets enda lösning hittills har varit att inaktivera bĂ„de ‘Tap to Wake’ och den alltid pĂ„ skĂ€rmen. Men med kranen för att vĂ€cka funktionen kommer till Samsungs enheter för allra första gĂ„ngen Ă€r det olyckligt för dem som avskalade nĂ€stan 1000 dollar för en smartphone och dĂ„ inte kan anvĂ€nda en ny funktion.

Det ÄterstÄr att se om Samsung lanserar en fix för detta i kommande uppdateringar, vilket borde vara fallet. Företaget hoppas att frÄgan Àr begrÀnsad till bara en region, eller nÄgra satser av enheter, och hoppas avstÄ frÄn spöken frÄn det vÀrldsomspÀnnande fiaskot som det stod inför Galaxy Note7.