Samsung Galaxy S10 ultraljud fingeravtryckssensor förklarade: vad Àr det och hur det skiljer sig frÄn den optiska fingeravtryckslÀsaren?

Samsung Galaxy S10-serien erbjuder: alla fördelar frÄn Airtel, Jio och Vodafone

“Ultraljudsfingeravtrycksskannern bör inte förvĂ€xlas med en optisk fingeravtryckssensor, vilket Ă€r Ă€nnu en teknik som möjliggör fingeravtryckslĂ€sare under visningen”

Samsung tog vĂ€rlden med storm nyligen med lanseringen av Galaxy S10-serien och Galaxy Fold. SjĂ€lvfallet slog Galaxy S10-familjen och Galaxy Fold all rampljuset vid hĂ€ndelsen Unpacked och med rĂ€tta. Den avancerade Galaxy S10-duon – Galaxy S10 och S10 + (första intryck) – markerar mĂ„nga första saker för varumĂ€rket, inklusive Infinity-O-skĂ€rmar, HDR10 + -certifiering och fingeravtrycksscanner under displayen. Ultraljudssensor pĂ„ skĂ€rmen Ă€r inte bara den första för Samsung utan ocksĂ„ den första i sitt slag i vĂ€rlden. Jag vet att mĂ„nga av er bara hoppade upp i replik att denna implementering för fingeravtrycksskannrar inte Ă€r ny. LĂ„t mig förklara.

Vad Àr en ultraljud fingeravtryckslÀsare?

GalaxyS10_Fingerprint-skanner

3D ultraljud fingeravtryckslÀsare har utvecklats av Qualcomm och Galaxy S10 och S10 + Àr de första i vÀrlden som levererar med den. MÄnga videor av fingeravtryckslÀsaren i aktion finns redan pÄ Internet, som den ovan. Om du tittar noga pÄ GIF-bilden kommer du att mÀrka en stark skillnad. Till skillnad frÄn de optiska FPS-modulerna vi har sett tidigare lyser inte den pÄ Galaxy S10 Duo. Detta beror pÄ att den hÀr tekniken inte beror pÄ ljusavlÀsningen utan anvÀnder ljudvÄgor för att registrera dina siffror.

Hur fungerar det?

Samsung Galaxy S10 + 11

3D ultraljud fingeravtryckslÀsare anvÀnder ett extremt högfrekvent ultraljud för att lÀsa av ditt fingeravtryck. Modulen, som Àr integrerad i ett av lagren som utgör displayen, Àr en kombination av en sÀndare och en mottagare. NÀr fingeravtrycket berörs mot glaset överförs en ultraljudspuls. Mottagaren kartlÀgger sedan fingeravtrycket genom att erkÀnna hur ljudvÄgen studsar tillbaka. Detta kan producera en noggrann 3D-karta eftersom ljudvÄgor studsar tillbaka olika beroende pÄ Äsarna, porerna och venen, som Àr unika för varje finger. Qualcomm hÀvdar att sensorn Àr tillrÀckligt kraftfull för att fÄ en avlÀsning pÄ 4 mm djup, vilket Àr nÀstan pornivÄ.

Hur Àr ultraljud fingeravtryck bÀttre Àn dess optiska motsvarighet?

Samsung Galaxy S10 03

Som vi har nÀmnt ovan anvÀnder ultraljud fingeravtryckssensorn högfrekventa ljudvÄgor för att skapa en 3D-karta över fingeravtrycket, vilket Àr unikt för varje enskilt fingeravtryck. TvÀrtom anvÀnder den optiska fingeravtrycksskannern, eller för den delen, Àven fysiska kapacitiva skannrar, ljus eller elektroniska pulser för att skapa en 2D-ritning av ditt finger. DÀrför Àr den fysiska och optiska fingeravtrycksskannern benÀgen att luras av ett högupplöst foto eller en skanning av en fingertopp. Vidare kan ultraljud fingeravtryckslÀsaren arbeta genom smuts, smuts, vatten eller till och med olja eftersom ljudvÄgor kan fÀrdas genom dem alla. Tack vare IP68-klassificeringen för Galaxy S10 och S10 + behöver du inte oroa dig för att inte kunna lÄsa upp med vÄta hÀnder eller ens under vattnet. Detta Àr inte fallet med de optiska skannrarna eftersom smuts hindrar sensorn frÄn att fÄ en korrekt lÀsning.

SÄ, hur sÀker Àr ultraljudsfingeravtryckslÀsaren?

Samsung-Galaxy-S10-S10-Plus-feat

Som det Àr fallet med de flesta sÀkerhetsfunktioner finns det dedikerade moduler för att skydda skannern. 3D-ultraljudssensorn har kryptografiska acceleratorer, nyckelförsörjningssÀkerhet och en pÄlitlig exekveringsmiljö. I lekmanns termer hindrar allt detta tredjepartsapplikationer frÄn att fÄ tillgÄng till fingeravtrycksdata som lagras pÄ enheten. Dessutom har Qualcomm integrerat Fast Identity Online (FIDO) Alliance-protokollen, vilket underlÀttar anvÀndningen av biometri online för digitala betalningar utan att överföra data till molnet eller andra servrar, som Àr mer benÀgna att hacka. Det behöver inte sÀgas att ultraljudsbiometrin frÄn new age Àr lika sÀker som de konventionella och kan anvÀndas utan nÄgra bekymmer i vÀrlden.

Naturligtvis, med förmÄgan att arbeta igenom smuts och producera exakta 3D-bilder av fingeravtrycket, verkar ultraljud fingeravtryckslÀsaren vÀgen framÄt. Det har dock rapporterats att modulen inte fungerar genom ett skÀrmskydd, om det verkligen Àr sant kommer det att vara en affÀrsbrytare för mÄnga. Vi kommer att ge dig den verkliga anvÀndningsupplevelsen snart i vÄr omfattande recension, sÄ hÄll dig uppdaterad.