Samsung Galaxy S10 ultraljuds fingeravtrycksläsare på skärmen blir reptestad

Samsung Galaxy S10-serien telefoner är extremt ömtåliga, avslöjar dropptest

‚ÄĚUltraljudsfingeravtrycksskannern p√• Samsung Galaxy S10 kanske inte g√•r bra med repor och sprickor‚ÄĚ

Samsung tillkännagav Galaxy S10 förra månaden och introducerade den nya ultraljudstekniken för fingeravtrycksläsare. Galaxy S10 och Galaxy S10 + (recension) har en ultraljudsfingeravtryckssensor, som skiljer sig från de optiska in-display-skannrarna som vi hittills har sett på Android-telefoner. Det sägs vara säkrare och snabbare och påstås fungera även när det finns vatten eller damm på fingertopparna. Nu testar en ny video som lagts ut av YouTuber JerryRigEvery skannern och telefonen i allmänhet.

Skraptestet avslöjar att ultraljudsfingeravtrycksläsaren på Galaxy S10 fungerar felfritt även när skärmen är lätt repad. Men när reporna blir djupare eller om skärmen spricker slutar skannern fungera helt. Användare kan behöva registrera om fingret för att skannern ska fungera igen. Jämfört med detta fungerar den optiska fingeravtrycksläsaren även skärmen är dåligt repad.

Du kan se i videon ovan att ultraljudsscannern inte svarar på förfrågningar när glaset är kraftigt repat. Det är dock mycket osannolikt att en vanlig användare kommer att skrapa glaset så illa. Därför behöver du inte oroa dig för att skannern inte fungerar, om du inte spricker i glaset.

Som nämnts i början fungerar ultraljud fingeravtrycksläsaren annorlunda än en optisk sensor. Det är mycket säkrare än den optiska skannern. De flesta smartphones använder en optisk sensor i displayen, som i grunden är en liten kamera placerad under skärmen. Kameran tar högupplösta bilder av din fingertopp och använder 2D-bilden för att låsa upp enheten. Det är inte särskilt säkert och fungerar inte när dina fingrar är våta eller om det finns skräp på skärmen.

Ultraljudsskannern, å andra sidan, skickar högfrekventa ljudvågor under glaset för att fånga en 3D-bild av din fingertopp. Detta säkerställer att systemet inte äventyras av vatten, damm eller andra element. Testet visar också att telefonen är byggd ganska bra och inte böjer eller spricker under tryck. Naturligtvis, när du betalar nära $ 800 för en telefon, förväntar du dig det bästa.