Samsung Galaxy S10 + vs iPhone XS Max: pris i Indien, jÀmförda specifikationer

Samsung Galaxy S10 + vs iPhone XS Max: pris i Indien, jÀmförda specifikationer

Med lanseringen av Samsung Galaxy S10 + har Android-kraftanvÀndare ytterligare en solid enhet att tÀnka pÄ. Telefonen kryssar för alla rÀtt rutor och den enda möjliga kritiken som kommer för tillfÀllet handlar om dess dubbla hÄlslagskÀrm. Det finns ocksÄ en god chans för den hÀr telefonen att styra mÄnga Apple-lojalister mot den. Dessa mÀnniskor kommer naturligtvis att rivas mellan Galaxy S10 + och iPhone XS Max, Apples största erbjudande. Om du Àr en av dem, bör denna detaljerade jÀmförelse mellan de tvÄ verkligen sÀtta saker i perspektiv.

Samsung Galaxy S10 + vs iPhone XS Max pris

Samsung Galaxy S10 +Samsung Galaxy S10 +

Samsung Galaxy S10 + -priset i Indien gör det till en av de dyraste smartphonesna pÄ marknaden just nu. Det börjar pÄ Rs 73,990 för alternativet 8 GB + 128 GB, som bara kommer i Prism White, Prism Blue och Prism Black nyanser. Alternativen 8GB + 512GB och 12GB + 1TB, Ä andra sidan, Àr prissatta i Indien till Rs 91.900 respektive R171700. De tvÄ kommer endast i keramisk yta och i svartvita fÀrger.

IPhone XS Max har bara tre varianter att erbjuda. Dess 64 GB basmodell sÀljs till nÄgonstans runt Rs 1.04.900, medan dess 256 GB-version kan köpas för Rs 1.199,00. NÀr det gÀller sin 512 GB-modell kommer den att ge dig tillbaka med 1 499 900 Rs.

Samsung Galaxy S10 + vs iPhone XS Max specifikationer

Apple-iPhone-XS-Max-03

De tvÄ telefonerna Àr vÀldigt olika nÀr det gÀller deras design. Ett stort hinder som de var tvungna att passera var att tillhandahÄlla en helskÀrmsyta utan att kompromissa med den frÀmre kamerainstÀllningen. Medan Apple tog den breda vÀgen, som avsevÀrt Àter pÄ potentiellt skÀrmutrymme, Àr Samsungs innovation Infinity-O-skÀrmen. Denna panel har ett hÄl i det övre hörnet för att rymma inte en utan tvÄ kameror. Glas Àr det material som bÄda telefonerna vÀljer för deras bakre ytor. Medan Galaxy S10 + har tre kameror pÄ baksidan nöjer sig iPhone XS Max med tvÄ.

Precis som Apple övergav fingeravtryckslÀsaren för ett tag sedan, har Samsung övergett irisskannern den hÀr gÄngen. IPhone förlitar sig enbart pÄ dess Face ID-funktionalitet för biometrisk autentisering, medan Galaxy-handenheten lÄter dig lÄsa upp den med sin ultraljud fingeravtryckslÀsare. Tack och lov har Galaxy S10 + behÄllit hörlursuttaget, vilket du naturligtvis inte fÄr med iPhone. En annan stor fördel för Samsung-handenheten Àr dess Wi-Fi 6-stöd, vilket ger ultrahöga hastigheter förutsatt att du har en kompatibel router.

Samsung Galaxy S10 + 13

NÀr vi pratar om skÀrmarna har Galaxy S10 + en 6,4-tums panel pÄ framsidan och erbjuder en QHD-upplösning pÄ 1 440 x 3 040 pixlar. Samsung föredrar att kalla denna panel Dynamic AMOLED, och dess viktigaste höjdpunkter Àr HDR10-stöd och möjligheten att ta bort blÄtt ljus utan att Àndra fÀrg pÄ skÀrmen. SkÀrmen pÄ iPhone XS Max Àr en 6,5-tums AMOLED-panel med en upplösning pÄ 1 242 x 2 688 pixlar. Den hÀr panelen Àr ocksÄ HDR10-kompatibel och erbjuder 120Hz pekavkÀnning. En viktig aspekt med denna skÀrm Àr dess 3D Touch-funktionalitet, vilket gör den kÀnslig för olika trycknivÄer.

LÄt oss nu grÀva i kÀrnspecifikationerna för dessa tvÄ telefoner. Du fÄr en Exynos 9820-chipset med Galaxy S10 +. Detta Àr en mycket avancerad 8nm SoC med en 2,7 GHz oktakÀrnig CPU och en Mali-G76 MP12 GPU. Som vi sa ovan kommer telefonen i 8 GB och 12 GB RAM-alternativ, med den förra som fÄr 128 GB och 512 GB lagringsalternativ, och den senare fÄr 1 TB lagringsutrymme. Dessutom finns det ocksÄ en microSD-kortplats. IPhone XS Max Àr inte lÄngt efter nÀr det gÀller prestandafunktioner. Den kör 7nm A12 Bionic-chip, som rymmer en hexakÀrnprocessor och en fyrkÀrnig GPU. 64 GB, 256 GB och 512 GB Àr tillgÀngliga lagringsalternativ.

Apple-iPhone-XS-Max-05

Samsung har levererat sitt senaste erbjudande med en ny Android Pie-baserad version av sitt One UI. Det finns nÄgra stora förbÀttringar av anvÀndarupplevelsen av denna programvara, sÀrskilt för att underlÀtta anvÀndning med en hand. Nya Bixby-funktioner och massor av nya AI-kamerafunktioner har ocksÄ lagts till. IPhone XS Max kör iOS 12 ur lÄdan och dess programvaruhöjdpunkter inkluderar grupperade aviseringar, snabbare starttider för appar, grupp FaceTime, Memoji-support, skÀrmtid och mer.

Kommer till kamerans sida av saker verkar Samsung Galaxy S10 + verkligen ha dödat det i den hÀr avdelningen. Dess primÀra 12MP-kamera har en objektiv med variabel blÀndare, som kan gÄ frÄn f / 2.4 till f / 1.5 nÀr ljuset Àr lÄgt. De andra tvÄ kamerorna pÄ baksidan Àr 12MP och 16MP i upplösning. Medan den förstnÀmnda syftar till telezoom och live bokeh-effekter, Àr den senare avsedd för att fÄnga ultrabreda foton och videor. Den hÀr telefonen har ocksÄ stöd för slow motion i 960 fps, förutom möjligheten att spela in HDR-videor. Dess frÀmre kamerainstÀllning Àr en 10MP + 8MP-kombination, som ocksÄ erbjuder live bokeh-effekter.

Samsung Galaxy S10 +Samsung Galaxy S10 +

IPhone XS Max har dubbla 12MP-kameror, dÀr den huvudsakliga tar en f / 1.8-lins. Smart HDR Àr en av de viktigaste höjdpunkterna i detta kamerasystem, förutom Djupkontroll, en funktion som lÄter dig justera bokeh i dina portrÀtt efter att de har klickats. Den frÀmre kameran pÄ den hÀr enheten Àr en 7MP-sensor, som ocksÄ drar nytta av djupkontroll.

Batteriet ombord pÄ Samsung Galaxy S10 + Àr en 4,100 mAh-enhet som har vÀlsignats med 15W snabb laddning. Den hÀr telefonen stöder inte bara trÄdlös laddning utan möjliggör ocksÄ omvÀnd trÄdlös laddning, sÄ att du kan ladda andra prylar eller telefoner genom att placera dem pÄ baksidan. Batterikapaciteten pÄ iPhone XS Max har inte officiellt avslöjats men vi vet att det Àr 3174mAh. Den hÀr telefonen stöder trÄdlös laddning och Àven om den ocksÄ stöder 15 W snabb laddning levereras den inte med en laddare som kan ge sÄ mycket utdata.