Samsung Galaxy S10e första intryck: det kraftfulla kraftfulla kraftpaketet

Samsung kanske lanserar ett budgetflaggskepp med Snapdragon 855 som Àr billigare Àn Galaxy S10e

“Samsung Galaxy S10e kan vara liten, men har mycket eldkraft”

Samsung har just packat upp en ny familj av flaggskeppssmartphones i S-serien, och S10-serien Ă€r nu officiellt officiell. Och Ă€ven om familjens minsta, sötaste medlem, Galaxy S10e, kanske inte uppmĂ€rksammar mycket eftersom den verkar vara glad att lĂ„ta sina större syskon svinna rampljuset … det hĂ„ller mycket lovande.

Samsung Galaxy S10 Family 13

I ett nötskal Àr S10e en nedtonad version av de mer laddade S10 och S10 +, men precis som Apple gjorde med iPhone XR (recension), syftar till att erbjuda liknande funktioner som de Àkta blÄ flaggskeppen efter att ha skurit ner lite flab . Medan kÀrnspecifikationerna kanske inte Àr mycket olika, finns det nÄgra anmÀrkningsvÀrda skillnader mellan S10e och de andra tvÄ laddade syskonen.

Samsung Galaxy S10e 10

För det första rockar S10e en mindre 5,8-tums skÀrm som hÄller fast vid FHD + -upplösning och inte Àr böjd som den pÄ sina bröder. DÀrefter paketerar smarttelefonen (endast?) TvÄ kameror pÄ baksidan, jÀmfört med S10 och S10 + som har tre bakre kameror. HÀr erbjuds dubbla 12MP + 16MP-sensorer, komplett med OIS, om du undrar om detaljerna. Basversionen av S10e erbjuder ocksÄ (endast?) 6 GB RAM, medan lagring för 8 GB RAM-variant maximeras till (endast?) 256 GB. Eftersom skÀrmen Àr liten har batterikapaciteten ocksÄ minskats med S10e-packningen i en 3,100 mAh-enhet. Och slutligen tappar S10e ultraljudsfingeravtryckssensorn som finns i S10 och S10 + till förmÄn för en mer konventionell kapacitiv, inbÀddad i strömbrytaren pÄ höger ryggrad.

Samsung Galaxy S10e 27

Medan ovanstÄende fortfarande kan betraktas som betydande skillnader, Àr det vÀrt att notera att Galaxy S10e fortfarande syftar till att erbjuda samma flaggskeppsupplevelse som de andra tvÄ syskonen. 19: 9-skÀrmen vaggar AMOLED godhet och bekrÀftar till och med HDR10 + -standarden. Infinity-O-skÀrmen döljer samma 10MP selfie-shooter som den pÄ Galaxy S10, och inuti Àr samma 8nm Exynos 9820-processor som lovar jÀmn prestanda, stammfri spel och massor av AI-godhet.

Samsung Galaxy S10e 15

Galaxy S10e Àr ganska kompakt, med tanke pÄ att den bara har en 5,8-tums 19: 9-skÀrm och ett mindre batteri. Design-DNA Àr dock detsamma och telefonen med glasfiber kÀnns ganska premium trots att den har en platt skÀrm och inte en böjd. Samsung har ocksÄ försökt fÄ S10e att se lite roligare ut och hÄlla den ljusa Kanariegula fÀrgen exklusiv för just denna modell.

Portplaceringen Àr densamma, med USB Type-C-porten, headsetuttaget och högtalaren placerad lÀngst ner, volymvippan och Bixby-tangenten till vÀnster och SIM-facket pÄ toppen. Strömbrytaren Àr till höger som vanligt, men Àr nÄgot större och bredare eftersom den ocksÄ integrerar en kapacitiv fingeravtryckslÀsare.

Dessutom erbjuds de vanliga flaggskeppsfunktionerna som förvÀntas av ett flaggskepp i S-serien, inklusive snabb trÄdlös laddning, IP68-klassning och laddade anslutningsmöjligheter. Dessutom erbjuds den omvÀnda trÄdlösa laddningsfunktionen (kallad Wireless PowerShare), tillsammans med andra sÄdana AI-funktioner för kamerorna, Dolby Atmos-ljud och Wi-Fi 802.11ax-stöd.

Samsung Galaxy S10e 13

Även om det Ă€r klart att Galaxy S10e kommer att vara den mest prisvĂ€rda av S10 trifecta, Ă„terstĂ„r det att se vad den exakta prissĂ€ttningen kommer att vara i Indien. Med tanke pĂ„ att enheten ger mycket till bordet, Ă€r kompakt, ser snygg ut och markerar de flesta lĂ„dor, kan det bara visa sig vara en stark utmanare. Till Samsungs kredit har det gjort bra att differentiera de tre S10-modellerna nĂ€r det gĂ€ller funktionsuppsĂ€ttningen. Men om S10e prissĂ€tts aggressivt, som vi förvĂ€ntar oss, kan den hĂ€r modellen mycket vĂ€l landa i det prisvĂ€rda flaggskeppsutrymmet och ruffa fjĂ€drarna i OnePlus, varumĂ€rket som har styrt detta utrymme ett tag nu. Dags att vĂ€nta och titta …

Upplysning: den hÀr författaren deltog i Unpacked-evenemanget i San Francisco pÄ Samsung Indias inbjudan