Samsung Galaxy Tab S5e första intryck: en snygg surfplatta med kraftfulla inre

Samsung Galaxy Tab S5e och Galaxy Tab A 10.1 tillkÀnnagavs i Indien: pris, specifikationer

“Galaxy Tab S5e lovar en imponerande batteritid tack vare 7 040 mAh-cell och energieffektiv Snapdragon 670 SoC”

Om det finns ett smarttelefonmĂ€rke som har varit riktigt aktivt pĂ„ Indiens telefonmarknad i Ă„r, mĂ„ste det vara Samsung. FrĂ„n att lansera en budgetcentrerad M-serie till att uppdatera A-serien och naturligtvis lansera Galaxy S10-serien strax efter deras globala avtĂ€ckning – den koreanska jĂ€tten har haft hĂ€nderna fulla. ÄndĂ„ kĂ€nner jag att företaget snart ska lansera sin nyligen tillkĂ€nnagivna Galaxy Tab S5e-skiffer i subkontinenten. Ja, sĂ„ imponerad Ă€r jag av surfplattan, som jag fick chansen att kolla in pĂ„ MWC Barcelona förra veckan.

Samsung Galaxy Tab S5e första intryck - 91mobiler 02

Precis som utvecklingen av smartphones har surfplattor kommit lĂ„ngt frĂ„n sina skrymmande och tjocka formfaktorer. Faktum Ă€r att Samsung Galaxy Tab S5e Ă€r en av de lĂ€ttaste tavlorna i sin storlek med sin vikt pĂ„ 400 g. Den Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt tunn och har en 5,5 mm midja … vilket Ă€r Ă€nnu smalare Ă€n mĂ„nga smartphones. Enheten följer varumĂ€rkets designfilosofi pĂ„ telefoner med liknande knapp och portplacering. BĂ„de volymvippan och strömbrytaren placeras pĂ„ höger ryggrad tillsammans med SIM-kortplatsen. I botten finns laddningsuttaget, medan den vĂ€nstra kanten har kontakter för att ansluta tangentbordsdockan.

Samsung Galaxy Tab S5e designgalleri

Även om skifferet har modern estetik Ă€r det inte helt ramfritt. Enheten har en 10,5-tumsskĂ€rm med en upplösning pĂ„ 1600 x 2560 pixlar, men förhĂ„llandet mellan skĂ€rm och kropp stĂ„r pĂ„ 81,6 procent. Jag hade verkligen velat se smalare ramar, vilket skulle ha gjort skiffer kompakt. Med detta sagt Ă€r Super AMOLED-skĂ€rmen otroligt skarp och ger ocksĂ„ bra fĂ€rger.

Samsung Galaxy Tab S5e första intryck - 91mobiler 10

Inuti metallkroppen pÄ Samsung Galaxy Tab S5e fÀsts Snapdragon 670-chipsetet, som har parats ihop med upp till 6 GB RAM. För lagring erbjuder skiffer 64 GB / 128 GB minne ombord, vilket kan fyllas ytterligare med upp till 512 GB med hjÀlp av ett microSD-kort.

För avbildning levereras enheten med en 13-megapixel-shooter med en blÀndare pÄ f / 2.0 pÄ baksidan och en 8MP f / 2.0-kamera för selfies och videosamtal. För multimediaÀlskare har Samsung packat fyra högtalare pÄ Tab S5e.

Samsung Galaxy Tab S5e första intryck - 91mobiler 18

PÄ mjukvarusidan av saker kör Galaxy Tab S5e Android 9.0 Pie-baserat One UI. Vi har redan berömt Samsungs nya grÀnssnitt, och upplevelsen förblir densamma pÄ skifferna. Hela paketet körs pÄ ett 7,040 mAh batteri, som pÄstÄs erbjuda 14,5 timmars sÀkerhetskopiering. Enheten levereras ocksÄ med 18W snabb laddningsstöd.

Samsung Galaxy Tab S5e första intryck - 91mobiler 15

Samsung Galaxy Tab S5e har prissatts till 399 $ (ungefÀr 28 000 Rs). TyvÀrr finns det ingen bekrÀftelse pÄ nÀr den kommer att landa i Indien. Men med tanke pÄ att varumÀrket lanserar de flesta av sina erbjudanden i landet tidigare Àn senare, kan vi förvÀnta oss att det ocksÄ kommer att vara basen med sitt senaste skiffer. Om priset liknar den internationella prissÀttningen kan Tab S5e vara ett bra alternativ i det prisvÀrda segmentet.