Samsung Galaxy Tab S5e mellanklassplatta med 10,5-tums Super AMOLED-skÀrm lanserad: pris, specifikationer

Samsung Galaxy Tab S5e - featured

“Samsung Galaxy Tab S5e drivs av en mellanprocessor och fĂ„r en mycket trevlig bildskĂ€rm, men skĂ€mtar mirakulöst stöd för S-Pen-pennan”

Samsung Àr möjligen det enda företaget som fortfarande ensam kÀmpar för att hÄlla Android-surfplattor vid liv. Företaget har nu lanserat Galaxy Tab S5e, som Àr inriktad pÄ innehÄllskonsumtionsfans och absolut inte produktivitetssegmentet. De största samtalarna för den hÀr enheten Àr dess 10,5-tums Super AMOLED-skÀrm med 1600 x 2 560 pixlar upplösning och 16:10 bildförhÄllande och dess design, tillsammans med det överkomliga priset.

Samsung Galaxy Tab S5e - presenterad

Den nya Galaxy S5e har fĂ„tt en ny design som liknar de nya Apple iPad Pro 2018-modellerna, med smalare och mer proportionella ramar som gör att det verkligen ser mer tilltalande ut. Detta ger den ett större förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp pĂ„ 81,1 procent, vilket ger ett mer kompakt fotavtryck trots en ganska stor skĂ€rm. Det Ă€r inte allt dĂ€r dess likheter med iPads slutar dock – 9to5Google uppger att den fĂ„r samma bildsensor för sin bakre kamera pĂ„ 13 megapixlar som de senaste iPadsna, men kameramodulens hölje hamnar i en rundad fyrkantig yta.

Samsung Galaxy Tab S5e 1 - i text

Galaxy Tab S5e Ă€r enligt uppgift ocksĂ„ den lĂ€ttaste och tunnaste heltĂ€ckande Galaxy-surfplatta – med en lysande 5,5 mm tunnhet och bara 400 g totalvikt trots de enorma dimensionerna. Ytterligare omtyckta funktioner i Galaxy Tab S5e fortsĂ€tter med fyra AKG-mĂ€rkta högtalare, i de fyra hörnen, som ska leverera exemplarisk stereoljudkvalitet nĂ€r du strömmar högupplöst innehĂ„ll. NĂ€r det gĂ€ller hĂ„rdvara fĂ„r du alternativ mellan 4 GB eller 6 GB RAM och 64 GB eller 128 GB integrerat lagringsutrymme, vilket borde vara tillrĂ€ckligt för att lagra alla dina innehĂ„llsströmmande appar, fotografier, e-postmeddelanden och enstaka offlinefilmer som du kan ladda ner för din egen underhĂ„llning under flygningen.

Samsung Galaxy Tab S5e körs ocksÄ pÄ Android 9.0 Pie med den senaste One UI-firmware och alla sÀkerhetsuppdateringar, sÄ du Àr ocksÄ tÀckt pÄ den marken. Medan 7 040 mAh-batteripaketet Àr ganska stort Àr 10,5-tumsskÀrmen ett riktigt batteridrag. Trots detta hÀvdar Samsung 14,5 timmars anvÀndningstid frÄn surfplattan, vilket Àr ganska anstÀndigt. Detta stöds vidare av Qualcomm Snapdragon 670 SoC, som hittar en balans mellan rÀtt kraft och effektivitet för en icke-prestationsorienterad surfplatta.

Samsung Galaxy Tab S5e 2 - i text

Den enda varningen? PĂ„ nĂ„got sĂ€tt brydde Samsung sig inte om att lĂ€gga till stöd för S-Pen-pennan. Att se att det Ă€r en ganska stor surfplatta och se hur mĂ„ngeffektiv den nya S-Pen Ă€r Ă€r det lite förbryllande att se att den inte fĂ„r stöd för den senaste Samsung-pennan. ÄndĂ„ har de som letar efter en storskĂ€rmsinnehĂ„llsanvĂ€ndningsenhet (det Ă€r av nĂ„gon anledning inte en iPad) nu en ganska kapabel surfplatta att övervĂ€ga.

Detta förstĂ€rks sĂ€rskilt av prissĂ€ttningen – Galaxy Tab S5e kostar $ 399, eller ungefĂ€r 28 500 Rs. Om den lanseras i Indien, förvĂ€nta dig att den faller inom denna priskategori, vilket gör det möjligt för Samsung att sĂ€tta den rakt mot Apples entrĂ©segment iPad.