Samsung Galaxy X är en hopfällbar telefon; Uppdateringar från ryktfabriken

Avatar for Amnah Fawad

Samsungs vd DJ Koh säger att det är dags att lansera.

Samsung släppte en video som visar en hopfällbar telefon och en surfplattahybrid tillbaka 2013 som tog internet med storm. Det var första gången som idén om en hopfällbar telefon eller en flik släpptes på marknaden. Telefonen går under namnet Samsung Galaxy X av kritikerna hittills.
Företaget är nu redo att officiellt börja arbeta sig fram mot lanseringen. Källor säger att vi kan förvänta oss lanseringen någon gång senare i år. I en intervju till CNBC insinuerade Dj Koh vid San Francisco Samsung Developer Conference i november som evenemanget där telefonen kan presenteras för första gången.
Det är säkert den tid då tekniken dominerar så det är ingen överraskning att en hopfällbar telefon är på väg. Men vi är fortfarande förvirrade snarare av idéer om hur detta koncept kommer att uppnås. Låt oss gå vidare till vad vi vet ändå.

Vad du kan förvänta?

Samsung planerar att bara göra ett begränsat antal Galaxy X. Telefonen är inte riktad mot massorna och kommer att släppas strategiskt på marknaden. Eftersom Korea är hemmet för företaget förväntas det att telefonen definitivt kommer att träffa den koreanska marknaden.

Det kommer att vara en smartphone och en surfplatthybrid som, som rykten s√§ger, kommer att ha en sk√§rm som Galaxy 5 och visas som Not 7. Vidare kan enheten ocks√• vara 4K. Fr√•n och med den dagen Samsung f√∂rst presenterade sitt framtida hopf√§llbara projekt har m√•nga vad-att-f√∂rv√§nta sig teorier cirkulerat som f√∂resl√•r solida m√∂nster. En rapport fr√•n Bloomberg uppgav att Samsung arbetar p√• en annan hopf√§llbar enhet. Senare 2014 introducerade en officiell teaser ” flexibel OLED-displaytelefon och flik-koncept ”.
Vad som fortfarande är ett mysterium är dess storlek. Oavsett om det kommer att bli en telefon som viks till en palmstorlek eller kommer att bli en vanlig tablett enorm, vet ingen. Teknikritikerna har ändå lagt fram sina bud. Den överlägset trovärdigaste säger att skärmen kommer att vara i 5in-5.5in ballpark.
En annan läcka antyder att skärmen kommer att vara utan ramar precis som Galaxy 9 för ett sömlöst utseende på en skärm. Många designpatent har också gjort det offentligt tidigare. En av de första föreslog en 7,3-tums OLED-skärm som fälls in i en muslingformad telefon.

Priset och släpp

Med tanke på idén att det inte går att använda kommer tekniken som kommer att användas för att skapa den inte till ett billigt pris. Så vi kan förvänta oss en rejäl prislapp på telefonen. Enligt en färsk rapport från Golden Bridge Investment förutspås priset att vara $ 1 850.
Det koreanska företaget själv uppgav att den vikbara telefonen kommer att lanseras senare i år. Som vi pratade om det tidigare kommer vi att få en första blick på den faktiska telefonen vid Samsungs utvecklarkonferens som händer i San Francisco i november.

Vad tycker vi!

Stora skärmtelefoner med minimala ramar kan se kantiga ut, men när det gäller att bära dem enkelt måste du komma överens om att det blir nervöst. Hur fantastiskt blir det att njuta av en fin OLED-skärmtelefon som fälls i fickan?
Samsung har arbetat med de dubbla OLED-sk√§rmarna under ganska l√•ng tid och s√§ger att ” det √§r dags att starta ” nu. Telefonen √§r under stor spekulation och konkurrenterna har redan b√∂rjat arbeta p√• sina egna vikbara telefoner. Bland dem ryktas LG och Lenovo om att ha f√∂ljt ledningen.
Alla ögon på Samsung Developer Conference 2018!