Samsung introducerar sensor med 5X optisk zoomfunktion för smartphones

Samsung introducerar sensor med 5X optisk zoomfunktion för smartphones

”De nya 5X optiska zoomfunktionssensorerna frĂ„n Samsung Electro-Mechanics Ă€r smalare och bĂ€ttre Ă€n konkurrenterna”

Enligt en ny rapport har Samsung Electro Mechanics introducerat en ny 5x kameramodul för optisk zoom som ska anvÀndas i smartphones. Ett dotterbolag till Samsung-gruppen, Samsung Electro Mechanics tillverkar elektroniska komponenter. Den nya kameramodulen Àr redan massproducerad och kan förvÀntas snart vara tillgÀnglig i en Samsung-smartphone.

Medan Samsungs smartphones Àr kÀnda för sina kameror, övertrÀffar andra tillverkare den koreanska jÀtten pÄ flera sÀtt. Smartphones med 5x och 10x optisk zoom Àr tillgÀngliga frÄn konkurrenter som Huawei och OPPO. Det Àr pÄ tiden att Samsung ocksÄ förde dessa funktioner till sina smartphones, förutom att lÀgga till fler kameror.

SkÀrmdump 22-05-2019 kl 12.19.23

Företaget har tillverkat kamerasensorer sedan 2003 och var först med att introducera vÀrldens första dubbla kamerainstÀllning med OIS, och Àven sensor med dubbla blÀndare. Intressant Àr att den nya 5x optiska zoom-kompatibla sensorn Àr tunnare Àn de andra 2x optiska sensorerna. Det Àr bara 5 mm tjockt, medan standardzoomsensorer Àr ungefÀr 6 mm tjocka. Modulen anvÀnder periskop-stil för att maximera zoom, vilket Àr samma arrangemang som anvÀnds av Huawei P30 Pro (recension) och OPPO Reno 10X Zoom för att möjliggöra optisk zoom.

SkÀrmdump 22-05-2019 kl 12.19.34

Tunn tunnare modul skulle ocksÄ innebÀra att kamerainstÀllningen inte skulle skjuta ut mycket frÄn enheten. Vi Àr dock inte sÀkra pÄ vilken telefon som skulle komma först med den hÀr sensorn. Förhoppningsvis Àr det den kommande Galaxy Note 10, som ryktas ha en vertikal kamerainstÀllning. Detta skulle göra det möjligt för sensorn att integreras inuti telefonen utan att offra för mycket utrymme. Det finns dock ocksÄ chanser att Samsung kan starta en mellanklass med zoomkamera innan den tas till Galaxy Note 10.

Den sydkoreanska jÀtten har lanserat medelklassiga enheter med funktioner som inte fanns tillgÀngliga pÄ dess flaggskeppstelefoner. Till exempel debuterade hÄlskÀrmen med Galaxy A8s och fyrkamera-arrayen var först nÀrvarande i Galaxy A9 (recension).