Samsung kan arbeta med en helt trÄdlös TV enligt patentansökan

Samsung kan arbeta med en helt trÄdlös TV enligt patentansökan

“TV: n ansluts trĂ„dlöst till en extra lĂ„da, som skulle rymma alla komponenter”

En nyligen upptÀckt patentansökan frÄn Samsung har avslöjat att den koreanska tillverkaren kan arbeta med en trÄdlös TV. Patentet lÀmnades in i mars 2018 och beskriver en trÄdlös kraftöverföringsbox och en ansluten skÀrm. Den publicerades i slutet av förra mÄnaden, den 28 februari.

Detta skulle vara ett bra steg i branschen eftersom tillverkare har försökt skapa supertunna TV-apparater och flytta alla viktiga komponenter till ljudfÀltet eller en separat lÄda. Nuvarande TV-apparater behöver dock fortfarande en kabel som ansluter dem till den hÀr rutan. Samsungs senaste QLED-TV-apparater har en tunn nÀstan osynlig kabel som ansluter TV: n till högtalarboxen.

Samsung-trÄdlös-TV

Samsungs patent beskriver ett nytt anvÀndningsfall för trÄdlös ledande teknik. Den konstaterar att den trÄdlösa kraftöverföraren kan placeras i en bar, som kan monteras bakom TV: n. Denna stapel skulle kunna ta emot el frÄn en andra stapel som har en trÄdlös kraftöverförare. SÀndtagaren kommer att ha ett spÄr i mitten för solenoidspolen och Àr magnetisk. Kraftöverföraren har dubbla spolar och kan ocksÄ anvÀndas för att hysa magnetiska högtalare.

Denna sÀndare kommer att generera den kraft som krÀvs för TV: n via magnetiska krafter som tillhandahÄlls av en annan trÄdlös kraftöverförare. LÄdan mÄste placeras pÄ ett visst avstÄnd frÄn TV: n och kan förmodligen ocksÄ anvÀndas för att ladda eller skicka el till andra nÀra enheter. Patentet beskriver dock endast denna teknik som ska anvÀndas tillsammans med TV: n.

Det finns ingen vetskap om nÀr Samsung skulle avslöja den hÀr produkten eller om det nÄgonsin kommer att hÀnda. Som nÀmnts i början vill Samsung gÄ den trÄdlösa vÀgen och lanserade One Invisible-kabeln för sina senaste TV-apparater. Det liknar den platta kabeln som ses i LG Wallpaper TV-apparater. En annan teknik som skulle dölja ledningarna Àr den rullbara TV: n som visades upp av LG pÄ CES i Är. Det har rapporterats att Àven Samsung arbetar med sin egen roll-up-TV.