Samsung kan övervÀga att hoppa pÄ den klÀmbara telefonvagnen

Samsung skakar upp sin mellanklass smarttelefon för att locka fler Ärtusenden

Samsung har varit upptagen pÄ patentansökningsfronten nyligen, och en ny har just publicerats som innehÄller mer spÀnnande möjligheter om vad den sydkoreanska baserade teknikjÀtten kan ha i beredskap för framtida handenhetsmodeller. Bland annat verkar företaget vilja Àndra telefonens UX lite med införandet av nya virtuella nycklar, samt en ny förmÄga att pressa skÀrmen för att utföra vissa ÄtgÀrder.

SamMobile har nedgĂ„ngen pĂ„ de nya patentdetaljerna. En del av det innehĂ„ller saker som vi redan har sett i aktion. ”Patenten beskriver flera implementeringar av tryckkĂ€nsliga virtuella nycklar. En av dem kĂ€nner vi redan till, eftersom företaget har anvĂ€nt den i enheter som Galaxy S8 och S9: den virtuella, tryckkĂ€nsliga hemnyckeln.

”Samsung beskriver hur olika nivĂ„er av tryck utlöser olika Ă„tgĂ€rder. SĂ„ hĂ€r vet till exempel Galaxy S9 om du trycker pĂ„ en tangent i en app eller om du vill Ă„tergĂ„ till startskĂ€rmen. Hittills Ă€r det inget nytt. Men patentet fortsĂ€tter att beskriva flera fler sĂ€tt att anvĂ€nda samma teknik. ”

Enligt detta patent fortsÀtter rapporten att handenheten skulle mÀta trycket pÄ vardera sidan av skÀrmen för att upptÀcka en pressning. Du kan tydligen stÀnga av skÀrmen genom att trycka tillrÀckligt hÄrt och SamMobile satsar pÄ att den böjda skÀrmen med dubbla kanter pÄ Samsungs flaggskeppstelefoner skulle fÄ detta att fungera.

Under tiden innehÄller patentansökan ocksÄ detaljer om en tryckkÀnslig strömbrytare som skulle fungera som den virtuella hemnyckeln.

“Beroende pĂ„ hur hĂ„rt du trycker pĂ„ stĂ€ngs skĂ€rmen av, telefonen startas om eller ett nödlĂ€ge utlöses” SamMobile rapporter. “NĂ€r trycket appliceras visar en indikator pĂ„ skĂ€rmen anvĂ€ndaren vilken Ă„tgĂ€rd som kommer att utlösas.” Visst kan samma typ av funktionalitet ocksĂ„ tillĂ€mpas pĂ„ exempelvis volymknappar eller nĂ„gon ny virtuell knapp.

ÄndĂ„ Ă€r det nu dags för den vanliga varningen med berĂ€ttelser som denna: Förekomsten av ett patent betyder inte att tanken dĂ€ri garanterat nĂ„gonsin kommer att se dagens ljus. Om Samsung har visat oss nĂ„got Ă€r det dock att företaget inte Ă€r rĂ€dd för att prova alla slags nya knep och funktioner, oavsett om det ger oss allt frĂ„n en efterlĂ€ngtad hopfĂ€llbar telefon för att lĂ€gga till nĂ„gon form av ny klĂ€mfunktion till sina telefoner. .