Samsung kanske har bekrÀftat det bÀsta Galaxy Z Flip-ryktet hittills

Ny lÀcka sÀger att Samsungs Galaxy Z Flip kommer att bli den första telefonen med en hopfÀllbar glasskÀrm

Galaxy Z Flip presenteras den 11 februari tillsammans med Galaxy S20, och det finns mÄnga anledningar att vara glada. Till att börja med Àr det en clamshell-enhet precis som 2020 Razr, vilket gör det mycket lÀttare att bÀra med sig. För det andra ska telefonen ha bÀttre specifikationer Àn Razr, och det sÀgs vara billigare Àn bÄde Motorolas fÀllbara och Samsungs Galaxy Fold.

Men Galaxy Z Flips bÀsta ryktade funktion gÀller skÀrmkvaliteten. Och Samsung kan ha just bekrÀftat att den ena funktionen som vi var mest glada över kunde vara nÀrvarande pÄ Z Flip.

Galaxy Folds huvudsakliga problem, Àven efter att det redesignats, Àr plastskÀrmen. Det Àr sÄ ömtÄligt att Samsung varnar dig för att hantera det med försiktighet sÄ att du inte rÄkar skrapa eller genomborra det. Z Flip kanske inte har samma problem, flera rapporter har föreslagit de senaste mÄnaderna. Handenheten har ett tunt lager glas ovanpÄ OLED-skÀrmen, vilket skulle göra hela skÀrmenheten mycket mer motstÄndskraftig mot skador.

HollĂ€ndssprĂ„kig blogg LetsGoDigital, som Ă€r kĂ€nt för att hitta varumĂ€rken och patent frĂ„n hela vĂ€rlden, har hittat en varumĂ€rkesansökan för ordet “UTG” som gĂ€ller för flera produkter som har skĂ€rmar. Den faktiska utformningen av ordet verkar ocksĂ„ innebĂ€ra att den Ă€r relaterad till hopfĂ€llbara enheter.

UTG stÄr för Ultra Thin Glass, som Àr tre ord som vi nyligen har sett i mÄnga Galaxy Z Flip-rapporter. Att ha en hopfÀllbar skÀrm av glas Àr en betydande prestation, och det Àr nÄgot som Samsung förstÄeligt skulle vilja varumÀrka och annonsera i framtiden.

UTG-skÀrmarna kan mÀta mindre Àn 100 mikrometer (”m) nÀr det gÀller tjocklek, LetsGoDigital sÀger, och möjligen sÄ tunn som 30 ”m, vilket Àr tjockleken pÄ ett mÀnniskohÄr. UTG-skÀrmar kommer att vara mer reptÄliga Àn plast, men de kommer ocksÄ att vara mer utmanande att producera. Det Àr oklart vem som gör dem, Àven om en rapport förra Äret sa att Corning utvecklade vikbart glas för framtida enheter.

Vad som Àr intressant med UTG: s varumÀrkesdokumentation som Samsung lÀmnade in till Europeiska unionens immaterialrÀttsmyndighet (EUIPO) den 30 januari 2020 Àr att Samsungs namn faktiskt inte visas. IstÀllet registrerades varumÀrket av advokater frÄn Spanien. Samma förening lÀmnade dock in andra varumÀrken för Samsung, och UTG kommer sannolikt att vara nÄgot vi ser pÄ flera vikbara telefoner frÄn Samsung i Är.

Det sÀgs att Galaxy Fold 2 kommer med stylus-stöd, vilket innebÀr att telefonen mÄste ha en mer motstÄndskraftig skÀrm Àn den tidigare modellen. S Pen skulle sannolikt skada en plastskÀrm som den som hittades pÄ den ursprungliga Galaxy Fold, men den borde fungera bra pÄ skÀrmar av glas.