Samsung Music ansluter dig nu till ditt Spotify-konto

Avatar for Fazeel Ashraf

Samsung Music, nu Àr det ett namn jag inte har hört pÄ lÀnge. Samsungs smartphoneÀgare glÀder sig, nu kommer Samsung Music-appen Àntligen att kÀnnas anvÀndbar. Appen har en flik som lÄter dig ansluta till ditt Spotify-konto.
AnvÀndare kommer att kunna anvÀnda den nya funktionen efter att ha uppdaterat appen. AnvÀndare kan nu se listor med spellistrekommendationer och senaste lÄtar och albumutgÄvor.
Dessa rekommendationer kommer dock inte att baseras pÄ anvÀndarnas lyssningsvanor. AnvÀndare kan ocksÄ söka i album, musikartister och lÄtar pÄ Spotify via Samsung Music-appen.
Den största bristen pÄ den hÀr uppdateringen Àr att anvÀndare inte kan lyssna pÄ nÄgon av musiken via appen. NÀr en anvÀndare vÀljer en lÄt eller en spellista de gillar kommer Samsung Music att omdirigera till Spotifys app pÄ telefonen.
Följaktligen kommer anvÀndarna i slutÀndan att anvÀnda Spotifys egen app. I efterhand kÀnns det som en massiv misstag frÄn Samsungs sida. MÀnniskor mÄste fortfarande behÄlla bÄda apparna pÄ sina telefoner om de ska anvÀnda den hÀr nya funktionen.
Det finns ett annat problem som vi anser Àr absolut nödvÀndigt att nÀmna. Fliken visas bara i de lÀnder dÀr Spotify Àr tillgÀngligt. De flesta europeiska lÀnder, sydamerikanska lÀnder, USA och Kanada förblir opÄverkade.
Asiatiska lÀnder som Indien, Bangladesh, Kina, Saudiarabien, Iran och Pakistan har inte tillgÄng till den hÀr funktionen.
Det finns ocksÄ andra anvÀndargrÀnssnittsÀndringar i appen. De flesta av dessa borde ha genomförts tidigare men jaha.
NÄgra av de stora Àndringarna inkluderar en fliklayout som gör det möjligt för anvÀndare att svepa genom flikarna Album, Mappar, Artister, SpÄr, Spellistor, Favoriter och SÄnger.
AnvÀndare kan nu svepa uppÄt för att visa den aktuella lÄten som spelas. Om anvÀndare sveper ner var som helst pÄ skÀrmen kan de dölja den aktuella lÄten. BÄda kommandona kÀnns silkeslen och ger appen en vÀlbehövlig förÀndring.
Personligen Àr mitt favorittillskott den nya crossfade-funktionen. Det gör att lÄten som spelas gradvis försvinner nÀr anvÀndaren stÀnger appen Samsung Music. Innan uppdateringen skulle lÄtar plötsligt klippas ut nÀr anvÀndaren lÀmnade appen.

LÀs ocksÄ: Just in; Nya uppdateringar pÄ Samsung Galaxy S10

Uppdateringen Àr för nÀrvarande endast tillgÀnglig via Samsungs egen appbutik, Galaxy-appar. Om nÄgra dagar ska den ocksÄ rulla ut i Google Play Store.

Dessa förÀndringar bör övertyga anvÀndarna att hÄlla fast vid Samsung Music Àven om det inte Àr den bÀsta musikspelaren pÄ marknaden. De flesta Samsung-anvÀndare, Àven de hÄrda, avinstallerar appen eftersom de har sÄ mÄnga bÀttre alternativ.

Musikspelare som BlackPlayer (som Àr min personliga favorit), PowerAmp och JetAudio HD Àr nÄgra av de mest nedladdade och högst rankade musikspelarna i Google Play Store.
De erbjuder mycket fler anpassningsalternativ, har bÀttre grÀnssnitt och överlag ger en bÀttre anvÀndarupplevelse.
Endast tiden kommer att visa om Samsung Musics senaste funktion bara Àr ett halvhjÀrtat försök att hindra anvÀndare frÄn att lÀmna eller om anvÀndare hittar det verkliga vÀrdet i det.