Samsung patentar en trevÀgs hopfÀllbar enhet som fÀlls ut i en surfplatta och har en D-Pad pÄ ena sidan

Samsung foldable D-Pad

”Samsungs nya patent visar en enda skĂ€rm som kan vikas utĂ„t med hjĂ€lp av ett gĂ„ngjĂ€rn i mitten”

Flera rapporter tidigare har föreslagit att Samsung kommer att avslöja sin första hopfÀllbara smartphone vid sitt kommande Unpacked-evenemang nÀsta mÄnad. Innan slÀppet har vi redan sett ett antal patent för den vikbara skÀrmtekniken frÄn den sydkoreanska jÀtten. Senast patenterade varumÀrket en hopfÀllbar enhet med löstagbara skÀrmar. Nu har Ànnu ett patent pÄ en vikbar produkt frÄn företaget dykt upp pÄ VÀrldsorganisationen för immateriella rÀttigheter hemsida.

Samsung vikbar D-Pad

Samsungs nya vikbara skÀrmpatent lÀmnades in av varumÀrkets Samsung Display-dotterbolag i december 2017 och beviljades den 29 januari 2019. Skisserna i patentet visar upp en enhet med en enda skÀrm, som kan vikas utÄt med hjÀlp av ett gÄngjÀrn i mitten. Höjdpunkten i det nya patentet Àr nÀrvaron av en D-Pad samt sex fysiska tangenter pÄ en vertikal remsa mot höger sida, som ocksÄ kan vikas.

Skisserna antyder att D-Pad och andra tangenter i det vikta lÀget kan anvÀndas för spel, Àven om de kan vara avsedda för nÄgot annat ÀndamÄl helt och hÄllet. Den del som hÄller knapparna kan vikas utÄt för att fÄ en helskÀrmsupplevelse i detta lÀge. I det hÀr lÀget visas en fysisk knapp till höger om enheten, som liknar Samsungs egen fysiska hemknapp. Observera att enheten i patentet inte har nÄgra andra nycklar eller sensorer, och dess baksida Àr inte heller synlig, vilket inte nödvÀndigtvis Àr konstigt eftersom patentet har lÀmnats in av Samsungs skÀrmarm.

Samsung vikbara patenterade Dpad-nycklar

TyvÀrr betyder det ocksÄ att patentet inte avslöjar nÄgot annat om just denna enhet. Arkiveringen kan inte handla om en ny enhet utan en ny teknik som företaget arbetar med. Det finns inget sÀtt att faststÀlla om en faktisk enhet frÄn Samsung som anvÀnder den hÀr tekniken nÄgonsin kommer att se dagens ljus. Vi fÄr bara vÀnta och titta.