Samsung planerar att släppa flera AR- och VR-produkter snart, bekräftar företagsledaren

Samsung planerar att släppa flera AR- och VR-produkter snart, bekräftar företagsledaren

“Samsungs VR-resa b√∂rjade med lanseringen av original Gear VR-headset 2015”

P√• Augmented World Expo i Santa Clara, Kalifornien, sade Samsungs chef f√∂r utvecklarrelationer f√∂r XR och spel, Farshid Falla, att varum√§rket har planer p√• att sl√§ppa ‚ÄĚflera AR- och VR-produkter‚ÄĚ de n√§rmaste m√•naderna. Falla avsl√∂jade dock inga andra detaljer om produkterna. Han n√§mnde om Samsungs bredare anstr√§ngningar med VR- och AR-funktionerna och s√§rskilt f√∂rst√§rkta verklighetsfunktionerna (AR) i den nyligen lanserade Galaxy S10. Samsungs tidiga VR-resa b√∂rjade med lanseringen av det ursprungliga Gear VR-headsetet 2015.

Samsung Gear VR för Galaxy Note 8 FB

Dessutom f√∂reslog Fallah att Gear-varum√§rket kan forts√§tta att leva f√∂r AR och VR i en annan form och sa: “Vi har andra planer f√∂r Gear.” Det √§r m√∂jligt att Samsung kan arbeta tyst p√• ett helt nytt VR-headset med uppdaterade interna och en modern design. Det finns en m√∂jlighet att den h√§r produkten kan lanseras tillsammans med Galaxy Note 10, f√∂ljt av resten under √•ret. Samsung har ocks√• introducerat HMD Odyssey mixed reality-headset som det utvecklade i samarbete med Microsoft redan 2017.

Separat har Samsung nyligen meddelat två USB Type-C strömförsörjningskontroller, SE8A och MM101 med 100W-stöd. Dessa kommer med en inbäddad Flash (eFlash). SE8A är branschens första PD-kontroller som integrerar det säkra elementet. Å andra sidan stöder MM101 en symmetrisk krypteringsalgoritm för produktautentisering, Advanced Encryption Standard (AES), produktautentisering och inkluderar fuktavkänningsfunktioner. Dessa strömkontroller uppfyller också de senaste USB-specifikationerna för snabb laddning, USB-PD 3.0. Samsung hävdar att PD-kontrollerna kan användas på olika mobila enheter såväl som annan elektronik som surfplattor, bärbara datorer och bildskärmar.