Samsung säger att helskärmstelefoner kommer att ta ett par år att slå ut marknaden

Samsung säger att helskärmstelefoner kommer att ta ett par år att slå ut marknaden

“Telefonerna kunde anv√§nda Crystal Sound OLED-sk√§rm och d√∂lja alla sensorer under sk√§rmen”

Det finns många telefoner med helskärmsdisplayer tillgängliga idag. Dessa enheter använder en skjutmekanism eller ett popup-system för att dölja den främre kameran och andra sensorer. Samsungs svar på allt detta Рoch hacket Рhar varit Infinity-O-skärmen. Företaget slog ett hål i skärmen för att hysa den framåtvända kameran, som kan ses i den nya Galaxy S10-serien. Den sydkoreanska tillverkaren har dock andra planer för framtiden för smartphones.

Under en briefing sa Samsung att de vill ge en helsk√§rms look f√∂r sina kommande smartphones. Den vill placera den fram√•tv√§nda kameran och andra sensorer bakom sj√§lva bildsk√§rmen, vilket ger telefonen en ordentlig helsk√§rm. √Ąven om Infinity-O-sk√§rmen har varit en milstolpe f√∂r f√∂retaget, √§r det tekniskt sett ganska utmanande att uppn√•.

Samsung-Galaxy-S10-Plus-05Yang Byung-duk, VP f√∂r Samsungs FoU-sk√§rm f√∂r mobilkommunikation, uppgav, ‚ÄĚAtt sl√• ett h√•l i OLED-sk√§rmen √§r en mycket utmanande teknik. Vi testade tekniken f√∂r Galaxes 10-√•rsjubileumsmodell och tror att strategin fungerade som ett resultat. Galaxy S10 √§r den enda smarttelefonen som har ett h√•l i sj√§lva OLED-sk√§rmen. H√•lvisning √§r inte ett av designalternativen, men det √§r en anm√§rkningsv√§rd prestation n√§r det g√§ller displayens tekniska framsteg. ‚ÄĚ

Företagets nästa milstolpe skulle vara att uppnå en smartphone med nämnda helskärmsvisning. Yang sa att de närmaste 1-2 åren kan tekniken utvecklas på ett sätt där kamerans urskärning inte kommer att vara synlig vid normal användning. Senare kan sensorn fortsätta att vara osynlig även när den används. Bortsett från detta arbetar företaget också med att använda skärmen som högtalare.

Samsung utvecklar Crystal Sound OLED-teknik, som använder skärmen för att skicka vibrationer och fungera som en högtalare. LG har redan gjort något liknande detta i den senaste LG G8 ThinQ (första intryck). Detta skulle eliminera behovet av en högtalare och hörlurar. Först då kan det finnas en perfekt helskärmsmartphone.