Samsung sÀgs ha förhandlingar om att förvÀrva företaget bakom 25x tele-kamera

Samsung sÀgs ha förhandlingar om att förvÀrva företaget bakom 25x tele-kamera

“Samsung har enligt uppgift slutfört köpet av Corephotonics för 155 miljoner dollar (ungefĂ€r 1100 kronor)”

Samsung-telefoner har haft fantastiska kameror men Apple och nyligen Google har alltid gett det hÄrd konkurrens. Men för att fÄ en fördel över sina konkurrenter och erbjuda den bÀsta smarttelefonkameraupplevelsen lÀmnar det ingen sten oförÀndrad. Den sydkoreanska tillverkaren Àr enligt uppgift i gÄng med att köpa ett kameraföretag Corephotonics som krediteras med att utveckla en imponerande 25x zoom-tele-mobilkamera-modul. Intressant nog levererar företaget Àven kameramoduler för OPPO-smartphones, inklusive 5x teleobjektiv och den nyligen aviserade 10x zoomkamera.

OPPO 10x zoomobjektivOPPO: s 10x zoomobjektiv

Enligt den israeliska publikationen Globes Àr Samsung i avancerad förhandling för att förvÀrva Corephotonics för 150-160 miljoner dollar (ungefÀr 1.066 kronor till 1137 kronor). En ny rapport frÄn Times of Israel hÀvdar dock att försÀljningen har slutförts till ett inköpspris pÄ cirka 155 miljoner dollar (cirka 1100 kronor). Enligt en uppskattning har Corephotonics hittills samlat in 50 miljoner dollar (cirka 355 kronor) sÄ att investerarna skulle fÄ en god avkastning frÄn företaget som grundades 2012.

Det Àr vÀrt att nÀmna att Corphotonics stÀmde Apple efter lanseringen av iPhone 7 Plus pÄ grund av patentintrÄng och har sedan dess lagt till nya iPhone-modeller med dubbla kameror, som iPhone 8 Plus och iPhone X, till stÀmningen. Apple hÀvdar dock att Corephotonics har gjort intrÄng i patent som de har för sina dubbla kamera-iPhones.

Samsung Galaxy S9 - presenterad

Under tiden har kameraföretaget nyligen utvecklat ett kamerasystem med dubbellinssteknik för smartphones, som Àr utformat för att förbÀttra kvaliteten pÄ smartphonebilder. NÀr Samsung tar över kontrollen över företaget kan tekniken debutera i framtida Galaxy-smartphones.

Det ÄterstÄr ocksÄ att se om affÀren med Samsung och Corephotonics kommer att sÀtta stopp för OPPO-relationen. Den kinesiska OEM har litat pÄ företaget för en viss banbrytande kamerautveckling som det har lanserat tidigare.

KĂ€lla 1, 2