Samsung samarbetar med AMD för att utveckla avancerade GPU: er för smartphones

Samsung generic logo - featured

“Samsung kommer att licensiera AMD: s Radeon-teknik för att utveckla supersnabba grafikkretsar”

Om du följer teknikbranschen noga skulle du veta att Samsung lanserar tvĂ„ varianter av sina flaggskepp – en med Snapdragon-processorn och en annan med den egna Exynos SoC. Nu i ett försök att göra sin egen lösning Ă€nnu mer kraftfull samarbetar chaebol med en av de ledande silikonproducenterna – AMD – för att tillverka mobila grafikprocessorer.

Samsungs generiska logotyp - presenterad

Enligt det officiella blogginlĂ€gget pĂ„ AMD-webbplatsen har bĂ„da företagen ingĂ„tt ett flerĂ„rigt strategiskt partnerskap. InlĂ€gget sĂ€ger: “AMD licensierar anpassad grafik-IP baserat pĂ„ den nyligen aviserade, mycket skalbara RDNA-grafikarkitekturen till Samsung för anvĂ€ndning i mobila enheter, inklusive smartphones och andra produkter som kompletterar AMD-produktutbud. Vad detta i huvudsak betyder Ă€r att Samsung kommer att licensiera Radeon-tekniken för att tillverka GPU: er för sina smarttelefonerbjudanden. Företaget kommer att integrera Radeon-grafik i sina framtida system-on-a-chip-erbjudanden för mobila applikationer. Detta bör öka den grafiska prestanda som erbjuds av Exynos SoC.

AMD_Radeon_logo

Enligt bloggen Àr Radeon IP som licensieras av Samsung utformad för extremt lÄg effekt och hög prestanda. I lekmanns ordalag kommer Exynos-processorerna utrustade med Radeon GPU att kunna hantera mer intensiva processer utan att pÄverka batteriets livslÀngd mycket.

BÄda mÀrkena har dock inte avslöjat Ànnu nÀr smartphones som drivs av AMD GPU: er kommer att landa kommersiellt. Med detta sagt Àr det verkligen en intressant utveckling eftersom Samsungs chipsets kan vara Ànnu kraftfullare Àn de konkurrerande chipsen frÄn Qualcomm och Apple.

[Previous Story]HÀr Àr allt Apple meddelade pÄ WWDC 2019

[Next Story]OnePlus 7 Pro ‘phantom touch’ -problem kommer att fixas med kommande uppdatering, sĂ€ger företaget