Samsung SmartThings fÄr ny kamera, WiFi-smartplugg och smart lampa

Samsung SmartThings fÄr ny kamera, WiFi-smartplugg och smart lampa

“Alla tre enheterna fungerar med Alexa, Google Assistant och Samsungs egen Bixby röstassistent”

Samsung har lagt till tre nya enheter i sitt SmartThings-ekosystem i USA. I sortimentet ingÄr SmartThings Cam, Wifi Smart Plug och Smart Bulb. De stöds alla av röstassistenter Alexa, Google Assistant, Samsungs egen Bixby. Alla tre enheterna Àr tillgÀngliga för försÀljning i landet. Smart Bulb kommer till ett klisterpris pÄ $ 10 (~ Rs 693), medan WiFi Smart Plug till $ 18 (~ Rs 1 248). NÀr det gÀller Samsung SmartThings Cam kommer det tillbaka till $ 90 (~ Rs 6,243).

SmartThings-Wifi_Cam_Plug_Bulb_NoCord_002

Inomhuskameran har full HD- och HDR-funktioner och 145 graders synfÀlt med mörkerseende. SmartThings Cam sÀgs ha en avancerad objektdetektering som intelligent kÀnner av rörelse med ett ögonblicks varsel. Samsung sÀger att kameran kan skilja mellan mÀnniskor och rörelse hos husdjur eller en bil som passerar och anpassa aviseringarna. Den har inbyggt tvÄvÀgsljud som lÄter dig prata med huskamrat via SmartThings-appen Àven nÀr du inte Àr hemma.

Dessutom erbjuder kameran 24 timmars molnlagring utan extra kostnad och ett alternativ för att ansluta upp till fyra SmartThings-kameror. AnvÀndare kan förlÀnga lagringsperioden till 30 dagar till $ 8 (~ Rs 554) per mÄnad eller $ 80 (~ Rs 5549) per Är, med möjlighet att ansluta upp till 8 SmartThings Cams. SmartThings Cam kan anslutas direkt till ditt hem-WiFi. Det krÀver inte ett SmartThings-nav, men anslutning till det ger dig möjlighet att lÀnka till andra smarta enheter i ditt hem.

NĂ€r det gĂ€ller SmartThings WiFi-kontakt kan den anvĂ€ndas för att göra nĂ€stan alla lampor, smĂ„ apparater eller elektroniska enheter i ditt hem “smarta”. Pluggen gör dem till röstaktiverade enheter och ger möjlighet att slĂ„ pĂ„ eller av dem, anvĂ€nda en timer pĂ„ dem och stĂ€lla in ett schema. Precis som kameran behöver WiFi-kontakten inte ett nav för att fungera. Smart Blub krĂ€ver dock ett SmartThings-nav för att fungera. Glödlampan kan aktiveras med röstkommandon och skapa personlig automatisering, till exempel att dimma lamporna för filmkvĂ€llen eller schemalĂ€gga att de ska tĂ€ndas innan de kommer hem efter mörkret via SmartThings-appen.