Samsung utfärdar intäktsvarning för första kvartalet 2019 över avmattning i iPhone-försäljningen

Samsung Logo

“Avmattningen av Samsungs komponentdelning tillskrivs sluget i Apples iPhone-f√∂rs√§ljning mitt i en generell avmattning i smartphone-industrin”

Samsung har uppenbarligen utfärdat sin första varningsmeddelande till investerare inför sitt första kvartalsresultat 2019 nästa vecka. Den koreanska jätten är en av världens största elektronikföretag och bedriver handel över ett brett spektrum av konsument- och företagsvertikaler. En stor del av dess totala affärsresultat baseras dock på smartphoneföretag i termer av konsumentenheter samt komponenttillförsel.

Samsung-logotyp

Med en generell avmattning som sker på den globala smarttelefonmarknaden förväntar sig Samsung att se ganska svaga finansiella resultat för första kvartalet 2019. Det har faktiskt inte varit känt att företaget har lämnat en varning till sina investerare före sin vägledning före resultatet deklaration, som ger investerare en uppfattning om vad de kan förvänta sig när det gäller avkastning och lönsamhet. Varningen är ett tecken på de svåra tider som de etablerade giganterna för närvarande går igenom, med liknande som Samsung och Apple som är peged tillbaka på grund av de baisseartade marknadsförhållandena.

En stor del av detta kommer att kopplas till Samsungs förmögenhet på komponentmarknaden. Samsung är en nyckelkomponentleverantör för tillverkare över hela världen och tillhandahåller mobila enhetskomponenter som DRAM, NAND-flashenheter, bildsensorer och bildskärmar. Det är till exempel en av Apples huvudleverantörer av OLED-panelen som används i de senaste iPhonerna. Medan Apple som misslyckades med att sälja för många iPhones annars skulle vara nyheter för att heja på Samsung står komponentdivisionen inför ett bakslag eftersom den inte når de förväntade målen på grund av branschens avmattning.

Samsung Galaxy M30 recension - 91mobiles FB feat

Dessutom sjunker priserna på minneskort också kraftigare än vad som tidigare förväntades, vilket ytterligare förväntar sig divisioner som Samsungs tillverkningsarmar för minne och lagring. Medan Samsung försöker kompensera för sina fallande vinstmarginaler med nya satsningar som fällbara och knapplösa enheter, räknar analytiker fortfarande med att företagets rörelseresultat blir mindre än hälften av vad det var under första kvartalet 2018, vilket markerar en generell grov fas för Samsung att segla igenom.