Samsung utfÀrdar intÀktsvarning för första kvartalet 2019 över avmattning i iPhone-försÀljningen

Samsung Logo

“Avmattningen av Samsungs komponentdelning tillskrivs sluget i Apples iPhone-försĂ€ljning mitt i en generell avmattning i smartphone-industrin”

Samsung har uppenbarligen utfÀrdat sin första varningsmeddelande till investerare inför sitt första kvartalsresultat 2019 nÀsta vecka. Den koreanska jÀtten Àr en av vÀrldens största elektronikföretag och bedriver handel över ett brett spektrum av konsument- och företagsvertikaler. En stor del av dess totala affÀrsresultat baseras dock pÄ smartphoneföretag i termer av konsumentenheter samt komponenttillförsel.

Samsung-logotyp

Med en generell avmattning som sker pÄ den globala smarttelefonmarknaden förvÀntar sig Samsung att se ganska svaga finansiella resultat för första kvartalet 2019. Det har faktiskt inte varit kÀnt att företaget har lÀmnat en varning till sina investerare före sin vÀgledning före resultatet deklaration, som ger investerare en uppfattning om vad de kan förvÀnta sig nÀr det gÀller avkastning och lönsamhet. Varningen Àr ett tecken pÄ de svÄra tider som de etablerade giganterna för nÀrvarande gÄr igenom, med liknande som Samsung och Apple som Àr peged tillbaka pÄ grund av de baisseartade marknadsförhÄllandena.

En stor del av detta kommer att kopplas till Samsungs förmögenhet pÄ komponentmarknaden. Samsung Àr en nyckelkomponentleverantör för tillverkare över hela vÀrlden och tillhandahÄller mobila enhetskomponenter som DRAM, NAND-flashenheter, bildsensorer och bildskÀrmar. Det Àr till exempel en av Apples huvudleverantörer av OLED-panelen som anvÀnds i de senaste iPhonerna. Medan Apple som misslyckades med att sÀlja för mÄnga iPhones annars skulle vara nyheter för att heja pÄ Samsung stÄr komponentdivisionen inför ett bakslag eftersom den inte nÄr de förvÀntade mÄlen pÄ grund av branschens avmattning.

Samsung Galaxy M30 recension - 91mobiles FB feat

Dessutom sjunker priserna pÄ minneskort ocksÄ kraftigare Àn vad som tidigare förvÀntades, vilket ytterligare förvÀntar sig divisioner som Samsungs tillverkningsarmar för minne och lagring. Medan Samsung försöker kompensera för sina fallande vinstmarginaler med nya satsningar som fÀllbara och knapplösa enheter, rÀknar analytiker fortfarande med att företagets rörelseresultat blir mindre Àn hÀlften av vad det var under första kvartalet 2018, vilket markerar en generell grov fas för Samsung att segla igenom.