Samsung vill döda iPhone-hacket med sin nya skÀrm

Den lÀckta iPhone XS-tapeten Àr tillgÀnglig för nedladdning just nu

Framöver kommer iPhones att ha ett hack pÄ toppen, vilket Apple gjorde klart i september nÀr det presenterade iPhone XS- och XR-modellerna. SkÄran Àr det fulaste med iPhone X-designen, men det Àr en nödvÀndig kompromiss just nu. Samsung Àr emellertid inte ett fan av hacket. Men den fula toppramen kan försvinna inom en snar framtid med hjÀlp av Samsung Display, som enligt uppgift arbetar pÄ en skÀrm som gör det möjligt för Samsung, Apple och andra att skapa Àkta helskÀrmstelefoner.

De flesta Android-tillverkare dÀr ute, förutom Samsung, har redan kopierat iPhone X-designen i Är. Vissa kinesiska företag utforskade ocksÄ andra helbildsdesigner och ersatte hacket med utskjutbar kameramekanism. Det Àr definitivt inte vÀgen att gÄ för Apple och Samsung.

IstÀllet kan framtida iPhones och Galaxy-enheter innehÄlla skÀrmar som strÀcker sig frÄn hörn till hörn, utan nÄgra synliga ramar alls. Selfie-kamerorna skulle fortfarande behÄlla sin position högst upp pÄ handenheten, men de skulle placeras under skÀrmen.

Samsung Display, som redan Àr en huvudskÀrmleverantör för iPhone X, utvecklar redan skÀrmteknologi som lÄter den placera kameran under skÀrmen, enligt ett tips som mottagits av @Samsung_News_:

#Samsung arbetar med en ny teknik som försöker dölja den frĂ€mre kameran under skĂ€rmen. Mina kĂ€llor berĂ€ttade för mig att det bara finns en hand full av prototyper som anvĂ€nder denna teknik. Jag tror inte att vi kommer att se den hĂ€r funktionen i telefoner förrĂ€n 2020, men vem vet đŸ€·đŸœâ€â™‚ïž

– Max J. (@Samsung_News_) 18 oktober 2018

VÀlkÀnd Samsung-lÀckare Isuniversum publicerade ett foto frÄn en Samsung Display-presentation som ocksÄ nÀmner den nya tekniken:

Goda nyheter! Samsung faststÀllde riktningen för mobiltelefondesign 2019!
Den 18 oktober bjöd Samsung Display in cirka 20 kunder att hĂ„lla “Samsung OLED Forum 2018” pĂ„ Shenzhen Marriott Hotel i Kina. Vid mötet visade Samsung en PPT pic.twitter.com/sYu0ORTd6V

– Isuniversum (@UniverseIce) 19 oktober 2018

Tidigare i Är slog Samsung ut prototyper som leder ljud genom ben, vilket eliminerar behovet av att ha en högtalare högst upp pÄ handenheten. Topptalaren upptar ocksÄ mycket utrymme inuti hacket. Bilden ovan hÀnvisar ocksÄ till den tekniken.

Samsung, vars helskĂ€rmstelefoner har Infinity-skĂ€rmar med topp- och bottenramar, Ă€r intresserade av att eliminera dessa ramar. Det skulle inte vara förvĂ„nande att se skĂ€rmar med inbyggda kameror debutera pĂ„ en Galaxy S eller Note innan en framtida iPhone fĂ„r en. Men Galaxy S10 verkar osannolikt att ha en selfie-kamera under skĂ€rmen med tanke pĂ„ rykten ovan. NĂ€sta Samsungs flaggskepp, Galaxy S10, förvĂ€ntas redan ha en skĂ€rm med en fingeravtryckssensor inbyggd i den och ha mindre ramar Ă€n sina föregĂ„ngare. ‘Fingerprint on Display’, som Samsung kallar det, finns ocksĂ„ i det lĂ€ckta fotot. I bilden ovan nĂ€mns ocksĂ„ en “Haptic on Display” -teknik som gör det möjligt för Samsung att placera knappar pĂ„ skĂ€rmen för spelĂ€ndamĂ„l.

NĂ€r det gĂ€ller Apple vet vi redan att iPhone-tillverkaren ocksĂ„ studerar teknik som gör det möjligt för den att placera alla dessa hackkomponenter – inklusive kameror, högtalare och sensorer – under skĂ€rmen och tillverka en kompromisslös iPhone pĂ„ alla skĂ€rmar. Men nĂ€sta Ă„r förvĂ€ntas Apple lansera tre iPhone-modeller: Direkta efterföljare till iPhone XS, iPhone XR och iPhone XS Max som sannolikt kommer att ha samma mönster som Ă„rets iPhones. Apple behövde tre Ă„r för att komma ut med en betydande redesign av iPhone och behĂ„lla iPhone 6 och iPhone 6 Plus 2014-designen tills iPhone X kom förra Ă„ret. Förutsatt att Apple hĂ„ller fast vid ett liknande schema för nuvarande mönster, kan 2020 vara Ă„ret dĂ„ nĂ€sta större iPhone-redesign kommer ut.