Samsung vinner pÄ premium-smarttelefonmarknaden nÀr Apple tappar skÀl under Q1 2019: Counterpoint

Samsung vinner pÄ premium-smarttelefonmarknaden nÀr Apple tappar skÀl under Q1 2019: Counterpoint

“Samsung har gynnat mest av Apple och Huaweis situation och rapporterar 25 procent marknadsandel i premiums smarttelefonkategorin.”

Counterpoint Research har slÀppt de senaste uppgifterna för premium-smarttelefonmarknaden för de första tre mÄnaderna 2019. Uppgifterna, som spÄrar leveranser över hela vÀrlden, har avslöjat nÄgra viktiga samtal som ocksÄ kan sÀtta tonen för leverans- och försÀljningsmönster framöver . Bland smartphones som Àr prissatta till $ 400 (~ Rs 28.000) och högre leder Apple fortfarande listorna globalt, med Samsung rankad som andra och Huawei en avlÀgsen tredjedel.

Det Àr viktigt att notera att Apple fortfarande skickar 47 procent av alla premium-smartphones över hela vÀrlden, trots att leveranserna minskar ytterligare med en betydande 20 procent jÀmfört med Äret innan. Apples iPhones har inte haft det bÀsta av sena körningar, med stagnation i design och funktioner, i kombination med ökningen av Android-ekosystemet nÀr det gÀller bildförmÄga, prestanda och design, vilket leder till betydande nedgÄngar i iPhones popularitet.

Marknadsandel för premiumsmartphone Counterpoint 1Q19

Huawei, som stÄr pÄ tredje plats med 16 procent marknadsandel, var i en hÀftig expansionsfas under de senaste kvartalen och utmanade Apple och Samsungs dominans pÄ den globala smarttelefonmarknaden. Men medan uppgifterna under första kvartalet inte riktigt kommer att reflektera över det, skulle den snabba tillvÀxttakten för Huawei ha avtagit efter detta. Företaget lanserade mycket tilltalande Android-smartphones, med kritikerrosade skÀrmar, förstklassig prestanda och flerkamerabilder med unika funktioner som 50x hybridzoom och Leica-certifiering för sina linser och fÀrglÀgen. De senaste rapporterna mot Huaweis nÀra band med den kinesiska regeringen har dock gett upphov till spekulationer om dataövervakning och integritetsfrÄgor, och det ÄterstÄr att se var varumÀrket stÄr under de nÀrmaste kvartalen.

Den största vÀlgöraren av Apples och Huaweis elÀnde Àr Samsung, som enligt uppgift har samlat sin högsta marknadsandel pÄ 25 procent i premium-smarttelefonsegmentet globalt. Dess andel pÄ 25 procent pÄverkas av den nya Galaxy S10-serien, som erbjuder en övertygande uppsÀttning funktioner och en bred prisnivÄ för anvÀndarna att vÀlja mellan. Samsung har ocksÄ lyckats förbÀttra sin övergripande firmware och hastigheten för att driva ut mjukvaruuppdateringar, som alla skulle ha bidragit till att varumÀrket har ökat i premiumsegmentet för smarttelefoner.

Andra mÀrken som har en anmÀrkningsvÀrd marknadsandel inom premiumsegmentet för smarttelefoner inkluderar OnePlus och Google. Med att Pixel-sortimentet visar sig vara ganska populÀrt pÄ specifika marknader och OnePlus Àr massivt populÀrt pÄ marknader som Indien (dÀr det har störst nÀrvaro), har bÄda varumÀrkena valt 2 procent vardera av premiumsmarknaden för smarttelefoner. De kommande kvartalen kommer sannolikt att ha en inverkan pÄ hur premium-smarttelefonens varumÀrkesdistribution formas, med Apple och Huawei förvÀntas sakta ner ytterligare.