Samsungs första hopfÀllbara Galaxy-telefon tillkÀnnages i Är

Huawei vill slÄ Samsung pÄ marknaden med en egen hopfÀllbar smartphone

Det ryktes att Samsung skulle lansera sin första fÀllbara nÄgonsin i ett par Är, men Samsung fortsatte att försena telefonens ankomst. Ryktade ursprungligen att kallas Galaxy X, vi tror nu att telefonen kommer att lanseras som Galaxy F, och vi har massor av detaljer om det, eftersom handenheten presenterades i mÄnga distinkta rapporter hittills. Och till skillnad frÄn tidigare Är vet vi nu att Samsung snart kommer att avslöja handenheten.

Den hĂ€r gĂ„ngen har dock Samsung inte rĂ„d att skjuta upp telefonen igen, eftersom Huawei Ă€r lika intresserad av att tillkĂ€nnage en egen hopfĂ€llbar. De tvĂ„ jĂ€ttarna gĂ„r efter vĂ€rldens första titel, med Samsung som verkar vara favorit i just detta lopp. Å andra sidan bevittnade vi precis Huawei tillkĂ€nnagav vad det hĂ€vdade vara vĂ€rldens första processor pĂ„ IFA, Ă€ven om Qualcomm redan berĂ€ttade för vĂ€rlden att Snapdragon 855-chipet samplar till konsumenter, och Ă€ven om den första handenheten i vĂ€rlden kör ett 7nm-chip blir en iPhone.

Med andra ord Àr det första företaget som avslöjar en hopfÀllbar telefon inte nödvÀndigtvis det första som skickar en till konsumenterna. Samsung Mobile-chef DJ Koh pratade med CNBC om den förestÄende hopfÀllbara telefonen, och avslöja handenheten kan meddelas sÄ snart som november pÄ företagets utvecklarkonferens. Inget ord dock om nÀr handenheten kommer i butiker.

Huawei kommer under tiden att avslöja Mate 20-serien i oktober, och den kinesiska smarttelefontillverkaren kan tillkÀnnage den hopfÀllbara handenheten under sin nÀsta presskonferens.

NĂ€r det gĂ€ller Koh sa chefen att “det Ă€r dags att leverera” pĂ„ en hopfĂ€llbar enhet och retar hur enheten fungerar. Samsung vill inte att telefonen ska bli en surfplatta och har tagit fram en unik upplevelse för den.

Du kan anvĂ€nda de flesta anvĂ€ndningarna … pĂ„ vikbar status. Men nĂ€r du behöver blĂ€ddra eller se nĂ„got kan du behöva lĂ€gga upp det. Men till och med utvecklat, vilken typ av fördelar ger det jĂ€mfört med tabletten? Om den utvecklade upplevelsen Ă€r densamma som surfplattan, varför skulle de (konsumenterna) köpa den?

SĂ„ varje enhet, varje funktion, varje innovation borde ha ett meningsfullt meddelande till vĂ„r slutkund. SĂ„ nĂ€r slutkunden anvĂ€nder det, tĂ€nker de “wow, det hĂ€r Ă€r anledningen till att Samsung gjorde det”.

Direktören tillade att utvecklingsprocessen Ă€r “komplicerad” men att företaget “nĂ€stan har avslutat” den.

SĂ„ vi mĂ„ste alla vĂ€nta pĂ„ det “wow”, eftersom handenheten inte har ett faktiskt lanseringsdatum. Dessutom ryktas telefonen kosta cirka $ 2000, Ă€ven om Koh aldrig nĂ€mnde ett pris under intervjun.