Samsungs Galaxy Note 10 kopierade en annan viktig iPhone-funktion, och du saknade det nÀstan

Samsungs Galaxy Note 10 kopierade en annan viktig iPhone-funktion, och du saknade det nÀstan

Efter alla lÀckage rykten som har spillts ut de senaste mÄnaderna Àr Samsungs nya Galaxy Note 10-serie Àntligen officiell. Företagsledare tog scenen i New York City tidigare i veckan för att ta bort omslag av Samsungs senaste och bÀsta Android-tabletter, och de Àr spektakulÀra. Den nya Galaxy Note 10-serien Àr lÀtt den mest imponerande smarttelefonserien Samsung har skapat hittills, med en fantastisk helskÀrmsdesign och banbrytande specifikationer. Dessa nya Note-telefoner Àr kraftfulla och snygga och de förbÀttrar allt som Samsung-fans Àlskar om Galaxy Note-serien.

Eftersom nÀstan allt som fanns att veta om Samsungs nya Galaxy Note 10-serie lÀckt ut lÄngt i förvÀg, fanns det inte mycket kvar att överraska oss med nÀr Samsung Àntligen tog scenen vid sin uppackade presskonferens i New York. Det var dock nÄgot vi upptÀckte efter att showen var över, och medan ingen visste om den hÀr stora förÀndringen före Samsungs evenemang borde den nya funktionen verkligen inte komma sÄ mycket av en överraskning alls. Varför? Eftersom Apple gjorde det först.

Det stÀmmer, Samsung Àr tillbaka till sina gamla knep igen och har hittat Ànnu en fantastisk iPhone-funktion att kopiera.

Alla vet att Samsung vĂ€xte till att dominera smarttelefonmarknaden genom att skamlöst kopiera Apples iPhone. Heck, Samsung skrev till och med boken om att rippa av iPhone … bokstavligen. Tidiga Samsung-smartphones var en absolut röra, sĂ„ företaget bestĂ€mde sig för att replikera Apples iPhone-hĂ„rdvara och programvara sĂ„ nĂ€ra som möjligt. Detta, i kombination med miljarder och miljarder dollar som spenderades pĂ„ marknadsföring och reklam, förĂ€ndrade helt framgĂ„ngarna med Samsungs smartphoneaffĂ€r.

Även om det inte kan förnekas att Samsung Ă€r skyldig mycket, om inte det mesta av sin framgĂ„ng till Apple, kan det inte heller förnekas att saker och ting har förĂ€ndrats mycket under de senaste fem Ă„ren. Samsung gick Ă€ntligen bort frĂ„n att kopiera iPhone och började anvĂ€nda sin egen hĂ„rdvaru- och programvarudesign. Resultaten har varit fantastiska – företaget utvecklade sin egen designidentitet med böjda kanter, och Samsung-enheter Ă€r nu lĂ€tt bland de mest imponerande telefonerna i vĂ€rlden. Den designen har förfinats med varje ny smartphone-generation, och Galaxy Note 10 Ă€r hittills Samsungs mest imponerande smartphoneserie.

Även om det Ă€r sant att Samsung nu tar sin egen vĂ€g, för det mesta dör gamla vanor hĂ„rt. Företaget ser fortfarande pĂ„ Apple att leda vĂ€gen frĂ„n tid till annan, och det kommer alltid att vara fallet. Tidigare i Ă„r följde Samsung till exempel Apples ledning och introducerade en tredje modell till sin Galaxy S-serie. Flaggskeppstelefoner har blivit sĂ„ dyra de senaste Ă„ren att Apple beslutade att lansera iPhone XR tillsammans med iPhone XS och XS Max 2018, vilket ger köpare ett billigare val med lite mindre imponerande specifikationer. Och det Ă€r naturligtvis precis vad Samsung gjorde Ă„ret dĂ€rpĂ„ med Galaxy S10e.

Med Not 10-serien som presenterades pĂ„ onsdagen följde Samsung Apples ledning inom ett annat omrĂ„de. Ända sedan Galaxy S6 2015, dĂ„ Samsung bytte frĂ„n billigt plast till glas pĂ„ sina flaggskeppstelefoner, har företaget anvĂ€nt aluminium för sina smartphonebilder. I sjĂ€lva verket anvĂ€nde alla företag aluminium till ramarna pĂ„ massmarknads smartphones tills Apple introducerade iPhone X 2017. Den modellen och iPhone XS och XS Max frĂ„n förra Ă„ret ersĂ€tter aluminium med rostfritt stĂ„l för Ă€nnu starkare konstruktion och en högre -kĂ€nsla. Ingen annan tillgĂ€nglig smartphone har anvĂ€nt rostfritt stĂ„l … förrĂ€n nu. Kolla in följande Galaxy Note 10-reklamfilm med 14 sekunders mĂ€rke:

Skulle Samsung nÄgonsin ha byggt en flaggskeppstelefon i rostfritt stÄl om Apple inte hade gjort det först? NÀstan sÀkert inte. Men det hÀr Àr sÀrskilt ett omrÄde dÀr vi Àr glada att Samsung bestÀmde sig för att kopiera Apple. Galaxy Note 10 börjar pÄ $ 950 och gÄr upp till $ 1300, sÄ det minsta Samsung kunde göra Àr att ge köpare en mer premiumbyggnad.

Uppdaterad för att klargöra att iPhone X var den första massmarknads-smarttelefonen med en rostfri ram.