Samsungs hopfÀllbara telefon ryktas ha mördarspecifikationer och ett massivt batteri

Samsungs första hopfÀllbara telefon kan kallas 'Galaxy Flex' eller 'Samsung Flex'

Samsung presenterade sin första fÀllbara smartphone nÄgonsin förra mÄnaden, men det var knappast ett ordentligt tillkÀnnagivande. Samsung visade upp telefonens Infinity Flex-skÀrmdesign, avslöjade att telefonen skulle ha en stor skÀrm pÄ insidan och en mindre pÄ utsidan och demo bitar och bitar av det nya grÀnssnittet som den utvecklade med Google för den namnlösa telefonen.

Det handlar om allt Samsung var beredd att berÀtta om telefonen och lÀmnade mÄnga saker ur den hÀr första vikbara telefonpresentationen. En rapport som talar i detalj om framtiden för vikbara enheter delar dock ocksÄ ny information om Samsungs nya telefon, inklusive kamera- och batterispecifikationer.

HollĂ€ndsk blogg LetsGoDigital erhöll en rapport frĂ„n forskningsbyrĂ„n CIMB om framtiden för den vikbara marknaden. Rapporten verkar tyda pĂ„ att hopfĂ€llbara enheter kan ge ny tillvĂ€xt pĂ„ mobilmarknaden, med leveranser som förvĂ€ntas öka avsevĂ€rt under de kommande Ă„ren. NĂ€sta Ă„r kommer cirka fyra miljoner hopfĂ€llbara telefoner att sĂ€ljas över hela vĂ€rlden – Samsung förvĂ€ntas göra en miljon enheter av sin första generationens enheter, enligt rapporter. År 2022 bör antalet öka till 39 miljoner, eftersom fler och fler mobiltelefonleverantörer slĂ€pper nya modeller.

Telefonerna blir till en början dyra, men vissa köpare kan motivera köpet eftersom vikbara telefoner kan ersÀtta behovet av att skaffa en surfplatta eller en bÀrbar dator. Programvaran för dessa nya enheter kommer att vara en avgörande faktor för deras framgÄng, eftersom smartphoneleverantörer mÄste tÀnka pÄ sÀtt att göra hopfÀllbara telefoner, som i huvudsak Àr enheter med surfplattformat, lika enkla att anvÀnda som vanliga smartphones.

Leverantörer av OLED-skÀrmar, flexibla kretskort och batterier förvÀntas dra största nytta av de nya formfaktorerna. NÀr det gÀller skÀrmar förvÀntas Samsung behÄlla sin dominans över rivaliserande LG fram till minst 2020.

Sammantaget skulle Samsung kunna betala cirka 637 $ för att tillverka en flexibel smartphone i Är, och materialrÀkningen inkluderar inte forsknings- och utvecklingskostnader som fick oss hit. JÀmfört kostar det 375,80 dollar att göra Galaxy S9, som sÀljer för 840 dollar. Rapporten noterar att Samsung fÄr en marginal pÄ 55% pÄ flaggskeppet 2018. Förutsatt att Samsung skulle ha en marginal pÄ 65% pÄ den flexibla telefonen, skulle anvÀndarna förvÀnta sig att betala cirka 1 800 dollar för enheten. Med tanke pÄ ett genomsnittspris pÄ 1 700 dollar för vikbara telefoner nÀsta Är, kan detta pris 2022 sjunka till 1 300 dollar.

Rapporten konstaterar ocksÄ att Galaxy F kommer att drivas av Exynos 9820 och Snapdragon 855, parat med 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Handenheten förvÀntas ha en dubbel 12-megapixel huvudkamera samt en 8-megapixel selfie-kamera. NÀr det gÀller batteri har handenheten tvÄ distinkta battericeller, en i vardera halvan av chassit, för en total kapacitet pÄ 5 000 mAh till 6 000 mAh.