Samsungs mest spÀnnande telefon nÄgonsin kommer att ha en vÀrdig konkurrent som du inte kommer att kunna köpa

Samsungs första hopfÀllbara telefon kan kallas 'Galaxy Flex' eller 'Samsung Flex'

Samsungs första hopfÀllbara lur hade sin mjuka lansering för nÄgra dagar sedan, och telefonen borde komma i butiker nÄgon gÄng under första halvÄret 2019. Galaxy F (bilden ovan) kanske inte Àr en telefon för alla, sÀrskilt med tanke pÄ dess skyhöga pris, men handenheten Àr Samsungs hittills mest ambitiösa och spÀnnande smartphone-projekt. Och den telefonen kommer att ha en seriös konkurrens nÀsta Är, inklusive en enhet som du förmodligen inte kommer att hitta i amerikanska butiker.

Huaweis hopfÀllbara telefon, som för nÀrvarande inte har ett ryktet kommersiellt namn, visades redan för mobiloperatörer i Korea, ETNyheter förklarar.

Enheten förvÀntas starta med 5G-stöd ombord. Det Àr dÀrför Huawei enligt uppgift demonstrerar det till koreanska operatörer, som förvÀntas lansera sina 5G-nÀtverk nÀsta Är. Samsung gör en 5G-version av Galaxy S10 för samma marknad, Àven om Galaxy F inte ska stödja 5G.

Huawei-telefonen “var mer komplett Ă€n förvĂ€ntat”, berĂ€ttade en högre tjĂ€nsteman ETNyheter, Ă€ven om de inte kunde avslöja för mĂ„nga detaljer om telefonen.

Handenheten ska presenteras vid MWC i slutet av februari och sedan lanseras i juni pÄ olika marknader, inklusive Korea. Ett pris för luren lÀcktes inte ut.

Rapporten sĂ€ger att telefonen kommer att ha tvĂ„ skĂ€rmar, inklusive en 8-tums intern skĂ€rm och en 5-tums extern skĂ€rm. SĂ„ledes verkar designen likna Samsungs Galaxy F, men Huawei gĂ„r för en Ă€nnu större hopfĂ€llbar – Galaxy F har 4,6-tums och 7,3-tums skĂ€rmar. Huawei retade tidigare att den hopfĂ€llbara handenheten kan ersĂ€tta en dator i framtiden.

Rapporten noterar ocksÄ att den kinesiska displaytillverkaren BOE kommer att tillverka den hopfÀllbara skÀrmen pÄ handenheten, en detalj som tidigare presenterades i rapporter om Huawei hopfÀllbara handenheter.