Samsungs SmartThings Tracker hittar de saker du lÀmnar och glömmer

Avatar for Amnah Fawad

Smart Things Tracker hjÀlper dig att hitta saker som du aldrig förlorat.

Samsung Àr redo att slÀppa sin egen SmartThings Tracker för att tÀvla med Tile som tidigare var den enda smarta spÄraren. IstÀllet för att anvÀnda Bluetooth kommer trackern att drivas av LTE-M.
Enheten Àr utrustad med ett mobilnÀtverk som gör det möjligt att spÄra förlorade föremÄl sÄvÀl som dina husdjur. Du kan ocksÄ anvÀnda enheten för att hÄlla koll pÄ dina smÄbarn.
NÀr du tappar nÄgot, har du inte nÄgonsin önskat hur fantastiskt det skulle vara om det hade integrerats med en lokaliserare för att hitta det? (frustrationen av flera minuters lÄng sökning med föremÄlet som hittas frÄn den mest uppenbara platsen mÀnskligt möjligt kan inte förklaras, hoppas du kan relatera). Oroa dig inte; SmartThings tracker till undsÀttning!

Det grundlÀggande

SpÄraren anvÀnder en kombination av GPS för att hitta de felplacerade föremÄlen. Eftersom den drivs av LTE-M finns det absolut ingen grÀns för dess sortiment. Enheten körs i ett lÄgeffektlÀge vilket innebÀr att det knappast finns en chans att den slutar fungera pÄ grund av batteriet.

Dessutom kan enheten ocksÄ skicka ett SOS-meddelande. Om du trycker tvÄ gÄnger pÄ strömbrytaren skickas spÄrarens plats till SmartThings-appen. Det erbjuder ocksÄ en funktion för geofencing. Denna geofencing-funktion lÄter trackern blinka tvÄ gÄnger som innan signalerar ankomsten. Denna fantastiska funktion lÄter dig ocksÄ stÀlla in övervakningsomrÄdet för ditt husdjur. Till exempel, om det finns en krok dÀr du inte vill att din hund ska gÄ, kommer trackern att meddela dig nÀr din hund kommer nÀra den.

Kompatibilitet

SmartThings Tracker’s app Ă€r kompatibel med alla Samsung och andra Android-enheter (alla enheter som anvĂ€nder IoT aka Internet of Things).

Dess konkurrent

Det Àr ganska uppenbart att Samsungs SmartThings-tracker Àr i en direkt konkurrens med Tile-trackern som Àr en liten Bluetooth-tracker. Denna tracker har anvÀnts för att hitta plÄnböcker och de nycklar som du alltid tappar bort. Men eftersom det anvÀnder Bluetooth för att spÄra objekten Àr dess utbud begrÀnsat. Samsungs sortiment har ingen begrÀnsning alls eftersom det anvÀnder LTE-M-tjÀnsterna.
SmartThings Tracker
PÄ grund av dess förbÀttrade funktioner Àr det dyrt Àn brickans tracker. Men mÀnniskor Àr fortfarande förvirrade; varför betala sÄ mycket för en enhet som bara har en GPS?

Pris och slÀpp

Enheten Àr instÀlld pÄ att slÀppas den 14 september. Det Àr en AT&T exklusiv produkt och har en Verizon-version som kommer att lanseras nÄgon gÄng senare. Enheten levereras med $ 99 prislapp. Samsung erbjuder 12 mÄnaders gratis service. NÀr din kostnadsfria provperiod Àr över mÄste du betala $ 5 per mÄnad.

Vad tycker vi?

Sammantaget ser enheten ganska solid ut. Prislappen kan fÄ dig att övervÀga att köpa den, men sedan Àr dess nytta vÀrt det. Enheten Àr enkel att anvÀnda och Àr ett litet paket fullt av praktiska funktioner. Som jag sa tidigare kanske mÄnga av er inte vill ge hundra dollar för en enhet som bara har en GPS. Men om du alltid har brÄttom eller oroar dig för dina barn eller dina hundar (ber om ursÀkt för min bias mot hund som husdjur), Àr denna tracker en bra investering.
Om du ÀndÄ vill köpa en SmartThings-tracker, gÄ till den hÀr eftersom Tiles rÀckvidd begrÀnsar dess anvÀndning.
Vi slösar mycket tid pÄ att leta efter saker vi egentligen aldrig förlorat, varför inte investera lite för att spara en hel del tid!