SanDisk gjorde en 4 TB flash-enhet som passar i fickan

SanDisk gjorde en 4 TB flash-enhet som passar i fickan

Förra Ă„ret presenterade SanDisk en 1 TB USB-C-flash-enhet pĂ„ CES 2018, Ă€ven om den prototypen aldrig förvandlades till en kommersiell produkt. Ett Ă„r senare visade företaget en nĂ„got större 4TB USB-C-flash-enhet pĂ„ CES 2019, men den Ă€r fortfarande tillrĂ€ckligt liten för att passa i fickan … om den nĂ„gonsin ser dagens ljus, det vill sĂ€ga.

Som du kan se pĂ„ bilden nedan, via GrĂ€nsen, enheten ser ganska tjock ut jĂ€mfört med liknande enheter, men det Ă€r förstĂ„eligt med tanke pĂ„ att den mĂ„ste hĂ„lla 4TB data. ÄndĂ„ Ă€r enheten fortfarande mer bĂ€rbar Ă€n en stor majoritet av de mest populĂ€ra externa SSD-enheterna dĂ€r ute:

Förra Ärets 1 TB USB-C SanDisk-prototyp liknade mycket mer vanliga flash-enheter Àn den hÀr nya 4 TB-modellen:

Den nya SanDisk-prototypen har inget namn och det Àr inte troligt att vi ser den lanseras som en kommersiell produkt. Om det kommer i butiker kan du förvÀnta dig att det ocksÄ blir dyrt, med tanke pÄ att befintliga 2TB-flash-enheter sÀljer för cirka 1200 dollar. Kingston sÀljer 2 TB bÀrbara flash-enheter, och de Àr lika klumpiga som denna SanDisk-enhet.

Det faktum att den levereras med en USB-C-port indikerar ocksĂ„ att den ska erbjuda anstĂ€ndiga hastigheter, möjligen inom SSD-prestanda, Ă€ven om vi inte har nĂ„gra faktiska specifikationer för detta SanDisk-lagringsdjur. Å andra sidan har de flesta smartphones och bĂ€rbara datorer nu USB-C-portar, sĂ„ det Ă€r vettigt att det skulle vara det primĂ€ra portvalet nĂ€r du skapar nya lagringslösningar.

Om du letar efter bĂ€rbara lagringslösningar med hög kapacitet kan det vara en bĂ€ttre idĂ© att fĂ„ en liten SSD, till exempel SanDisk’s Extreme Portable SSD-modeller som har kapacitet pĂ„ upp till 2 TB.