Se upp för denna Netflix Scam-e-post

Se upp för denna Netflix Scam-e-post

Vad ska du göra om du fÄr skrÀppost?

Scam-e-postmeddelanden Àr en del av online-livet, och medan e-postfiltrering fortsÀtter att förbÀttras Àr det svÄrt för Gmail, Outlook och andra att hÄlla sig före varje hot. NÄgra enkla metoder kan hÄlla dig sÀker.

Radera eller rapportera

Det blir inte mycket enklare Ă€n att ta bort uppenbara scam-e-postmeddelanden. Om du kĂ€nner dig som en bra digital medborgare kan du rapportera dem först. Du kan vanligtvis göra detta med hjĂ€lp av utropsteckenikonen eller liknande för att flagga skrĂ€ppostmeddelanden. Eller du kan vidarebefordra e-postmeddelandena till lĂ€mpliga konton för de Ă€kta tjĂ€nsterna som imiteras (till exempel [email protected]). Informera din IT-administratör omedelbart om du stöter pĂ„ bedrĂ€gerier via e-postkontot.

Klicka inte

För att undvika risker, klicka inte pÄ nÄgon av lÀnkarna i en potentiell bluff-e-post. Om du inte Àr sÀker pÄ om du har att göra med ett Àkta meddelande eller inte, hÄll muspekaren över lÀnkarna för att avslöja den verkliga mÄladressen. Om du vill kontrollera din kontoinformation öppnar du ett nytt fönster eller en ny flik och navigerar till den verkliga webbplatsen oberoende av lÀnkarna i e-postmeddelandet.

Undvik fÀsten

Bilagor Àr ett smart sÀtt att dölja skadlig kod och sprida hot. Om du ser en ovanlig bilaga i ett e-postmeddelande som du inte förvÀntar dig, klicka aldrig för att öppna den.

Uppdatera inte faktureringsinformation

Framför allt uppdaterar du aldrig dina finansiella uppgifter eller faktureringsinformation efter att du har uppmanats att göra det via ett oönskat e-postmeddelande. De flesta företag varnar dig för att göra det. Till exempel sÀger Netflix sjÀlv:

”Vi kommer aldrig att be om din personliga information via sms eller e-post. Detta inkluderar: Kredit- eller betalkortsnummer; Bankkonto detaljer; Netflix-lösenord ”- Netflix-bedrĂ€gerier

AnvÀnd inte samma lösenord igen

Vi kan inte betona detta tillrÀckligt. Om du anvÀnder samma lösenord för att logga in pÄ flera konton tar det bara ett konto att Àventyras och de Àr alla i riskzonen. Lösenordshanterare Àr ett enkelt, billigt och sÀkert sÀtt att hantera flera inloggningar. Det bÀsta vi har testat Àr 1Password, som erbjuder en gratis provperiod. Se alla vÄra rekommendationer för lösenordshanterare för att lÀra dig mer.