Seniorentreprenörer ser bÀttre livskvalitet

Seniorentreprenörer ser bÀttre livskvalitet

ÖvergĂ„ng frĂ„n heltidsanstĂ€llning till entreprenörskap kan vara en skrĂ€mmande uppgift. Medan entreprenörer njuter av mycket obestridlig spĂ€nning i sina respektive arbetssĂ€tt, gör bristen pĂ„ sĂ€kerhet inte underverk för dina stressnivĂ„er, ditt personliga liv eller ditt bankkonto. Men gör det nĂ€r dina unga kan skapa dig framgĂ„ng pĂ„ vĂ€gen. Men hur Ă€r det med Ă€ldre innovatörer som vill komma igĂ„ng? Det visar sig att de klarar sig ganska bra ocksĂ„.

Enligt en studie frÄn Syracuse University och Aalto University ser senioranstÀllda som gör övergÄngen till entreprenörskap en mÀrkbar ökning av livskvaliteten. Dessa individer i sen karriÀr, trots att de Àr mindre ekonomiskt sÀkra, har social och ekonomisk flexibilitet för att förbÀttra sin lycka pÄ ett meningsfullt sÀtt.

“Även om vissa former av entreprenörsaktiviteter kan begrĂ€nsas till vissa tider och platser, erkĂ€nns autonomi och kontroll för att bestĂ€mma nĂ€r, var och hur man ska utföra arbete som det frĂ€msta verktyget för entreprenörskap jĂ€mfört med heltidsanstĂ€llning i organisationen”, skrev Teemu Kautonen, Ewald Kibler och Maria Minniti, författarna till studien.

Medan flexibilitet för Àldre företagare Àr en förstÄeligt attraktiv fördel, Àr det inte den enda, eftersom den nuvarande arbetskraften inte Àr exakt instÀlld för att tillgodose behoven hos Àldre anstÀllda. Genom att ge sig ut pÄ det egenföretagande Àventyret som Àr entreprenörskap kommer Àldre företagare att ha ett brett utbud av fördelar som gÄr lÄngt utöver enkel flexibilitet.

”En ytterligare fördel med att arbeta för sig sjĂ€lv jĂ€mfört med att arbeta för en arbetsgivare Ă€r att arbetslivet Ă€r mindre utsatt för negativ social inblandning frĂ„n andra (t.ex. Ă„ldersorganisationspraxis), sĂ„ att mĂ€nniskor kan implementera en föredragen och personlig arbetsstil och uppnĂ„ deras personliga mĂ„l, enligt studien.

Som studien fortsÀtter med att förklara, gÄr fördelarna med Àldre företagare lÄngt utöver livskvaliteten för personer i sen karriÀr. Det har ocksÄ anmÀrkningsvÀrda samhÀllsimplikationer som kan göra saker som att lindra trycket pÄ social trygghet och förbÀttra Àldreomsorgen med mer relaterade sinnen inom omrÄdet entreprenörskap. Och om det inte Àr en ökning av livskvaliteten vet jag inte vad som Àr.

LÀs mer om entreprenörskap hÀr pÄ Tech.co