Sennheiser Momentum True Wireless hörlurar recension: klassledande ljud till ett brant pris

Sennheiser Momentum True Wireless hörlurar recension: klassledande ljud till ett brant pris

“VĂ„r syn pĂ„ Sennheisers verkliga trĂ„dlösa hörlurar – Momentum True Wireless”

Om du vill citera en produkt som förÀndrade dynamiken i en hel bransch, leta inte lÀngre Àn Apples Airpods. Cupertino-jÀtten, populÀrt kÀnd för sina iPhones och MacBooks, lyckades skÀra en nisch för sig sjÀlv i ljudutrymmet genom att lansera AirPods, som hittills Àr en av de mest populÀra riktigt trÄdlösa hörlurarna.

Medan mÄnga tillverkare följde omedelbart i Apples fotspÄr tog de flesta stora varumÀrken sin söta tid för att perfekta hantverket med att designa ett par riktigt trÄdlösa hörlurar. En sÄdan tillverkare Àr ljudjÀtten Sennheiser som Àntligen gÄr in i segmentet med Momentum Truly Wireless öronproppar. Jag lyckades fÄ tag pÄ ett par och hÀr gör jag det.

Uppdatering: En Sennheiser-rep har bekrÀftat att Momentum True Wireless-fartyget med IPX4-stÀnksÀkert certifiering. DÀrför kan du anvÀnda dem i gymmet utan att oroa dig för att skada öronsnÀckorna.

Vad jag gillar

Sennheiser Momentum Truly Wireless-priset Àr inte för svag i hjÀrtat. Och lÄt oss vara Àrliga, namnet Àr ocksÄ en munfull, sÄ jag ska bara hÀnvisa till öronsnÀckorna som MTW. Nu under företagets pressmöte fick jag veta att varumÀrket positionerar MTW: erna som en livsstilsprodukt. DÀrför, sÄ bra som paret lÄter, fÄr MTW: erna ocksÄ topp i designavdelningen. Enkelt uttryckt, hörlurarna Àr snyggare och du fÄr en kÀnsla av att du har investerat dina pengar i en premiumprodukt frÄn det ögonblick du packar upp dem. Precis som de flesta andra riktigt trÄdlösa öronsnÀckor kommer MTW: erna ocksÄ i en bÀrvÀska som fungerar som en batteribank.

Sennheiser Momentum True Wireless recension003

Sennheiser har emellertid förpackat fodralet i ett tygaktigt material, som du kanske har sett pÄ Google Home Mini. Materialet kÀnns mjukt vid beröring och pÄ avstÄnd liknar fodralet en liten konstnÀrlig lÄda som anvÀnds för dekoration. Nu kan jag inte intyga slitaget pÄ tygmaterialet eftersom jag bara har hörlurarna i en vecka. Men, som det ser ut, har jag inte sett nÄgra sladdar pÄ enheten. Dessutom anvÀnder företaget den senaste USB Type-C-standarden för laddning, vilket innebar att jag mÄste bÀra en kabel mindre i min vÀska nÀr jag reser med öronsnÀckorna. Fodralet har ocksÄ magnetlÄs pÄ insidan som fÀster hörlurarna ordentligt och snÀpper fast lika hÄrt ocksÄ.

Sennheiser Momentum True Wireless recension007

Hörlurarna har ocksÄ en elegant design, om Àn ganska tjocka. Företaget har konstruerat paret mestadels med plast, vilket hjÀlper till att hÄlla ner vikten. Med detta sagt fÄr du en blank metallplatta mot öronsnÀckornas framsida som har koncentriska ringar tillsammans med företagets logotyp etsad i mitten. Det rÀcker med att sÀga att öronsnÀckorna faller i linje med fodralets förstklassiga estetik och du kommer att vara hÄrt pressad att hitta ett par snyggare riktigt trÄdlösa öronsnÀckor pÄ marknaden.

Sennheiser Momentum True Wireless recension001

Medan designen av Sennheiser MTWs Àr i toppklass, var det som imponerade mest pÄ parets ljudkvalitet som helt enkelt Àr den bÀsta i sin klass. Inuti varje hörsnÀcka finns en 7 mm dynamisk drivrutin som kan arbeta över ett frekvensomrÄde 5Hz till 21KHz. Dessutom, uteslutande vanliga SBC- och AAC-ljudprofiler, kommer MTWs ocksÄ med stöd för Qualcomms aptX- och aptX Low Latency-codec.

Sennheiser Momentum True Wireless recension008

Med hÀnsyn till specifikationerna tillsammans med tillförlitligheten som erbjuds av Bluetooth v5.0, kÀnde jag aldrig lusten att ta en paus frÄn Sennheisers MTW. Hörlurarna erbjuder ett köttigt slag i low-end som gjorde lÄtar frÄn EDM / Hip-hop-genren popa i mina öron. Tydligheten i en sÄngers röst var tydlig nÀr jag ocksÄ bytte till lite akustisk blues, och MTW: erna lyckades tÀcka hela mitt vokalutbud bekvÀmt. Höjderna lÀt energiska och glittrande, men inte i samma riktning som sÀg, KZ ZS6 (recension), vilket Àr bra eftersom det inte fanns nÄgra plötsliga diskantspetsar alls.

Sennheiser Momentum True Wireless recension006

Gör inget misstag, MTW: erna Ă€r inte “referensklass” eftersom öronsnĂ€ckorna har en fĂ€rgad ljudsignatur som gynnar low-end. Men förutsatt att du inte Ă€r en ljudpurist, kommer du att lyssna pĂ„ dina spellistor pĂ„ hörlurarna – de Ă€r bara tydligare, mer förfinade och kliniska nĂ€r de levereras Ă€n nĂ„gra andra riktigt trĂ„dlösa hörlurar. Och för ett par hörlurar av in-ear-typ erbjuder MTW: erna ett överraskande brett ljudbild, vilket kommer att kapsla in dig i din musik. Jag vill ocksĂ„ tillĂ€gga att hörlurarna har enastĂ„ende bildĂ„tergivning och har en riktigt tĂ€t attack med minimalt förfall. DĂ€rför fĂ„r du inte kĂ€nslan av att du sitter fast pĂ„ en anteckning medan du lyssnar pĂ„ musik pĂ„ knopparna.

Om du Àr orolig för bakgrundsbrus som drunknar din musik, var inte orolig. MTW: erna blir vÀldigt höga och kiselöratopparna lyckas skapa en fantastisk tÀtning i örat, sÄ att inget kommer mellan dig och din musik.

GÄr du efter öronsnÀckans tjocka storlek, skulle du vara klok att anta att enheten erbjuder en solid batteribackup. Sennheiser hÀvdar att du kommer att kunna fÄ fyra timmars musikuppspelning (rÀknas inte laddningsfallet) av en enda laddning, vilket ocksÄ stÀmmer med mina testresultat, sÄ inga klagomÄl hÀr.

Som du kanske har gissat levereras Sennheiser MTWs med en medföljande app som Àr tillgÀnglig för bÄde Android- och iOS-anvÀndare. Appen ser smart ut, om Àn inte laddad med funktioner som Jabras Ljud + app. Med det sagt fÄr du möjlighet att justera öronsnÀckornas EQ och spela med nÄgra smidiga funktioner som Smart Pause, vilket stoppar ljuduppspelningen om du tar öronsnÀckorna ur öronen.

Vad jag inte gillar

SÄ vackert som fallet för MTW: erna Àr det ganska tjockt och inte sÀrskilt bÀrbart. Dessutom, eftersom du inte kan sÀtta pÄ eller stÀnga av öronsnÀckorna utan fodralet (om du tar dem ur fodralet tÀnds MTW: erna och vice versa), mÄste du alltid bÀra den pÄ dig. Följaktligen gick jag alltid med en utbuktning i fickorna som kÀndes obekvÀm och obekvÀm.

Sennheiser Momentum True Wireless recension009

Efter hoppets storlek hoppades jag att det skulle ge en fantastisk batteribackup. Till min besvikelse lÀgger dockan till bara Ätta timmars batteritid till MTW: erna som bleknar i jÀmförelse med tÀvlingen. För att ge dig en bÀttre bild erbjuder Apple AirPods en batteritid pÄ nÀstan 24 timmar med fodralet, medan Jabras Elite 65t Active (recension) erbjuder nÀra 15 timmar.

Sennheiser Momentum True Wireless recension005

Trots deras fantastiska ljud Àr MTW: erna inte de mest bekvÀma öronsnÀckorna pÄ marknaden. PÄ en strÀcka kunde jag lyssna pÄ musik i cirka 45 minuter pÄ enheten innan öronsnÀckorna började bita i öronen. Och medan företaget sÀger att öronsnÀckorna Àr IPX4-klassade pÄ sin webbplats, fick jag veta att öronsnÀckorna inte har nÄgon officiell IP-klassificering. Jag har nÄtt ut till Sennheiser för att klargöra samma sak, men om jag var i dina skor skulle jag tÀnka tvÄ gÄnger innan jag svettade ut det i gymmet med MTW i öronen.

Sennheiser Momentum True Wireless recension004

Sedan finns det beröringskontroller, som Ă€r extremt fina, förvirrande och sĂ€llan registreras ordentligt. Nu förstĂ„r jag att det bara finns sĂ„ mycket utrymme pĂ„ öronsnĂ€ckorna och dĂ€rför Ă€r det omöjligt att förse enheten med fysiska knappar. Men istĂ€llet för att anvĂ€nda “kranar” för att vĂ€xla den virtuella assistenten, gĂ„ tillbaka eller framĂ„t ett spĂ„r och öka / minska volymen, kunde företaget ha anvĂ€nt ett nĂ„got bĂ€ttre kontrollschema. Till exempel föredrar jag mycket Sonys implementering av glidande gestkontroller pĂ„ dess WH-1000xM3 (recension) hörlurar och jag tycker att Sennheiser kan ta en sida frĂ„n den japanska jĂ€ttens bok.

Sennheiser Momentum True Wireless recension redigerad001

Även om MTW: erna behöll en solid anslutning till min smartphone kunde jag inte ansluta enheten till tvĂ„ enheter samtidigt. DĂ€rför, om jag lyssnade pĂ„ musik pĂ„ min telefon och ville titta pĂ„ ett klipp pĂ„ YouTube pĂ„ min bĂ€rbara dator, var jag tvungen att koppla bort MTW: erna frĂ„n min telefon först och sedan ansluta dem till min bĂ€rbara dator. Till företagets kredit tar processen bara nĂ„gra sekunder, men eftersom paret stöder Bluetooth v5.0 skulle jag ha uppskattat den extra flexibiliteten att vĂ€xla mellan tvĂ„ enheter pĂ„ ett infall.

Dom

Sennheiser Momentum True Wireless sÀljs för 24999 Rs och dÀri ligger dess problem. Medan öronsnÀckorna blÄser tÀvlingen ur vattnet nÀr det gÀller ljudprestanda, Àr de lurade med samma problem som har plÄgat Bluetooth-öronsnÀckor i Äldrar. Dessutom, till skillnad frÄn tÀvlingen, begrÀnsar avsaknaden av officiell IP-certifiering och hörlurarnas tjocka byggnad ocksÄ var du kan anvÀnda MTW.

Sennheiser Momentum True Wireless recension redigerad002

Med det sagt kan jag inte betona hur bra Momentum True Wireless lÄter. FrÄgan Àr, Àr du villig att stÄ ut med irritationerna och hörlurarnas höga MRP för att fÄ det absolut bÀsta inom Bluetooth-ljudkvalitet? Det Àr nÄgot jag lÄter dig och ditt kontoutdrag avgöra.


Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar:

Snyggt fodral Branschledande ljudkvalitet PĂ„litlig Bluetooth-anslutning

Nackdelar:

Batteriets livslÀngd inte det bÀsta Inte sÀrskilt bekvÀmt att bÀra under lÄnga timmar Kan inte para ihop till tvÄ enheter samtidigt Foton av Raj Rout