Seth Priebatsch frÄn LevelUp om transparens, stora företag och företagskultur

Seth Priebatsch frÄn LevelUp om transparens, stora företag och företagskultur

Striden mellan nystartade företag och företag Àr en myt. Medan affÀrer alltid Àr en tÀvling för fler kunder, uppmÀrksamhet och kapital, finns det inget inneboende nötkött mellan ett företag som just har börjat och ett som Àr vÀletablerat pÄ deras marknad. Startups hjÀlper företag att hÄlla sig smidiga och i frontlinjerna för konsumenttrender. Företag stöder startups genom tuffa tider och mentor dem under deras tillvÀxtcykler. Och om du inte tror mig, frÄga bara Seth Priebatsch, Chief Ninja pÄ LevelUp.

Om du inte har hört talas om LevelUp, denna femÄriga start samarbetar med Chase pÄ Chase Pay-appen, företagets mobilbetalningsprodukt. Med avancerad teknik som gör det möjligt för kunder att bestÀlla mat i förvÀg för att undvika linjerna, siktar LevelUp och Chase Pay pÄ att förÀndra ditt sÀtt att tÀnka pÄ betalningar. Nu i utvalda stÀder inklusive Dallas kan Chase Pay-appanvÀndare spara $ 5 första gÄngen de bestÀller framÄt frÄn deltagande restauranger. De tvÄ hjÀlper ocksÄ stora och smÄ restauranger att vara redo för mobila betalningar och hjÀlper dem att vÀxa sin verksamhet genom order framÄt, erbjudanden och kundanalys.

PÄ Dallas Startup Week, Seth satte sig ner med Jen Roberts, chefen för Chase Pay och digitala produkter pÄ Chase, för att prata om sin entreprenörsresa. De berörde vÀrdet av transparens, vikten av bra teambuilding och allt dÀremellan.

Hur man intervjuar

Om du frÄgar en entreprenör vad nyckeln till framgÄng Àr, kommer de nÀstan alltid att sÀga att det Àr laget. Att ha en kvalificerad grupp medarbetare som förstÄr uppdraget och arbetar hÄrt för att uppnÄ det Àr det enda riktiga sÀttet att se till att du Àr redo för framgÄng. SÄ hur anstÀller du ett fantastiskt team? Du mÄste intervjua pÄ rÀtt sÀtt.

”I den anstĂ€llning vi har gjort försöker vi spendera hĂ€lften av vĂ„r tid i intervjun pĂ„ att svara pĂ„ frĂ„gor snarare Ă€n att stĂ€lla dem. NĂ€r vi gör det vet mĂ€nniskor som accepterar jobbet verkligen vad de gĂ„r in i, vilket har fungerat ganska bra för oss. ”

NÀr mÀnniskor vet vad de gör och korrekt kan förutsÀga hur saker och ting kommer att gÄ, Àr de mycket mindre försiktiga med sin framtid i sitt företag. Och om kvarhÄllande betyder nÄgot för dig kommer denna metod att intervjua lÄngt.

“MĂ€nniskor som gör ett bra jobb Ă€r glada och stannar kvar.”

VÀrdet av öppenhet

NÀr man bygger ett företag Àr det nyckeln till en hÄllbar företagskultur att ha en Àrlig och pÄlitlig relation med anstÀllda. Seth tog detta till hjÀrtat nÀr det gÀllde att starta sitt företag med en öppenhetspolicy som tar saker till nÀsta nivÄ.

”En av de saker som LevelUp arbetar hĂ„rt för att göra Ă€r att trĂ€na det vi predikar genom radikal öppenhet. Alla Ă€r överens om att öppenhet Ă€r bra. En av de saker vi gillar att göra Ă€r att ta det till dess logiska ytterlighet. Om du arbetar pĂ„ LevelUp och det Ă€r din första dag, oavsett om du Ă€r praktikant eller om du har varit dĂ€r sedan början, fĂ„r du tillgĂ„ng till en realtidsdatabas över varje transaktion som gĂ„r genom vĂ„rt system. ”

Att bygga en relation med Chase

Visst deltog Seth i en chatt under ledning av Chase, men det hÀr Àr ett bra exempel pÄ hur stark och autentisk relationen Àr. För nÀr det gÀller att arbeta med stora företag kan startups utnyttja sitt stora nÀtverk, uppleva och arbeta genom utmaningar med att vÀxa ett företag.

Om du Àr intresserad av att kolla in hela chatten med Seth, se den nedan:

LÀs hela vÄr tÀckning av Dallas Startup Week hÀr pÄ Tech.Co.